avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Autofactura pt cheltuielile de protocol
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Autofactura pt cheltuielile de protocol

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cu ce data emit autofactura pt. depasirea chelt de protocol aferente lui 2010, care este nota contabila si in ce jurnal o contabilizez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: economul , utilizator 17:36, 7 Martie 2011
In legatura cu cele doua perioade fiscale, eu cred ca este la latitudinea fiecarui contabil cum vrea sa faca: ori face doua autofacturi aferente celor doua perioade fiscale ori una singura si insumeaza sumele si taxele aferene. Daca face doua autofacturi, sumele se pot urmari mai bine, dar nu cred ca insumarea lor ar fi o problema.
Oricum cred ca autofactura sau autofacturile se fac cu data depunerii declaratiei 101. Nu cred ca autofactura are vreo legatura cu data depunerii bilantului pentru ca sumele rezultra din calculele facute pt D101.
au aparut nomele in monitorul oficial sub forma din proiect.
"prin insumarea acestora" a cui insumare ca aceasta limba romana ma blocheaza
Prin asumarea acestora... adica isi asuma raspunderea ca daca nu sunt ok normele...nu ne scot din criza si nu vom trai mai bine...isi da demisia guvernul.
Parlamentul nu e vinovat daca nu o vom duce mai bine.... Sa se duca acasa parlamentarii care se pricep la legislatie ... Acum Guvernul stie ce legi trebuie pt. tara asta.
Pana acum nu a gresit cu nimic Guvernul.... si de aia e inca in functie... altfel isi dadea demisia, asa cum au promis prin Asumare.:pleasantry:
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
economul, utilizator
am inteles bine? Daca am tva in val de 3398 lei inseamna ca baza impozabila va fi 14159 lei, tva 3398 lei si valoarea totala a autofacturii va fi de 17557 lei?
pt tva de 3398 lei voi face 4428=4427?
Multumesc!
Vedeti care sunt cheltuielile peste plafon. La suma rezultata se aplica TVA, in functie de cota TVA care s-a dedus la inregistrarea initiala a cheltuielilor. Daca e TVA 24% dedus...se aplica la autofactura tot 24%. Daca e TVA 0%, nu se aplica TVA. Daca e alta cota TVA se aplica aceea. Astfel, la total baza de impozitare, va fi totalul chelt. peste plafon, iar la total TVA, va fi suma TVA-ului scos din deducere. Faceti totalul facturii, dar inregistrati numai TVAul in nota contabila.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli protocol iuli-ana iuli-ana patronul vrea ca fiecare angajat sa poata bea o cafea si apa minerala in fiecare zi, cheltuielile le voi inregistra pe protocol 2 % , e corect. (vezi toată discuția)
Autofacturare? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Intrebarea este: - daca se face autofactura pentru suma cu care unitatea a depasit protocolul admis de 2%, pe anul trecut??Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Declaratie 101 Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa ma scoateti si pe mine din ceata asta la completarea decl.101 cu depunere pana pe 25 februarie 2011: 1. La rd.2 Chelt. ... (vezi toată discuția)