avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Tatuarea: moda, protest sau automutilare?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Tatuarea: moda, protest sau automutilare?

In numele modei mii de oameni sunt gata sa isi transforme propriul corp intr-un exponat de muzeu,chiar cu riscurile unor complicatii,de multe ori grave.
Pentru unii tatuarea reprezinta dorinta de a fi la moda,spiritul de imitatie,teribilismul,dorinta de a fi mai barbati sau mai femei decat sunt in realitate, declansand "necesitatea" de a-si schimba infatisarea,de a fi mai altfel decat ceilalti semeni.
De fapt tatuarea,ca si percing-ul sau tunsul zero la femei sunt actiuni cu caracter de automutilare.
Psihologii afirma ca automutilarea,vine ,pe de o parte,ca expresie a agresivitatii intoarse spre sine.
Pe de alta parte, aceasta apare ca exprimarea starilor de protest,de revolta,de furie acumulate de-a lungul unor conflicte anterioare si pe care le scot la suprafata prin astfel de aciuni
Aceste manifestari apar ca un strigat al suferintei interioare,prin care persoanele respective atrag atentia apropiatilor lor ,semenilor lor,in general, ca exista,sufera,ca au nevoie de atentie,ca nu sunt intelesi,ca au nevoie de cei din jur,de fapt de ajutorul acestora.
Manifestarea aceasta ca si altele de aceiasi sorginte,poate fi un semnal de alarma pentru unele dintre persoanele care apeleaza la tatuaje,ele ,in realitate, punand in fapt,ceea ce nu pot spune cu cuvinte.
Psihologii reamintesc despre nevoia de afectiune,de atentie ,de iubire,care de fapt,pot insemna tot atatea cereri catre cei dragi,pe care cei care apeleaza la aceasta actiune ,le adreseaza ca gesturi disperate si chiar sub forma de gesturi extreme.
Cred ca natura este cel mai bun si mai merituos constructor al fapturii umane ,al corpului omenesc,care nu merita niciodata sa fie alterat sau schimbat de dispozitii de moment,de mofturi sau de gusturi bizare,de motivatii puerile , de creerea unor "universuri"paralele sau false.
Cred ca adevarul e undeva pe la mijloc, nu sexualizati va rog chiar totul. Nu mi-l pot imagina pe Mihai Viteazu calare pe cal (n-avea motocicleta), luptand cu turcii, din motive erotice :D Poate avea alte motive, nu?
Presupun ca nici nu avea un cal de serie :duh:
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
ContSters184021, utilizator
@ easy ride on! Cred ca la mijloc e o confuzie intre erotism si operatiunea de transmitere a genelor.
Erotismul tine de software insa transmiterea genelor e o chestiune ce tine de hardware. Forma de erotism pe care o adopta fiecare e dictata de variatiile softului pe care-l ruleaza (de aceea sunt posibile atatea forme de erotism) insa transmiterea genelor e dictata de firmware (ADN) si de aceea e posibila doar o forma de sexualitate. Impulsul de a face astfel incat ceata/haita/tribul sa prospere n-are nimic de a face cu erotismul (erotismul este exclusiv uman, doar despre delfini se mai stie ca se angreneaza in activitati sexuale fara scopul de a se reproduce) dar are de-a face cu sexualitatea (pentru ca numai pe aceasta cale ne putem reproduce)
"Dorinta" aceasta inscrisa in gene il domina atat pe generalul care avea 30 de amante si a contribuit la nasterea a zeci de copii cat si pe cel care n-avea niciuna (generalul bizantin Narses era eunuc).
Tatuarea tine de erotism, nu de sexualitate, iar marcarea prin tatuare a anumitor zone de pe corp are, in functie de sex, afara de un rol estetic, si rolul de a accentua fie masculinitatea fie feminitatea prin presemnalizarea zonelor importante in erotismul uman.
De ce tin astazi tinerii mai mult decat ieri sa-si semnalizeze masculinitatea sau feminitatea prin presemnalizarea partilor implicate in erotism cu desene? Oooo! Despre asta se pot scrie carti.
Asa e la moda! Vor zice unii.
Aaaa, daaa?
Cine dicteaza moda? Cine hotaraste ce este la moda si ce nu? Cine stabileste cand se schimba moda? Care e legatura dintre moda si societate?
Multe intrebari dar probabil ca exista un singur raspuns.
u.b.i.k. a scris:
Tatuarea tine de erotism, nu de sexualitate, iar marcarea prin tatuare a anumitor zone de pe corp are, in functie de sex, afara de un rol estetic, si rolul de a accentua fie masculinitatea fie feminitatea prin presemnalizarea zonelor importante in erotismul uman.

In ceea ce priveste tatuarea cu rol estetic mi-am mai expus punctul de vedere: (mai ales) de la o anumita varsta = kitsch = ceva de genul unei haine din piele, scorojita.

Tatuajul are rolul de a accentua feminitatea / masculinitatea? Adica, cei care se tatueaza nu prea sunt siguri de erotismul lor sau doresc sa arate ca o zona importanta in erotismul... lor este... vertebra a 4-a lombara? ;)

Unii si-au tatuat vulturul de la Harley Davidson pe spate... Au facut-o pentru a ”spune” lumii ca sunt fani... extremi! Sa-si fi facut, totusi, acest tatuaj pentru a-si... presemnaliza zona importanta in erotism?

Prefer picturile lui Van Gogh atarnate pe un perete, nu ”kitsch-uite” pe vreo pulpa... care se zbarceste, cu timpul. Dar, cum zice gura lumii: gusturile si culorile nu se discuta!

As zice ca: tatuarea nu e moda, nu e protest, nu e mutilare sau... poate fi toate trei.
trope_doi a scris:

Unii si-au tatuat vulturul de la Harley Davidson pe spate... Au facut-o pentru a ”spune” lumii ca sunt fani... extremi! Sa-si fi facut, totusi, acest tatuaj pentru a-si... presemnaliza zona importanta in erotism?

Mai multe feluri de semnificant la acelasi semnificat
Am scris mai sus ca fie sunt presemnalizate astfel de zone care au importanta in erotism, fie e un simbol care accentueaza masculinitatea/feminitatea sau orice alta calitate reala sau doar inchipuita.
Vulturul acela care este emblema HD, Diana, nu e un vultur de rand ci simbolul unui anumit fel de viata si al unui tip de mascul calare pe o "fiara" ce mormaie mai gutural decat Leonard Cohen:"I love ya baby! You're mine". Asadar, fanul HD semnalizeaza prin tatuaj: "I'm tough! I'm harder than rock!" adica exact acelasi semnal cu al masculului gorila care se bate in piept cu pumnii (si el semnifica dupa cum poate: "sunt tare, ba!") Acelasi lucru il semnalizeaza si manelistul prin cele 3-4 randuri de lanturi de aur mai groase decat lantul care leaga catusele suprapuse pe gat ("sunt tare, m'cat-as!". Doar semnificantul este diferit, Diana, semnificatul este acelasi "etern masculin".
E foarte simplu sa ne dam seama de indentitatea semnificatului. Scenele cu masculii de gorila, cimpanzeu, tauri, cocosi, s.a.m.d. care isi trambita intr-un fel sau altul superioritatea sunt percepute chiar de copiii mici foarte corect, fara sa fie nevoie de explicatii.
Atunci de ce avem noi, primatele cu cel mai mare creier de pe planeta (dar si cu cele mai mari organe genitale :slap: ) obiceiul de a ne ascunde dupa deget?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Asta cu "presemnalizarea" este cea mai tare si parca tine de codul rutier.
Mai lipsesc implanturi cu semnalizatoare pe baza de baterii.
Va dati sema ce ar insemna un semnal intermitent al unor lumini de o anumita culoare.
Galben , atentie , rosu - depinde de semnal si de persoana la care se ataseaza.
Zone erogene semnalizate ?
Toata viata o sa fie o lumina...
Superb !!!
Mai ,mai, ca as dori sa ma tatuez !
sau cum spunea poetul :
"Zau, ca-mi vine sa las balta toate interesele"

Sper sa nu se supere maestrul Gazdovici , o persoana deosebita si cu un ascutit simt al umorului
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Salon infrumusetare - norme ue honey_geoo honey_geoo Buna seara! Care sunt normele de functionare ale unui salon de infrumusetare (manichiura, pedichiura, coafor, frizerie, cosmetica, masaj, solar)??????Care ... (vezi toată discuția)
Oameni care aduc tineretea in suflet! ContSters167247 ContSters167247 Sunteti mult mai tanar decat credeti! [i]acest motto este dedicat[/i] Toate varstele au \"inconveniente\"... Tineretea o are pe cea a gandirii, atunci ... (vezi toată discuția)
Avertisment impotriva publicarii horoscoapelor etc Iohanat Iohanat Sine ira et studio malo. Superstitiile religioase, magice (ca horoscopul) sau altele, sunt nestiintifice si nemorale; ele pot fi periculoase pentru sanatatea ... (vezi toată discuția)