avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 2.10 alcool in sange
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

2.10 alcool in sange

la alcoolemie de 2,10 in sange la ce sa ma astept?
scap fara sa ajung dupa gratii ?
nu am cazierul patat
Cel mai recent răspuns: calinn_g , utilizator 12:56, 31 Decembrie 2023
Sunteti supraom in cazul asta...meriti un premiu

Ce mai conteaza ca te-au oprit fara motiv, de ce ai acceptat sa sufli in fiola?
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2008
Radu Popescu, Avocat
Putea sa fie un control de rutina .....
Alexandru, la ce alcoolemie avea in el ..... nu se mai punea problema acceptarii sau neacceptarii sa sufle in fiola ....:)
Domnule, la asemenea alcoolemie nu cred ca veti scapa cu suspendare.
Daca intradevar este o greseala, ati cerut recalcularea?
inca nu am cerut recalcularea pt ca inca nu m-au chemat la politie
imi asteapta cazierul
dar este posibil sa iasa asa ceva de la 2 pahare de vin?
adevarul e ca nici nu mancasem in ultimele 12 ore si de obicei nu consum alcool
la 2 pahare de vin cat ati zis ca ati baut ...nu are cum sa iasa asa ceva, cred ca este o greseala ......
Un pahar de vin iti furnizeaza 0,4 mg de alcool la 1 litru de sange. Aproximativ. Concentratia variaza dupa timpul in care se absoarbe si elimina alcoolul, cantitatea de sange a fiecaruia si alti parametri. Spre deosebire de mancare, alcoolul nu este digerat in tubul digestiv ci absorbit direct in sange. Cu cat stomacul e mai gol cu atat se absoarbe mai repede. Cand bei pe stomacul gol te poti ameti de doua ori mai repede decat dupa o masa de seara cu multe grasimi.
In aproximativ o ora dupa ce bei un pahar de vin poti conduce masina. Ficatul epureaza alcoolul din sange intr-un ritm constant indiferent de cantitatea pe care ai baut-o. Alcoolemia este de fapt cantitatea de alcool din sange care "sta la coada" pentru a fi transformata in dioxid de carbon si apa... Pacat ca nu se poate si invers. ;)

Alte discuții în legătură

Alcool la volan geo_host geo_host In urma unui test cu etiloscopul a rezultat o alcoolemie de 1.02 alcool in aerul expirat. La ce sa ma astep pe viitor? Ce pot face? (vezi toată discuția)
Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool pur in aerul expirat dani gabrian dani gabrian Buna ziua, Va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la urmatoarea problema: -am fost oprit in trafic, noaptea la 02;00, am suflat in etilotest si mi-a ... (vezi toată discuția)