Putea sa fie un control de rutina .....
Alexandru, la ce alcoolemie avea in el ..... nu se mai punea problema acceptarii sau neacceptarii sa sufle in fiola ....:)
inca nu am cerut recalcularea pt ca inca nu m-au chemat la politie
imi asteapta cazierul
dar este posibil sa iasa asa ceva de la 2 pahare de vin?
adevarul e ca nici nu mancasem in ultimele 12 ore si de obicei nu consum alcool
la 2 pahare de vin cat ati zis ca ati baut ...nu are cum sa iasa asa ceva, cred ca este o greseala ......
Un pahar de vin iti furnizeaza 0,4 mg de alcool la 1 litru de sange. Aproximativ. Concentratia variaza dupa timpul in care se absoarbe si elimina alcoolul, cantitatea de sange a fiecaruia si alti parametri. Spre deosebire de mancare, alcoolul nu este digerat in tubul digestiv ci absorbit direct in sange. Cu cat stomacul e mai gol cu atat se absoarbe mai repede. Cand bei pe stomacul gol te poti ameti de doua ori mai repede decat dupa o masa de seara cu multe grasimi.
In aproximativ o ora dupa ce bei un pahar de vin poti conduce masina. Ficatul epureaza alcoolul din sange intr-un ritm constant indiferent de cantitatea pe care ai baut-o. Alcoolemia este de fapt cantitatea de alcool din sange care "sta la coada" pentru a fi transformata in dioxid de carbon si apa... Pacat ca nu se poate si invers. ;)