griglucia a scris:
Situatia este de partea mea si nu trebuie sa respect contractul.Orice contract poate fii reziliat indiferent ca e cu o perioada determinata.Motive sunt.Sper sa raspunda si alti avocati in alt mod.
Din pacate n-am sa va raspund cu ceea ce vreti sa auziti...
Contractele au putere de lege intre partile contractante. In temeiul acelui contract v-ati asumat niste obligatii (de a asigura folosinta pe un anumit termen) de la care nu puteti abdica prin vointa dvs unilaterala, afara numai daca nu v-ati rezervat acest drept prin contract.
De vreme ce dvs v-ati obligat sa asigurati folosinta acelui imobil in beneficiul celeilalte parti contractante (o firma, inteleg) nu puteti sa cereti tocmai dvs. daune pentru lipsa de folosinta, pentru ca asigurarea folosintei este obligatia dvs. pe care v-ati asumat-o.
Asa cum spunea colegul meu mai sus, trebuie vazut daca in acel contract v-ati rezervat dreptul de denuntare unilaterala. Daca nu, va ramane calea instantei pentru a solicita restituirea lucrului.
Normal ca nu puteati sa stiti ca in viitor veti divorta, dar daca acel contract ar fi fost facut de un avocat ...el s-ar fi gandit si la acesta posibilitate.