avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Test Poligraf
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Test Poligraf

Buna seara, am mai scris pe acest forum si va multumesc pentru raspunsurile dvs.

Pe scurt: in octombrie 2009 au disparut banii dintr-un seif, eu suspectul nr 1, apoi suspendat si concediat. In prima zi ne-au dus la politie sa dam declaratii, eu si inca 2 colegi. Fiind cu seful langa mine normal ca am acceptat in scris sa fiu testat poligraf. In martie si decembrie 2010 am fost chemat la politie unde am mai dat o declaratie in care am mentionat si ca sunt de acord sa fiu testat poligraf. Am facut asta crezand ca oricum sunt obligat din moment ce in declaratia initiala din octombrie 2009 am dat in scris ca sunt de acord, dar acum ca nu mai am nici o responsabilitate fata de firma respectiva, nu as mai vrea sa sustin testul.

Intrebarea mea este daca pot refuza sustinerea testului avand in vedere acceptul meu initial si faptul ca sunt programat sa-l sustin in cursul acestei luni.

In citatiile primite chiar si dupa mai bine de un an de zile aveam calitatea de "faptuitor" care eu stiu ca este cea mai putin grava. Asta poate insemna ca nu exista probe impotriva mea? Care sunt sansele sa fiu trimis in judecata si cat timp este valabila o plangere penala impotriva mea?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: p_cristina16 , utilizator 11:51, 25 Iunie 2011
Problema este a user-ului,iar modalitatea de abordare a a apararii il intereseaza pe acest si eventual pe avocatul ales al acestuia.
Prroblema este ca dvs acreditati idei,fara a fi bazate pe texte de drept ca sa pareti mai interesant ,eventual sa fiti cautat,dar cred eu,stimate dle.avocat ca este bine ca orice postati,in calitate de jurist,trebuie sa fie bazat pe temeiuri juridice.
Daca o persoana este considerata suspecta,nu este neparat vinovata,dupa cum stiti si dvs,prezumtia de nevinovatie functionand,chiar daca pentru unii,numai formal pana la pronuntarea unei sentinte definitive.
Faptul ca va da curs angajamentului nu il face nici mai mult,nici maiputin suspect,daca nu exista probe impotriva sa.
Practic aceasta testare depinde de multi factori subiectivi sau obiectivi si mai putin de o eventuala culpa reala.
Daca abordam sec problema poate refuza pur si simplu.

Am avut un caz in care timp de aproape 2 ani l-a tot sacait pe suspect, dupa ce a refuzat testul.Il tot chema sa mai dea cate o declaratie din cand in cand doar asa ca sa vada daca isi mai aduce aminte ce a declarat.Probe existau dar nu rezulta cert vinovatia.
Daca persoana este considerata suspecta este chemata de mai multe ori.
S-a ajuns si la confruntare dupa mai mult de un an de zile cu o alta persoana care era arestata in alta cauza.
Declaratii existau dar existau probleme in probatiune pentru organul de ancheta.
Ideea de baza este ca orice om care este chemat la politie de multe ori poate ceda psihic la un moment dat mai ales atunci cand are temerea ca poate fi retinut de fiecare data...cand este chemat.
In cod nu scrie asa ceva.
Daca organul de ancheta nu are un dubiu cat de mic are dreptul de a tot chema persoana suspecta si sa ii puna intrebari.Are dreptul de a refuza sa dea declaratie dar...daca alte persoane declara ceva impotriva ei trebuie sa se apere si nu sa taca...

Pot exista probe impotriva sa dar sa nu fie certe.
Este motivul pentru care trebuie sa aiba o aparare calificata.
Credeti ca daca nu exista nicio proba in acuzare s-ar mai fi cerut testul poligraf?
Eu zic ca...nu...
Este clar ca nu ar putea fi condamnat doar cu testul poligraf in lipsa de alte probe.
Sper ca nu incerc sa ma dau interesant ridicand aceasta problema...
Dl.av.Lascoscshi a scris:
"Credeti ca daca nu exista nicio proba in acuzare s-ar mai fi cerut testul poligraf ?"

Pai,stimate dle.avocat si atunci,conform rationamentului dvs,o "prestatie" de natura sa creeze dubii a user-ului,in fata aparatului nu face altceva decat sa ajute organul in cauza sa isi consolideze cat de cat probatoriul sau sa creeze noi suspiciuni.

Daca acest user are un rezultat deja bun intr-o astfel de situatie(test anterior),de ce sa nu se foloseasca de ea ?

Eu ,un "nepractician" ,cum m-ati denumit,cam asa as vedea o aparare in folosul clientului,nu o aparare doar clamata pe site,cu exemple din activitati imaginare sau doar o reclama agresiva pentru a fi angajat.
Spune un cunoscut dicton latin:
"Non multa,sed multum"

Faptul ca am o experienta destul de bogata si rezultate favorabile incerc sa ajut cat de cat.Nu faceti confuzie intre imaginar si fapte care s-au petrecut.Sfaturile pe care le-am expus il poate ajuta pe user intr-o discutie cu avocatul pe care ar vrea sa il angajeze.
Dupa parerea mea sfaturile date pot fi de un real ajutor pentru user si incerc sa i le dau mai inainte de a fi prea tarziu pentru el.
Ce va alege sa faca il priveste direct si persoanal.
Credeti ca pe mine ma intereseaza sa ma angajeze userul?
Va pot spune ca nu mai intereseaza un asemenea caz.
Daca dvs. erati practician intelegeam sa va expuneti punctul de vedere fata de experientele dvs. anterioare dar asa nu faceti altceva decat sa ma contraziceti fara suport real.

Pentru mine este clar ca daca nu existau ceva probe politistul nu se complica cu testul poligraf deoarece isi complica existenta.
Nu poate fi condamnat doar pe baza testului poligraf.Este chiar atat de greu de inteles asa ceva?

Domnule R.Gabi, dvs. sunteti de parere ca nu exista nicio proba in acuzare am impresia si gresiti dar...daca nu practicati nu ganditi in detalii pentru ca nici nu va intereseaza.
Avocatul trebuie sa gandeasca si precum anchetatorul in anumite momente si nu nu sa se rezume la a astepta pur si simplu.
Adica avocatul nu isi exercita profesia stand pe un scaun si ascultand declaratia clientului in faza de urmarire penala.Se poate si asa ceva dar se poate si mai mult de atat...

Dreptul la aparare are conotatii mult peste ceea ce credeti dvs...
Va este greu sa intelegeti ,dar daca citeati cu atentie nu faceati afirmatia ca la randul meu, am afirmat ca nu exista sau ca exista probe,afirmatia mea aratand clar ca daca exista sau nu exista probe , nu trebuie ca user-ul sa ii ajute nici sa le consolideze,dar nici sa creeze eventuale alte dubii,cu atat mai mult cu cat exista deja o testare de acest fel facuta de user ,in alte imprejurari,cel putin mai "prietenoase" .

Cat priveste experienta dvs "bogata",ea se gaseste pe un alt topic si nu numai eu am serioase semne de intrebare asupra acesteia, care rezulta chiar din postarile dvs de-a lungul timpului

Alte discuții în legătură

Testul poligrafului Mari.an Mari.an de exemplu: Accept testul poligrafului fara ca eu sa fi savarsit vreo fapta si totusi in urma careia sunt suspectat. Daca acuzatorul nu detine alte probe ... (vezi toată discuția)
Sa fac sau nu testarea poligraf ? Achimitom04 Achimitom04 Buna ziua ! Am si eu nevoie de un sfat, de la domnul avocat Lasconschi sau altcineva care ar putea sa ma ajute. Lucrez pe o ambulanta Smurd. In februarie ... (vezi toată discuția)
Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)