r.gabi a scris:
Nimic nu are legatura cu o discutie"in mediu privat cu un avocat penalist",ci cu apararile facute si cu profesionalismul acestuia in gasirea celor mai bune aparari.
Politistul,procurorul,orice organ de urmarire penala, nu este obligat sa discute in privat cu nimeni,dar este obligat sa asculte argumentele apararii , sa le citesca daca sunt depuse in scris si apoi, sa dispuna.
Sa nu mai inventam reguli care nu exista,sau poate ne arata dl.avocat reglementarile din procedura penala in sensul celor sustinute mai sus
Tehnica apararii presupune si o anumita analiza a cazului in functie de situatia prezentata de client.
Exista si tactica a apararii asa cum exista o tactica si o medodica a audierii facuta de organul de urmarire penala.
Deci, nu este vorba de legi si de reguli scrise...neaparat.
Apararea nu se limiteaza numai la ceea ce vorbeste avocatul cu organul,ci si la ceea ce discuta confidential cu clientul anterior luarii unei decizii.
Mai exista si contactul cu clientul in fata organului de ancheta si asculta toata lumea ce se vorbeste daca nu se pastreaza confidentialitatea...
Una peste alta, din aceste motive este recomandabil sa consulte un avocat mai inainte de a lua o decizie clara deoarece mai inainte de a decide trebuie sa se gandeasca pe toate fetele problema respectiva.
Fara a se cunoaste exact despre ce este vorba putem recomanda sa refuze testul pur si simplu...fara niciun motiv...plauzibil...dupa ce in prealabil l-a acceptat.
Cu toate acestea, argumentul invocat de domnul R.Gabi in ultima sa postare poate fi rezonabil dar nu neaparat si suficient daca suspectul doreste sa se apere fara a uza de testul poligraf intrucat organul de urmarire penala il va considera mai departe suspect si va incerca sa il puna sub acuzare.
avocat Claudiu Lascoschi