avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme de liceu !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme de liceu !

O tanara este agresata verbal in cele mai josnice moduri in timpul unei ore , profesoara inafara de cuvintele de adresare catre agresorul acesteia "potolestete nu auzi ! " nu ia nici o masura ba mai rau dupa ce eleva paraseste clasa in plans aceasta anunta directorul ca ea l-ar fi provocat pe tanarul care nu o lasa in pace in timplul orei .

intrebarea este : Ce masuri se pot lua impotriva profesoarei nepasatoare si a elevului care a adus tanara in stadiul de soc ?
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 11:52, 31 Martie 2008
ghola a scris:

AurelianD a scris:

AVLIL a scris:

Si cum se cuvine, domnule Aurelian? Mai rau decat a facut colegul domnisoarei in ora de curs?

sa spunem ca 'norocul' ti-l faci cu mana ta , in cazul lor le-as prescrie viitorul , dupa fapta si rasplata !

dar se pare ca legea pana si pentru astfel de persoane le tine partea 'prezumtia de nevinovatie'

OFFF. Aud din ce in ce mai des aceasta expresie "'prezumtia de nevinovatie' .
Dar chiar nimeni nu mai este vinovat in tara asta??????????????=D>
Cred ca si sugarii cand vor invata sa vorbeasca, primele cuvinte vor fi "'prezumtia de nevinovatie' :P:))#-o
E foarte importanta prezumtia de nevinovatie .Este un drept fundamental al cetatenilor si o componenta esentiala a dreptului la un preces echitabil, considerat ca atare atat in legislatia internationala cat si nationala.:((
in legislatia internationala -art 11 din Declaratia Univ A drepturilor Omuluisi Cetateanului "orice persoana invinuita de a fi fi savrsit o infractiune este prezumata nevinovata atata timp cat vinovatia sa nu a fost stabilita intr-un proces public cu asigurarea garantiilor nec esare apararii "
- art 14 pct 2 din Pactul international cu privire la drepturile civile si politice"orice persoana acuzata de comiterea unei infractiuni penale este prezumata a fi nevinovata cat timp culpabilitatea sa nu afost stabilita in mod legal"
in legislatia interna art 5 indice 2-1C.pr.pen "orice persoana este considerata nevinovata pana la stabilirea vinovatiei sale printr-o hotarare penala definitiva"
-art 23 alin 8 din Constitutie "pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare persoana este considerata nevivovata"
-art 20 alin 1 din Constitutie "dispozitiile Constitutionale privind drepturile si libertatile cetatenilor vor fi interpretate si aplicate in concordanta cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului , cu Pactele si celellalte Tratate la care Romania este parte "=D>
Aurelian, serios, nu-mi vine sa cred. :O Era retorica intrebarea mea si am crezut ca era evident. Nu-mi doream nici eu si nici nu cred ca dorea altcineva sa citeasca faptul ca tu vrei sa spargi fata cuiva. X-(
Ei bine, in situatia in care vreodata vei face ceva similar, desi eu sper sa te mai maturizezi, cat de mult ti-ar placea sa vina si sa te ia politia si sa te arunce in inchisoare, fara niciun drept si fara nicio prezumtie? :-/

Prezumtia de nevinovatie nu se aplica discriminatoriu, ci tuturor. Ea are efecte pana la hotararea definitiva de condamnare. Dupa aceasta ea nu mai opereaza in legatura cu fapta condamnata.
E chiar simplu: fiecare persoana se presupune a nu fi comis nicio infractiune pana la proba contrara. Nu vi se pare normal?
Daca nu ar functiona prezumtia de nevinovatie am fi inapoi in Evul Mediu cand functiona aproape o prezumtie de vinovatie: erai vinovat daca asa dorea cineva. Fara procese, probe etc. Doar schingiuiri, laturi si executii era tot ceea ce primeai pentru aceasta presupunere ca esti vinovat! :D
Vreti? :-/
2206 a scris:

E foarte importanta prezumtia de nevinovatie .Este un drept fundamental al cetatenilor si o componenta esentiala a dreptului la un preces echitabil, considerat ca atare atat in legislatia internationala cat si nationala.:((
in legislatia internationala -art 11 din Declaratia Univ A drepturilor Omuluisi Cetateanului "orice persoana invinuita de a fi fi savrsit o infractiune este prezumata nevinovata atata timp cat vinovatia sa nu a fost stabilita intr-un proces public cu asigurarea garantiilor nec esare apararii "
- art 14 pct 2 din Pactul international cu privire la drepturile civile si politice"orice persoana acuzata de comiterea unei infractiuni penale este prezumata a fi nevinovata cat timp culpabilitatea sa nu afost stabilita in mod legal"
in legislatia interna art 5 indice 2-1C.pr.pen "orice persoana este considerata nevinovata pana la stabilirea vinovatiei sale printr-o hotarare penala definitiva"
-art 23 alin 8 din Constitutie "pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare persoana este considerata nevivovata"
-art 20 alin 1 din Constitutie "dispozitiile Constitutionale privind drepturile si libertatile cetatenilor vor fi interpretate si aplicate in concordanta cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului , cu Pactele si celellalte Tratate la care Romania este parte "=D>

Am inteles. #-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2008
ContSters42967, utilizator
AVLIL a scris:

Aurelian, serios, nu-mi vine sa cred. :O Era retorica intrebarea mea si am crezut ca era evident. Nu-mi doream nici eu si nici nu cred ca dorea altcineva sa citeasca faptul ca tu vrei sa spargi fata cuiva. X-(
Ei bine, in situatia in care vreodata vei face ceva similar, desi eu sper sa te mai maturizezi, cat de mult ti-ar placea sa vina si sa te ia politia si sa te arunce in inchisoare, fara niciun drept si fara nicio prezumtie? :-/

Tin sa va informez ca sambata seara am fost amendat in parcul Herastrau la ora 23:30 pentru faptul ca stateam intins pe banca si vorbeam la telefon , alaturi de mine mai era prietena mea si inka un cuplu , iar Dl "Gabor" impreuna cu ajutorul lui care ii tinea lanterna ca altceva nu cred ca era in stare imi cere sa ma legitimez in vederea amendarii pentru faptul ca dormeam pe banca , bineinteles ca am incercat sa-i explic ca e absurd ce zice si drept dovada intelegeri lui imi spune : Buletinul tau e la mine in mana , ce lege mai vrei ? , daca e iti iau datele si-ti trimit acasa procesul verbal maine si-ti trimit din 2 in 2 zile alte amenzi ]| , prin motivatia ca as face de fiecare data cate o contraventie dar ca ar fi refuzat sa semneze procesul verbal deacea nu exista decat semnatura agentului constatator si datele mele fara semnatura de luare la cunostinta
Asa ca mi-a dat amenda pentru ca am intrat pe o mini scena in parc de dans unde nu exista nici un afis ca ar fi interzis sau ceva de genul , adica era accesibil pentru oricine doreste .
Un lucru care multi nu-l stiu : PANA SI POLITIA ARE PLAN DE AMENZI IN VEDEREA SUSTINERI FONDURILOR INTERNE [adica dau cateodata amenzi din nimic doar ca sa-si faca "targetu" ] [surse sigure mi-au dovedit]

la mine dc nu a mers prezumtia de nevinovatie ?

cat despre cei care vorbeam initial in topicul acesta , poti sa le faci viata amara unora si fara sa-i bati fizic , si viata poate sa-si bata joc de ei , sunt destule metode , traiasca puterea banului !

Alte discuții în legătură

Prezumția de vinovăție zvini zvini EXISTA PREZUMPTIA DE VINOVATIE?,SI DACA DA,IN CE CONDITII EA EXISTA? (vezi toată discuția)
Anulare pv contraventie hj definitiva ! Lixu Lixu Buna seara ,istanta a anulat PV contraventie definitiv emis de un politist circulatie ,pot sa-i fac plangere penala pentru abuz in serviciu ?pot sa-i cer ... (vezi toată discuția)
Ce reprezinta prezumtia ca mijloc de proba? ContSters173568 ContSters173568 Buna ziua, Deoarece am gasit urmatoarea informatie: \"Codul Civil reglementeaza admisibilitatea si forta probanta pentru urmatoarele mijloace de proba: ... (vezi toată discuția)