avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salariu presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salariu presedinte

buna ziua!
as vrea sa va rog sa-mi spuneti daca un presedinte de asociatie de proprietari trebuie sa aiba contract de munca chiar daca are 70 de ani
si daca la 100 lei salariu brut se oresc datoriile catre buget
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:18, 14 Iulie 2010
Frumos, dar neconvingator. Din interventia dvs. pot sa inteleg, ca, daca vreti, puteti sa dati dreptate lui elis sau mie. In functie de cine pluseaza mai mult.

Off topic: Referitor la speta expusa voalat de mine, nu cunoasteti detaliat datele problemei. Ma rezum la faptul ca CE nu a fost mandatat de AG sa acorde premieri, in primul rind ca presdintele nu a mai convocat AG de 3 ani, deci nu s/a stabilit de catre AG bugetul de venituri si cheltuieli, iar toate salariile si premierile pe care ei si le/au acordat si trebuiau sa fie prevazute in BVC sint in afara cadrului legal. Dar asta ar putea face obiectul unui alt opic.
Nu vreau sa ma distantez prea mult de mesajul de la care a plecat aceasta discutie.
Intai s-a pus problema modului de remunerare a presedintelui asociatiei de proprietari. atat legea , cat si Normele de aplicare ale legii prevad acelasi lucru : pot fi renumerati in baza unui contract de mandat. Din punctul meu de vedere este o norma dispozitiva, de la care partile pot deroga . Prin urmare, presedintele asociatiei de proprietari poate fi remunerat in baza unui c.i.m. sau in baza unui contract de mandat.
Ulterior s- a venit cu o precizare care nu avea de-a face cu acest subiect, acordarea de premieri in afara cadrului legal.
Comitetul executiv pentru scopul şi activităţile asociaţiei de proprietari, angajează şi demite, încheie şi reziliază contracte.
Comitetul executiv poate angaja personal specializat pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin si adoptă decizii asupra cuantumului salariilor, indemnizaţiilor, remuneratiilor şi al eventualelor premieri care se acordă personalului încadrat cu contract individual de muncă sau conventie civila de prestari servicii, in limita bugetului aprobat de adunarea generală.
Prin urmare, numai cei care au incheiat cu asociatia un c.i.m sau un contract de prestari servicii pot primi prime.
La cererea lui Gaskoe am ajuns si pe acest forum care dezbate intr-un cadru mai mult adresat juristilor (dar nu numai) problema presedintelui.

Parerea mea ramane totusi ca presedintele nu ar trebui platit, deoarece indiferent de caz toti locatarii vor percepe faptul ca acesta este un angajat ca si administratorul sau cenzorul si ca acesta trebuie sa faca ce vrea fiecare locatar (doar el este ,,patronul''). Nu uitati ca in bloc locuiesc oameni care in viata lor nu au avut putere de decizie si acum cu ,,cutitul'' in mana isi vor bate joc de persoana numita in functia de presedinte. Exista si pericolul de santaj din partea locatarilor dpdv al negocierii salariului.

Daca se vrea insa sa se plateasca o indemnizatie presedintelui, eu as propune doar premierea acestuia (daca chiar merita) in cadrul Adunarii Generale anuale, fara nici un fel de CIM sau altceva. Se va retine si vira impozitul de 16%, presedintele va depune la Sectia Financiara Declaratia 020 si 200 (adica isi va declara ca orice contribuabil veniturile impozabile) si cu asta gata. Asa se rezolva si partea morala cu cine acorda prime si salarii presedintelui. Adunarea Generala este un fel de AGA si este puterea suprema in asociatie.
Chiar aveti dreptate , legea nu prevede obligativitatea remunerarii presedintelui, ci prevede ca poate fi remunerat. Adunarea Generala a membrilor asociatiei de proprietari este organul suprem de conducere. Ea poate stabili modul in care presedintele va primi sau nu o suma de bani pentru activitatea depusa in cadrul asociatiei.
Buna ziua, legat de acest subiect, presedintele are obligatia sa declare la administratia financiara aceasta alta sursa de venit pe langa pensia pe care o primeste? Cum pot sti daca a facut-o sau nu. As vrea sa depun o reclamatie in acest sens. Cui ma pot adresa? Multumesc

Alte discuții în legătură

Transmiterea in revisal liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele probleme: Contabilului dintr-o Asociatie de proprietari ii revine in exclusivitate atributia de a opera in ... (vezi toată discuția)
Interpretare lege mira55 mira55 Sant interesat de interpretarea corecta a art.32 - (1) din Legea 230/2007 \\"Preşedintele asociaţiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi ... (vezi toată discuția)
Contract civil ilegal pentru angajatii asociatiilor de proprietari? Crina70 Crina70 Buna ziua! Este adevarat ca potrivit noului Cod al muncii nu se mai pot face angajari cu contract civil in Aosociatii de proprietari ?#- (vezi toată discuția)