avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cat de bine ne cunoastem intre noi?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cat de bine ne cunoastem intre noi?

Asaaa... haideti, ridicati labutza din fatza daca stiti:
a) trope_doi e Diana sau Dinu?
b) milika (1, 2, ...n) este acelasi coleg care-si sterge/redeschide contul cu o regularitate de ceasornic defect (bunicul avea un orologiu cu cuc care facea "cucu-cucu" cand te asteptai mai putin) sau e alta persoana?
c) Ce face u.b.i.k. cand (finaly) face cate ceva?
d) etc.
e) Alin Popescu ... chiar exista?
f) De ce nu are adutescu nici un status acum ?
g) cui ii este frica de Bau-Bau?
h) whatever
Bref: Ma astept ca postarile de pe acest topic sa se incadreze in tiparul urmator:
Intrebarea: U.B.I.K. prefera raspunsurile scurte?
Raspunsul: Nu.
:O
... adica ... scopul meu era/este sa punem si sa raspundem la intrebari despre noi ... sa ne cunoastem mai bine
Pa, v-am pupat!
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Si nici usturoi nu au mancat...iar etnobotanicele nu au miros...;)

Diana, "ceilalti" se rezuma la doua persoane:)

:coffee:
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
ContSters167247, utilizator
u.b.i.k. a scris:

................... E timpul sa facem o campanie de curatire a site-ului de toate copiutzele si copiile si comentariile altora. Cine este pentru? E cineva impotriva? Se abtine cineva?
Domnule Alin, va rog sa consemnati ca hotararea numarul 1 a fundatiei "Copy-paste is bad!" a fost adoptata cu unanimitate de voturi.

Desi n-am fost prezenta la votarea acestei idei, ma declar total de acord cu aceasta.
Urasc metoda copy-paste atunci cand e vorba sa-ti exprimi o parere, o idee, sa postezi o creatie, fie si un text despre ceva.

Revenind la tema acestui topic, n-as putea spune ca imi cunosc colegii de forum foarte bine, desi stau zi de zi pe forum de vreo 2 ani incoace. Consider ca poti cunoaste pe cineva cu adevarat dupa ce ai avut cateva confruntari sau conflicte.
Inteleg ca tema este cunoasterea si nu apropierea sufleteasca de cineva si ca nu gratularea cu "bibileli" era tema in discutie. Ma pot simti apropiata de anumite persoane, dar drept sa spun n-as baga mana-n foc ca le cunosc.
Totusi stiu despre cei care ma intereseaza suficient cat sa ma simt in largul meu aici, pe forum, sa stiu la ce sa ma astept de la ei si atunci cand am nevoie de ceva sa stiu ca am cui ma adresa.
Cred eu ca forumul acesta tocmai acest lucru il face bun, anume ca ne apropie unii de altii atat si asa cum stim fiecare dintre noi sa ne facem cunoscuti si sa incercam sa-i cunoastem pe ceilalti potrivit intereselor noastre.
Buna seara.Din cele ce am citit in acest topic observ ca va cunoasteti intre dvs. suficient .Este si firesc sa fie asa fiindca spatiul virtual are destule similitudini cu spatiul real.Chiar daca aici lipsesc elemente precum vocea si vazul , raman suficiente date prin care o persoana poate fi simtita.E simplu sa iti poti forma o parere despre cineva fiindca , desi poate incearca sa isi mascheze defectele, tot va exista ceva , vreun indiciu prin care sa-si desconspire adevaratul caracter.
Am citit in acest topic, doar cateva postari mai in fata, cum o anumita persoana se exprima mai putin elegant cu o alta care ii scrisese niste lucruri dragute.Ce a dorit sa demonstreze persoana lipsita de eleganta nu stiu, insa sunt convinsa ca persoana care ii adresase lucrurile dragute s-a simtit jignita.Si ca de fapt rautatea si ingratitudinea sunt doar doua dintre lucrurile ce pot polua pana si spatiul virtual.
Observ ca se interactioneaza mult , se deschid subiecte sensibile si atractive.Nu e deloc complicat sa poti ,,citi" o persoana in spatiul virtual, chiar daca nu o vezi si nu o auzi.Cum spunea o alta persoana , undeva si mai in fata, exista si aici persoane pe care chiar nu ti-ai putea dori sa le cunosti, asa cum exista persoane pe care simti ca le cunosti deja, doar schimband doua vorbe.La fel ca in lumea reala.Cu certitudine nu trebuie ca cineva de aici sa vina si sa se creada la adapost, avand o atitudine grosolana , bazandu-se pe faptul ca nu este vazut sau auzit.Am convingerea ca se intampla si asa, iar unii cred ca daca-si baga capul in nisip sunt crutati .
As mai adauga faptul ca e admirabila initiativa colegului u.b.ik. de a demara o campanie impotriva poluarii cu lucruri luate de pe google, si a lipsei de originalitate.Asadar...la cat mai multe initiative , colega :bow:

Salut şi eu această campanie de curăţire a forumului de copy-paste.
La venirea mea pe site, am fost intrigată de multitudinea de citate cu care mi se răspundea când voiam să cunosc un user, într-o discuţie simplă, ca „de la om la om”. S-a interpretat atunci că aş avea ceva împotriva clasicilor. Nu, evident. Doar că uneori îmi place să citesc Nietzsche ori Călinescu, dar asta o fac în bibliotecă, iar când intru pe un forum, o fac ca să vorbesc cu oameni, să le cunosc gândurile, părerile, impresiile, fără măşti şi ghilimele.
Am postat şi eu poezii scrise de Michelangelo, în special – da, dar nu le-am luat copy/paste de niciunde, pentru că nu erau pe net; le aveam în bibliotecă şi le-am scris pentru a le face cunoscute, acum, când lumea nu mai merge în biblioteci, accesează ce se gaseşte mai uşor (acum mai sunt şi pe un alt site literar, unde tot eu le-am adăugat şi în biblioteca lor).
Vreau, însă, să atrag atenţia că există pericolul ca anumite topicuri să se umple de „creaţii proprii” pline de vorbe goale care deşi „sună bine” în rime şcolăreşti, nu au legătură cu poezia; o minimă autocenzură va fi necesară aici, ca şi în toate postările (statusuri, discuţii) în care trăirile prea personale apar oarecum indecente (ca să mă exprim aşa), dacă nu au măcar o „acoperire” umoristică. Altminteri, locurile eliberate de această campanie vor fi umplute cu un alt balast, care va necesita o altă campanie de curăţire...
Pentru că eu scriu de obicei în limba franceză – aşa gândesc, iar la traducere, chiar dacă o fac tot eu, se pierde mult din idee – am vrut să aduc pe acest forum, într-un topic deschis de o colegă de-a noastră, versurile pe care le public pe alte forumuri, şi de unde alţii mi le iau chiar şi fără să-mi ceară acordul, pentru a-şi atrage cititori la ei, pe site; pentru a nu încălca regulamentul care interzice postări în limbi străine, topicul cerea şi traducere în româneşte. Am postat doar o poezie; ieri am aflat de la moderatorul care ştersese topicul că a facut-o din cauză că prima postare avea doar un cuvânt:”deocamdată” şi nu s-a putut rezolva decât prin ştergerea întregului topic. Nu voi deschide altul, îmi voi posta versurile, în continuare, pe alte forumuri, unde regulamentul e mai permisiv, şi nici n-aş fi vrut să scriu despre acest lucru, să nu se creadă că ar fi vreun reproş, o fac doar ca să nu devină, dacă se va repeta, o altă campanie de curăţire, paralelă...
Voi reveni, însă, cu plăcere, pe acest site, uneori pentru a scrie, alteori pentru a citi ce veţi scrie dumneavoastră.
Ar mai fi multe de adăugat, dar – aviz amatorilor – când scrii mult, devii plictisitor şi nu mai citeşte nimeni.

Doar un zâmbet pe final, la - de ce oamenii n-au status:

Mă aliniez cu mic şi mare,
În acest context
De antipoluare,
ªi las poza... fără text.

Lili Stancu

Desi am stat ieri sa citesc ce s-a scris pe forum, am ajuns la concluzia ca nu ne cunoastem deloc. Fiecare vine cu o idee personala sau o dorinta pe care imediat sarim sa o interpretam fiecare din punctul nostru de vedere.
Mai mult de atat s-a inteles gresit ideea de a participa la acest forum liber si necenzurat si uneori incercam sa ne legam de cele mai mici amanunte pentru a riposta in loc sa ne cunoastem ca useri si sa ne ajutam intre noi cu sfaturi sau de ce nu si mai mult.
De rautatile zilnice eu zic ca suntem destul de satui si aici ar trebui sa fie o evadare a noastra de care trebuie sa profitam la maxim.
Pacat ca pe acest site sunt atatia oameni buni ''de toata isprava'' cum s-ar zice dar nu isi pun in valoare calitatile sau uneori refuleaza la cea mai mica animozitate din partea unora.
Toti gresim deoarece nu suntem perfecti dar putem face ceva constructiv pe acest site decat sa respectam cu strictete regulamentul care este facut in alt scop decat cel perceput uneori de cei care il respecta.
Am postat doar o poezie; ieri am aflat de la moderatorul care ştersese topicul că a facut-o din cauză că prima postare avea doar un cuvânt:”deocamdată” şi nu s-a putut rezolva decât prin ştergerea întregului topic.

Rolul administratorului este de a pastra ce este bun nu de a strege fapt pentru care putea modifica el insusi astfel incat acel post sa ramana pe site ceea ce ar fi adus inca un pic de valoare acestui site si de ce nu si noua.
Acest site este format din useri iar daca noi nu am mai participa acest site clar n-ar mai avea nicio valoare.
Propun ca de fiecare data cand intram pe site sa incercam sa facem o fapta buna sa ajutam un user care ne cere ceva ex: un model de contract sau chiar si un coleg de breasla ca nu plecam cu nimic dupa noi ''dupa ce dam coltu''.
Daca am face macar o fapta buna pe zi pe langa cele rele care le facem involuntar sau cu buna stiinta in realitate am mai schimba putin balanta raului care creste vertiginos. "Raul invinge numai daca oamenii buni nu fac nimic"
Eu sunt dispus si mi-ar face mare placere daca cineva ar intra pe adresa mea de messenger maximavocat si mi-ar cere o lege, sfat sau orice altceva ce ar avea nevoie. In masura in care stiu si pot sa ajut o voi face neconditionat.
Cam asta trebuie sa facem noi daca vrem sa ne cunoastem, sa ne ajutam si sa aducem un plus de valoare site-ului si celor care incearca sa schimbe lumea asta in bine. Sunt sigur de faptul ca pentru noi daca un lucru nu are valoare pentru altul va avea.
''Orice ai face in viata este nesemnificativ, important este sa faci ceva si nu ceva oarecum ci un lucru bun

Alte discuții în legătură

De ce a plecat legally ? Costinel Burca Costinel Burca Stie cineva de ce a plecat Legally ? Am ramas surprins, sa speram ca nu e ceva neplacut, dar daca e de bine, Doamne ajuta, ii dorim numai bine. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna pentru dvs. prietenii in spatiul virtual? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Ma bate gandul sa va pun aceasta intrebare de mai multe zile. Si va intreb acum, pentru ca in noaptea aceasta m-a vizitat una dintre cele mai vechi prietene ... (vezi toată discuția)
Dependenta si deferenta Radu Gabrian Radu Gabrian Imi place fotbalul ca sport,ca fenomen,ca spectacol,din nefericire,nu si cel autohton atat de otravit si de abuzat in ultima vreme. Din dragoste pentru ... (vezi toată discuția)