Nu am nimic cu nimeni,sunt aici unele persoane pe care le admir sincer pentru ceea ce sunt si pentru ceea ce fac,pentru nivelul la care au ajuns.
Din nefericire parerile unor astfel de persoane au ajuns sa fie putin cam"singulare" sau nebagate in seama.
Pe de alta parte,pentru ca tot facea cineva referire la rutati,exista persoane,nu multe ,care au ajuns "deliciul" comunitatii "Avocatnet" si de ani de zile,posteaza aceleasi ineptii si au acelasi discurs,demn de o revista umoristica buna.
Cu tot respectul,fata de toata lumea si eu am gresit si probabil ca voi mai gresi-sper eu cat mai putin-dar de aici si pana la avea acelasi discurs,care nu contine nimic sau de dragul de a posta ceva,de a avea ultimul cuvant ,cred ca este mult prea mult.
Daca din atitudinea mea de a respinge un astfel de comportament,de a respinge bluff-ul juridic si lingvistic,rezulta ca folosesc rautati ,aflati ca sunt"al dracului de rau",cel putin cu astfel de persoane .
Cat ne cunoastem ?
Pai cu unii ne cunoastem si este adevarat ,ca nu ne trebuie mult sa ne cunoastem pentru ca din comportamentul acestora rezulta cu claritate cine sunt si ce pot ,incat nu mai este necesara o cunoasterea suplimentara.
Pe de alta parte,cred eu ca este putin lipsita sens comportarea unor persoane care posteaza pentru a iesi in evidenta,dar de fapt fara a spune ceva,fara a avea pareri profesionale sau cel putin la obiect.
Intr-adevar sunt consultatnti,avocati,juristi,persoane de alte profesii pe care intr-adevar in orice moment imi voi manifesta placerea de a-i cunoaste personal,dar si gratitudinea ca am de invatat ceva de la acestia.
Editorialul
“Cum sa recunoasti si sa te aperi de cele 7 timpuri de vampiri sociali?” mi-a placut in mod deosebit.
E publicat aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
De ce am ales sa postez fragmente din editorial in forum? Deoarece (cred ca) am “identificat” anumite categorii; mai precis: vampirul invidiei, vampirul greselii, vampirul conflictelor, vampirul binelui si vampirul arogantei…
Copiez, pe scurt “definitiile”:
Vampirul invidiei: Acest vampir ataca acei oameni care au deja realizari. El incearca sa-i convinga pe cei care au realizat ceva ca este cu totul intamplator, puteau sa esueze la fel de bine. El spune fie ca au realizat pe cai necinstite fie ca au avut un norc care nu va tine mult.
Vampirul greselii: Acest vampir sta la panda zile, luni, saptamani in sir pandind greseli. Pe acest vampir il vom intalni la tot pasul, la serviciu, in familii, in diferite cercuri sociale . Vei recunoaste usor acest vampir intrucat vei observa ca este fericit cand gaseste victime care au facut greseli
Vampirul conflictelor: In acest caz avem de-a face cu un vampir rafinat. In forma lui cea mai simpla el intra in conflict cu diferiti oameni secatuindu-i de energie. Forma periculoasa a acestor vampiri sociali este devastatoare cand genereaza conflicte intre oameni.
…
Pe parcurs va interveni discret in conflict, ajutand fiecare parte. Scopul lui nu este sa castige o anumita parte, ci sa genereze acel conflict imens care va reusi sa devasteze ambele parti. Uneori dupa ce a provocat conflictul incearca sa joace rolul salvatorului incercand sa medieze conflictul intre cele doua parti, cand de fapt scopul lui real este sa se asigure ca acel conflict va continua pana la final
Vampirul binelui: Aceasta specie de vampiri este destul de greu de identificat. Ei joaca rolul salavatorilor de obicei si se deosebesc cu greu de salvatorii autentici. Acesti vampiri simuleaza ca doresc binele semenilor sau al societatii cand de fapt aceasta atitudine o folosesc doar pentru a deschide usi
…
Acesti vampiri nu au o inima cu adevarat curata ei cautand victime inocente cu ajutorul carora sa-si puna planul in aplicare
Vapirul arogantei: Aceasta specie de vampiri sociali se conidera atotstiutori. Ei minimizeaza orice efort, se considera superiori si au un sentiment placut cand cei din jurul lor se simt tristi, neplacuti sau neputinciosi. Vampirul arogantei pretinde ca are toate raspunsurile din lume, singurele opinii adevarate fiind ale lui. El este centrul universului! Ii lipseste masura, respectul si bunul simt. Seaca de energie pe cei din jurul lui prin atitudinea sa, prin minimizarea oricarui efort depus de cei din jur, nimic nefiindu-i pe plac. In esenta acest vampir iti ascunde slabiciunile si neputinta.
E cineva care sa nu fi putut identifica asemenea “vamiri” inclusiv in acest forum?
Fireste, ar fi neplacut sa le dezvalui nick_name-ul deoarece e probabil sa fi inteles gresit. Dar ei exista: nu?!
Daca nu exista aceste categorii de vampiri si in forum nu-mi ramane decat sa-mi fac auto-critica...
Ati identificat ori ba asemenea “vampiri”? Mai ales ca acestia se ascund in spatele unor nick-name- uri, in spatele monitoarelor… ceea ce le “permite” sa se manifeste mai… in largul lor…
Sunt acestia "vampiri" si in "viata zilnica" sau numai in forum?
Ce sens are o asemenea tema in forum? Poate… sa arat unora si altora ca nu e suficient sa se “ascunda” in spatele monitorului daca nu vor sa fie “descifrati”.
Cat de bine ne cunoastem? Raspunsul meu , dupa o indelungata experienta in lumea virtuala este acela ca, ne cunoastem in functie de ceea ce ne dorim ca ceilalti sa cunoasca despre noi.Facand aceasta afirmatie , deloc gratuita, stiu bine ca veti fi de acord cu mine.
Haideti sa vedem mai intai care este scopul primar al acestui forum .El s-a nascut ca un forum juridic, apoi s-a extins, fiindca membri lui au dorit si sa ,,socializeze".Prin aceasta, s-a nascut beneficiul de ne cunoaste nu doar din punctul de vedere al cunostinrelor noastre profesionale, acolo deja ne lamurisem cam cat stim , cam cat putem oferi, cam in ce scop ne oferim sprijinul utilizatorilor.
Odata insa cu nasterea forumurilor de socializare am avut ocazia sa observam: cine si ce preferinte are in materie de muzica; Cine si ce gusturi are in materie de literatura, de film, cine si in ce masura are simtul umorului, cine are un anumit talent , literar sau de alta natura.
Cu aceasta ocazie deja ne stiam cu mult mai bine.Astfel incat , asa cum se intampla si in lumea concreta, s-au creat grupuri de prieteni, care au gusturi si pasiuni comune.Aceasta fara a sti alte detalii unul despre celalalt, in afara poate de profesiunea noastra.Nimeni nu a oferit detalii despre viata sa particulara, unii dintre noi nu au avut niciodata poate o poza care sa ii infatiseze pe ei personal.Dar si avatarul acela , orice ar infatisa el, poate aduce un plus de cunoastere, de pilda, cineva care are la avatar o vaza cu trandafiri, sigur este un iubitor al florilor, o persoana sensibila si romantica, etc.Cineva care tine la avatar un animalut, acela trebuie sa fie un iubitor de animale, o fiinta buna la suflet, caritabila chiar, etc.
A ne cunoaste insa bine, nu cred in aceasta posibilitate , doar pe baza a ceea ce putem sti sau doar intui unul despre celalalt.Fiindca, suntem oameni, iar oamenii, oricum ar parea ei aici,exista partea nevazuta a noastra, pe care am putea-o descoperi doar in lumea concreta.S-ar putea sa descoperim persoane care au , de pilda, o voce minunata , persoane elevate, persoane care folosesc un stil vestimentar contrar a ceea ce noi ne imaginam despre ei, ca oameni virtuali.Ar fi foarte putin probabil ca imaginea pe care ne-o cream aici unul despre celalalt, sa corespunda total cu ceea ce putem afla in lumea concreta.
Dar aici , luam totul ca pe o conventie intre noi, tacita.Nu ne prea intereseaza decat sa putem interactiona cu cei cu care ne-am obisnuit, ne pare rau atunci cand ei se retrag, din varii motive, ne bucuram atunci cand ei revin, fiindca ne-au lipsit.
S-ar putea insa ca altfel sa stea lucruile in lumea concreta.Sa descoperim ca lumea virtuala nu ne ofera suficiente elemente, si ca imaginatia noastra nu concorda cu realitatea.Si apoi sa mai invatam inca o lectie despre real si imaginar.
De pilda , eu am plecat , din motive obiective sau mai putin obiective.Stiam ca exista un grup de persoane care au regretat.Am regretat si eu si am considerat ca nu este o problema de orgoliu sa revin acolo undeaflasem ca eram asteptata. Plecarea mea fusese regretata fiindca reusiesem sa-mi creez aici o imagine buna , pe baza a ceea ce reusisera oamenii sa intuiasca despre mine.Iar asta indiferent ca exista parti ale mele necunoscute celor care ma regretasera, ca sunt o fiinta reala, care traiesc pe undeva prin lume , care am bucurii si necazuri, impliniri si neimpliniri, visuri si ambitii.Ca , desi am dovedit ca sunt un om ( nu-mi atribui calitati), deci sunt un om, acest om are si el furii , ca uneori injura( desi nu e frumos) :"> , ca uneori plange , ca alterori este altfel si iese din canoane , desi este un om al dreptului si animat de spiritul dreptatii.
Desi va preciez pe majoritatea celor de aici, nu pot afirma cu certitudine faptul ca mi-as dori sa va intalnesc personal.Iar asta fara a va aduce vreun afront, va stimez pe toti, cu unii dintre dvs. simt ca sunt foarte apropiata,insa , fiindca suntem oameni, fiinte cu defecte si calitati( nimeni nu poate sustine ca este perfect) , nu mi-as dori ca eu, desi departe de perfectiune, sa nu intalnesc oamenii pe care mi-i imaginez ca sunteti, ci doar niste necunoscuti.
S-a intamplat odata sa vin intr-un loc unde am sperat sa intalnesc cateva persoane care activeaza pe forum.Priveam in jur si ma aflam intr-o mare de necunoscuti.Cautam sa regasesc macar niste chipuri din avatare, pe cativa mi s-a parut ca ii recunosc, cu cativa am si vorbit.Pentru ca am putut vorbi macar cu 3 persoane, m-am bucurat.M-am bucurat si pentru ca doar i-am vazut pe cativa, si in sinea mea am simtit ca si ei se bucurau ca eram acolo.In orice caz, trecerea din virtual in real, a avut un anumit iz, cu alte cuvinte eram si nu prea eram in largul meu.
Trebuie sa admitem ca totusi, lumea virtuala nu este doar un surogat sau un subsitut al celei reale.Este tot un fel de realitate, dar la alta scara.
Concluzionand,cred ca aici ne cunoastem atat cat este necesar, pentru a putea continua sa interactionam.Daca se intampla sa depasim ,,granitele" virtualului , s-ar putea sa existe o problema sau, dimpotriva, s-ar putea sa nu existe niciuna. .:bow: