avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 2.10 alcool in sange
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

2.10 alcool in sange

la alcoolemie de 2,10 in sange la ce sa ma astept?
scap fara sa ajung dupa gratii ?
nu am cazierul patat
Cel mai recent răspuns: calinn_g , utilizator 12:56, 31 Decembrie 2023
Art. 116 din Codul Rutier prevede:
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dacă:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
ai fost la IML ? ti s-a recoltat probe de sange ? nu cumva este 0.02 caci atunci este contraventie .
la 2 la mie trebuie sa fii in coma alcoolica.
Eu am patit asa ...
Mi-a iesit 0.9 la prostia aia a lor de aparat si la sange a iesit 0.02 la prima si 0.025 la a doua ...
Politia face abuzuri in identificarea cazurilor din dorinta lor de a se evidentia cu cazuri grave.
oricum formularea conducerea pe drumurile publice cu o concentratie de alcool de peste ...stipulata in codul rutier mi se pare ca fiind rezultatul a doua actiuni coroborate, si de fapt ape care o pedepseste ...nu este o eroare de formulare ?
Ca veni vorba de astfel de chestii ... nu am nevoie de comentarii stupide, doar vrea sa "impartasesc" ce am patit aseara. Deci fara minciuni si [Editat - va rog sa va controlati limbajul] ) la ora 9 am pus prima bere in gura, in total bausem 7 beri la 0.33(ursus si tuborg) + cam 100Ml de alexandrion(37.5%). Am iesit cu masina in zona sa merg la Mec sa mananc ca imi era foame, si bingo politia etc in fine. La 2 mi-a pus testul, am suflat 0.52. Apoi am fost la UPU(Unitatea de Primire Urgente) unde la ora 03:10 mi s-a recoltat prima proba de sange, apoi am zis ca stau si pentru a 2-a care s-a luat la ora 04:10. Acum sincer... am 180 cm 70Kg ... am baut intr-un interval de 6 ore pana la prima proba...Am si mancat inainte. Exista sansa sa fie 0.80g in sange?)) Nici macar nu eram beat, mi-a facut asistenta acel test, fara nici un stres etc. Acum nu doresc comentarii stupide de genul ca am condus beat bla bla sunt iresponsabil, nu am lovit nimic, nu am atins pe nimeni
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
cam acelas lucru s-a intamplat si la mine......am consumaat aproximativ un litru de vin in 5 ore ,o friptura zdravana de porc.....eram ok,din pctul meu de vedere....plecat cu masina ...politie ,etilotest(0.44)....sange(0.90-0.75),recalculare1la mie ....un an asteptare....instanta....8luni cu suspendare....anulat permis....in total doi ani!sanse de a-ti recupera permisul sunt minime dar nu inexistente....sunt multi factori de care depinde viata noastra....de la politistul care intocmeste dosarul si ceea ce declari,procuror,judecator etc!bafta.......la mine nu afost deloc dar asta e.....a trecut.... mai am doua luni si pot conduce din nou cu mai multa experienta.......de viata!si corect.......sa dea cu piatra primul care e fara de gresala!
Pff ce aiurea ... si dupa ce s-a stabilit ca ai avut 1 la mie pedeapsa e de 1 an de suspendare ...la tine a durat in total 2 ani pentru pedeapsa de 1 an ???PFFFFFFFFFFFFF
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
mantaadvanced, utilizator

Alte discuții în legătură

Alcool la volan geo_host geo_host In urma unui test cu etiloscopul a rezultat o alcoolemie de 1.02 alcool in aerul expirat. La ce sa ma astep pe viitor? Ce pot face? (vezi toată discuția)
Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool pur in aerul expirat dani gabrian dani gabrian Buna ziua, Va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la urmatoarea problema: -am fost oprit in trafic, noaptea la 02;00, am suflat in etilotest si mi-a ... (vezi toată discuția)