Total deacord cu maestrul Valeriu in ce priveste contestarea deciziei de pensionare. Aceasta se face in termen de 30 de zile.
Dar vedeti ca mai sunt si alte posibilitati.
Eu
nu am contestat decizia de pensionare, era o decizie, sunt de acord sa primesc pensie..., dar dupa cateva luni am constatat ca in decizie s-au facut erori. Nu ca nu as fi vazut din prima zi ca m-au linsat, dar mi-a trebuit ceva timp sa ma lamuresc cum e cu legislatia pensiilor si modul de aplicare... Ori erorile, greselile..., atat in legea 19 cat si in legea 263 se pot remedia din oficiu, oricand descopera casa de pensii si/sau la cerere oricand sesizeaza pensionarului. Fara limita de timp.
Eu am solicitat revizuirea pe acest considerent inainte de 31 decembrie 2010 cand era in vigoare legea 19/2000 (art 89 si altele), dar cred ca acelasi lucru se poate face si acum pe baza legii 263/2010:
ART. 107
(1) În situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii, respectiv casa de pensii sectorială operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.
Apoi daca, de exemplu pensionarul depune o adeverinta cu o perioada lucrata undeva si necuprinsa in dosar sau daca mai lucreaza dupa iesirea la pensie, poate sa solicite recalcularea pensiei.
La primirea noii decizii, poate solicita si pentru aceasta recalcularea daca pensionarul constata ca nu s-a stabilit corect pensia...
Poate va ajuta cu ceva.
Eu am obtinut, din toamna lui 2010 pana acum, mici corecturi ale deciziei, prin emiterea a patru noi decizii pe masura ce reuseam sa-i fac sa inteleaga unde au gresit (7 ani lipsa, sporuri si grupa de munca neluate in consideratie...). Dar sunt in continuare in proces cu ei, proces deschis in decembrie 2010. Din cele 4 greseli pe care le-am gasit si pentru care am actionat in instanta, a ramas doar una pe care sper sa o obtin prin intermediul justitiei: stabilirea stagiului de cotizare necesar conform legii.
Dl Valeriu stie foarte bine ca stagiul necesar intra la numitor in ecuatia de stabilirea punctajului. Si este o diferenta daca se impart, de exemplu 80 de puncte la 35 de ani (stagiu necesar doar din 2014) sau la 20 de ani (stagiu necesar conform anexei 1, anexei 4...din Legea 19/2000)