avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Autofactura pt cheltuielile de protocol
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Autofactura pt cheltuielile de protocol

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cu ce data emit autofactura pt. depasirea chelt de protocol aferente lui 2010, care este nota contabila si in ce jurnal o contabilizez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: economul , utilizator 17:36, 7 Martie 2011
Concluzia am formulat-o eu prin : "intrucat informatiile din factura emisa prin autofacturare nu au fost evidentiate in decontul de taxa aferent perioadei in cauza"
Perioada in cauza se refera la "cel tarziu pana in a 15-zi zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei" si ei considera faptul generator la sfarsitul primului an fiscal din 2011, respectiv 30.09.2011.

sa ne fie clar nu sunt de acord cu aceasta , chiar daca nu s-au publicat normele, avem un alineat in norme prin care ne spune sa emitem autofactura la data depunerii situatiilor financiare.
Cum o dam ..cum o intoarcem... problema ramane aceea ca legea este interpretabila... avem mereu cel putin 2 variante ...
Daca cei care au formulat legea nu au stiut ce vor de la noi... ce pretentii avem noi sa intelegem imbarligaturile formulate in cuvinte ??
Ce sa mai spun... ca unii au depus si declaratia 101 si bilantul. Declaratia are varianta de rectificativa, dar bilantul - nu....:foottap:
In ce priveste faptul ca normele se publica dupa termenul de declarare... nu exista comentarii... e de domeniul absurdului....
economul a scris:

Am gasit tot fundamentat, si tot pe acest forum, ideea ca se inreg.
635=4428 la perioada unde se considera nedeductibil acest 635,
urmand ca in luna depunerii situatiilor financiare (atunci cand se intocmeste si factura, si cand se trece si in decont si jurnal) sa se faca
4428=4427,
pentru ca faptul generator si al exigibilitatii este momentul cand calculezi aceste limite de deduceri.
:wassat:


Aceasta este solutia corecta.
Cand intocmesc autofactura scriu valoarea tva-ului la rubrica aferenta din factura si atat? La pret unitar fara tva mai scriu ceva, pentru ca in jurnalul de vanzari cand o inregistrez imi cere baza fara tva?

Multumesc!
Sper ca am inteles corect intrebarea.
Intocmirea autofaturii: la valoarea fara TVA - ceea ce va fi baza impozabila fara TVA din Jurnalul de Vanzari - se trece suma care depaseste limita de 2%. La aceasta suma se adauga TVA, care o treceti la rubrica TVA. La explicatii (denumirea produsului sau a serviciului) treceti "protocol nedeductibil cf.art.21 Cod Fiscal". Dupa parerea mea, autofactura se face cu data depunerii declaratiei 101 pe anul 2010.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli protocol iuli-ana iuli-ana patronul vrea ca fiecare angajat sa poata bea o cafea si apa minerala in fiecare zi, cheltuielile le voi inregistra pe protocol 2 % , e corect. (vezi toată discuția)
Autofacturare? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Intrebarea este: - daca se face autofactura pentru suma cu care unitatea a depasit protocolul admis de 2%, pe anul trecut??Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Declaratie 101 Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa ma scoateti si pe mine din ceata asta la completarea decl.101 cu depunere pana pe 25 februarie 2011: 1. La rd.2 Chelt. ... (vezi toată discuția)