miryca a scris:
am citit mesajele din topicul "procedura uzucapiunii" dar nu am inteles prea multe#-o
Ce am inteles eu ....pot sa cer uzucapiune de 20 ani (asta in cazul in care proprietarul tabular a decedat de cel putin 20 de ani si proprietarul actual e in posesia lui cam tot de atatia ani)
..mostenitorii vin la proces?
.. trebuie sa fac dovada ca proprietarul tabular a decedat (nimeni nu stie locul si cand a decedat)?
Am vreo sansa sa castig procesul?
Ce se intampla daca il pierd?..cine devine proprietar al terenului?
Incepem de la CF. Imobilul denumit "..." in suprafata de ... mp. Presupun ca in acest CF apare un singur proprietar, sub B x cu cota de 1/1 parti conform incheierii nr. y din anul z.
Pentru a dobandi in proprietate acest imobil trebuiesc indeplinite urmatoarele conditii:
Proprietarul (proprietarii) din CF sa fie mort de cel putin 20 de ani. Nu ne intereseaza cine sunt mostenitorii sai pentru ca nu ne judecam cu ei. Trebuie neaparat sa prezentati certificatul de deces (puteti sa cereti instantei sa dispuna ca Primaria X sa trimita un extras pentru uzu oficial din registrul de decese, daca stiti unde a decedat proprietarul)
D-voastra sa fi posedat imobilul cel putin 20 de ani dupa moartea proprietarului inscris in CF.
Se depune o cerere la judecatorie - care ar fi bine sa fie redactata de un avocat - iar instanta va dispune emiterea unei somatii care se afiseaza la instanta, primaria din loc. unde se afla imobilul si in presa, prin care someaza pe toti cei care vor sa faca opozitie la cererea d-voastra sa se prezinte in termen de 30 de zile. Daca nu se face opozitie instanta dupa ce audiaza martorii solutioneaza cauza printr-o incheiere. Altfel va judecati pe dreptul comun cu cei care fac opozitie.