Buna ziua,
o sa va povestesc pe scurt patania mea. In urma cu 6 luni am cumparat o garsoniera in Bucuresti. In momentul cand s-a facut actul de vanzare cump toate actele au fost in regula inclusiv extrasul de C.F. Mentionez ca vanzarea s-a facut prin mandatar. La cateva zile dupa incheierea actului de vanzare cump, dupa ce mi-a fost intabulata gars am primit acasa o informare de la ANCPI ca in CF a imobilului va fi trecuta o informare privind un litigiu asupra gasronierei. Dupa ce m-am interesat despre ce e vorba am aflat de la IGP Buc ca primul proprietar al garsonierei a facut o plangere penala la Politie ca a fost substituit in fata notarului si actele i-au fost furate facandu-se o vanzare frauduloasa catre cel de la care eu am cumparat garsoniera. Cel de la care am cumparat garsoniera este al doilea proprietar. Va rog sa-mi spuneti ce sanse am ca la sfarsitul procesului de inselaciune eu sa raman cu garsoniera?
Buna ziua,
va rog sa-mi spune-ti parerea dumneavoastra referitoare la urmatoarele aspecte:
- in cazul in care instanta hotaraste sa anuleze actul de vanzare cumparare si garsoniera sa revina primului proprietar, eu de cine voi fi despagubit?
-in cazul in care cei de la care trebuie sa-mi recuperez prejudiciul nu au bunuri pe numele lor si nici venituri personale cum voi mai putea sa-mi recuperez banii?
Spuneti ca ati verificat actele ce dovedeau proprietatea. Cam cat de repede s-a facut vanzarea ? Cat timp al doilea proprietar a avut posesia garsonierei?
Este bine sa aveti suspiciuni cu privire la un imobil care se vinde cam repede de la cumparare.
Actualmente sunteti in posesia garsonierei sau doar pe hartie?
Daca este anulat contractul de vanzare cumparare trebuie sa va indreptati cu pretentii asupra vanzatorului.
Buna ziua,
eu am cumparat garsoniera printr-o procura de la proprietarii care erau din valcea iar ei la randul lor au cumparat gars tot printr-o procura.actele mele au fost verificate procuri si toate acelea care ma interesau pe mine, ele fiind ok, am primit intabilarea si gars este in posesia mea si sunt proprietar in acte si fizic...problema a aparut la prima procura care s-a dovedit a fi falsa (adica procura care s-a facut intre cei de la valcea)Proprietarul (primul) spune cael nu a fost sa faca nicio procura ca a fost inselat si altcineva s-a dat drept el l-au imbatat si i-au furat actele gars...asa au facut o procura, prin ea au vandut-o celor de la valcea iar ei au vandut-o tot priontro-o procura noua....Procesul este bagat pe penal....a fost arestat cel care a avut procura adica cel care ne-a vandut procura( cel care avea drept asupra vanzarii) dar e in libertate iar pe langa el au fost arestati inca trei de care se spune ca unul l-a imbatat unul ia furat actele iar celelat s-a dat drept persoana in cauza....Noi am facut imbunatatiri acolo iar primul proprietar isi vrea gars inapoi, chiar daca el nu mai are nici fizic nici in acte acest drept...eu de la cine imi recuperez banii in acest caz?cei arestati sunt pusi in libertate si sunt vai de capul lor si nu cred ca ei au ceva pe numele lor, asta in cazul in care se ocupa numai cu asa ceva.....
este foarte probabil ca instanta sa retina urmatoarea chestiune in cazul in care partea adversa o sustine, ca dumneavoastra nu v-ati interesat daca persoanele de pe procura sunt intelese cu proprietarul, buna credinta presupune o informare minima asupra garsonierei, chiar daca in C.F. era trecut proprietarul din procura, persoanele care il reprezentau nu erau proprietarii de drept...asa ca...sunt multe de vazut in cazul pe care il prezentati. Un avocat bun va trebuie!!!
Partaj bunuri comune
roberto3
Buna ziua. De curand s-a terminat procesul de divort. Acum am trecut la partaj. Am avut ghinionul de o doamna avocat care nu isi da interesul deloc, nu stiu ... (vezi toată discuția)