avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bataie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bataie

salut am o prblema eram in stare de ebrietate si m am intalnit cu fosta mea prietena cu care am vrut sa vorbesc iar o alta fata care era cu fosta mea prietena sa -a bagat intre noi sa nu vorbim iar find beat am inceput sa o lovesc pe fata dar nu amintesc sa fi lovit tare .iar aceasta a depus o plangere la politie inpotriva mea am fost chemat la sectie unde am dat o declaratie despre cele intamplate dupa care mi -au dat drumul fara amenda .fata im spune ca nu vrea sa retraga plangerea si vrea sa ma dea in judecata .intrebarea mea catre dvs este :ce pedeapsa o sa primesc daca ma da in judecata si nu ajung la intelegere cu victima?daca am sansa sa scap fara dosar penal ? sau cu o amenda .nu am cazier pana acuma si nici nu am avut vreo treaba cu politia eu lucrez in strainatate legal cu contract de munca si daca pot sa ma duc inapoi la lucru ? sunt disperat si im pare nespus de rau de cele intamplate astept un raspuns va multumesc
Cel mai recent răspuns: trafic23 , utilizator 10:45, 18 Iunie 2009
Szia Hunor:D Acum abia am ajuns sa citesc speta ta. Din pacate nu este singurul caz similar despre care am cunostinta. Situatia ta este usor dificila dar date fiind conditiile, sunt de parere ca ai sanse destul de mari sa scapi fara prea multa bataie de cap. Cum bine s-a facut incadrarea juridica a faptei pe acest forum, intr-adevar ne aflam in sub incidenta prevederilor legale privind infractiunea de loviri si alte violente.
Ceea ce nu ti s-a spus pana acum: exista o situatie care iti poate usura cu mult situatia. Este vorba de "starea de provocare" - respectiv faptul ca acea fata s-a bagat intre voi si este foarte posibil (zic din experienta) ca ea sa fi savarsit acte de provocare, tocmai pentru a te provoca sa o lovesti. Depinde de tine cum prezinti acest fapt ca sa iti fie cat mai favorabil cu putinta. Chiar si faptul ca te aflai in stare de ebrietate va putea sa mai atenueze raspunderea ta. Daca poti sa dovedesti ca nu esti o persoana violenta (de ex. nu ai mai savarsit astfel de fapte, nu exista alte plangeri penale impotriva ta, etc.), acest lucru, din nou, va fi in favoarea ta. Totusi, stiu ca multi angajatori impun angajatilor lor sa nu aiba antecedente penale. Daca o eventuala sentinta penala te-ar face sa pierzi acest loc de munca, trebuie mentionat atat in fata organelor de urmarire penala cat si in fata instantei de judecata. Pentru alte explicatii, poti sa apelezi in continuare la acest forum si ti se va raspunde.
~ Conținut șters la cerere ~
salutare tuturori vreau sa multumesc pentru ajutorul acordat si de sfaturile dvs. a trecut o saptamana si inca nimic nu sa petrecut. nu am fost chemat nicari inca am o nedumerire tind sa cred ca victima nu are nimic si e sanatoasa tun pt ca dupa cum am spus nu am lovit o asa de tare incat am crezut si cum mi a zis cineva am vorbit cu o martora a incidentului care este si judecatore la tribunal care mi a confirmat ca nu a vazut sa fi lovit fata mai degraba am lovit masina portiera si nu fata este posibil sa fie sfarsitul?ce se intampla cu plangerea? daca nu are dovezi si nu continua acest caz daca nu are nimic si e sanatoasa nu aduce certificat medico legal ?e inca devreme sa nu fi chemat la politie sau la tribunal .eu orcum saptamana viitoare am sa ma intorc in danemarca la lucru nu nu vin acasa decat la vara o sa fie o problema daca plec? politisti au spus ca pot pleca din tara linistit va rog sa mi precizati ce se va intampla in continuare din punc de vedere legal va multumesc
Va angajati un avocat si tineti legatura cu el.
Asa o sa stiti ce se intampla cu respectivul dosar.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal buna ziua ,un prieten de-al meu fiind in perioada de incercare ... Bmyra Bmyra Buna ziua ,un prieten de-al meu fiind in perioada de incercare ,a lovit pe cineva și i s-a făcut dosar penal pentru loviri și alte violente . Victima are un ... (vezi toată discuția)
Agresiune Crinutza777 Crinutza777 Buna ziua am si eu o intrebare..luna trecuta pe data de 22 am insotit-o pe mama mea la tribunal pentru procesul ei cu tatal meu,akolo martora tatalui..sora lui ... (vezi toată discuția)
Altercatie in club shary shary Am participat la o altercatie intre 2 persoane.Un prieten si un bodyguard dintr-un club.Am sarit sa ii despart pe cei doi dar prietenii bodyguardului spun ca ... (vezi toată discuția)