avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... onorariul de succes - bun comun sau propriu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

onorariul de succes - bun comun sau propriu

ce credeţi?
argumentaţi, vă rog
Si daca nu e imobil prin act autentic? Desi nu prea sunt de acord cu ideea ca asa ar fi daca e imobil...
:-/
bun! daca nu sunteti convinsa de argumentul meu, propun sa ducem rationametntul mai departe. sper ca sunteti de acord cu mine ca, in cazul unui avocat care-si desfasoara activitatea in mod independent, patrimoniul cabinetului se confunda cu patrimoniul sau personal. dupa cum stiti, cumparatorul unui bun imobil este obligat sa declare in actul de vanzare-cumparare daca este sau nu casatorit, pentru a se stabili regimul proprietatii asupra bunului cumparat; prin urmare, vanzarea ulterioara a imobilului nu se va putea face decat cu acordul ambilor soti.
Hai sa nu ne referim la situatii imposibile, ca cele cand onorariul de succes ar fi imobile, ok?
Nu scria pe undeva ca inorariul e fixat in bani? Ca sa n u deviem, nu de alta...

De dragul discutiei, nu, patrimoniul personal e diferit de cel afectat exerfcitarii profesiei, ca de-aia ne trebuie comodat pe masina proprietate persdonala, ca sa o afectam desfasurarii profesiei, ca altfel e ilegal sa decontam bonuri de benzina!
Deci nu, conform legislatiei nu, cele doua chestiuni sunt diferite!
In plus, bunurile afectate profesiei sunt proprii si nu comune, deci au si un alt regim juridic, asa incat, mai clar, exista o difrrenta intre bunurile proprii si cele ale cabinetului!
Ca doar nu cumpar canapea cu factura pe numele meu si o decontez pe cabinet, ca si cum NIF nici nu ar conta ca nu e al cabinetului!!

In plus, un bun obtinut pe cabinet, fie el mobil sau imobil, il pot vinde fara acordul sotului, nu imi cere nimeni asa ceva! Ca nu e bun comun conform legii.
Ca sa nu arat ca depinde daca las bunul pe cabinet si imi desfasor activitatea acolo, caz in care bunul e afectat avocaturii, profesiei mele, bun propriu prin destinatie...
Iar daca totusi cabinetul meu il doneaza persoanei mele fizice... ;), e bun propriu prin donatie. Daca il doneaza ambilor soti, e comun...
Daca il vinde mie, depinde din ce bani platesc eu contravaloarea lui, bani proprii sau comuni... Si tot asa...

Dar, repet, cred ca vorbim inutil caci onorariul e bun mobil, e fixat in bani...
Prin postarea acestui mesaj declar ca sunt de acord si respect regulamentul Forum-ului Avocatnet.ro.
In plus, inteleg sunt de acord ca discutiile din Forum nu constituie consultanta juridica.
Ceea ce inseamna ca nu e cazul sa-mi faci tu mie obsevatii, mai bine vorbeai la subiect ca era mai corect din partea ta decat sa-mi dai tu indicatii ce si cum sa scriu, Ai depasit o oarecare limita a bunei cuvinte si nu este cazul.
Banuiesc ca eu sunt vizata in mesajul asta desi mi-e foarte greu sa inteleg... Nu de alta dar regulamentul prevede foarte clar ca opiniile trebuie argumentate si ca cei care fac ordine pe forum sunt moderatorii si administratorii. Asa ca, iti place sau nu, eu iti pot face observatii. N-am depasit eu nicio limita, dimpotriva, iar daca mai continui cu mesaje de acest gen care sunt contrare regulamentului, vei fi sanctionata, asa ca te rog sa incetezi.

Alte discuții în legătură

Caz din presa succesiune adrian pintea anamaria2006 anamaria2006 Sumele de bani pe care decedatul, le-a castigat in timpul vietii sunt in mijlocul scandalului iscat intre sotia sa,si rudele acestuia Unul din punctele ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes (onorarii de succese ?!?) ContSters286016 ContSters286016 Salut! Am si eu o problema. Acum 6-7 luni am inceput un proces pentru primirea unei sume de bani (aproximativ 30000 lei) in baza raspunderii civile ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)