avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este posibil sa ne alegem furnizorul de energie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este posibil sa ne alegem furnizorul de energie electrica?

Am gasit urmatoarea informatie pe site-ul
[ link extern ] /
În conformitate cu prevederile Directivei 54/2003 a Consiliului European şi a Legii Energiei nr 13/2007, la data de 1 iulie 2007, piaţa de energie electrică din România a fost complet liberalizată.
Acest lucru înseamnă că toţi consumatorii de energie electrică, casnici sau agenţi economici, au posibilitatea alegerii furnizorului de energie electrică în condiţiile respectării reglementărilor ANRE şi a legislaţiei în vigoare.


Este posibil ca un apartament sa contracteze energia electrica cu un furnizor iar vecinul cu alt furnizor?
Sau, dupa cum scrie in prima fraza citata, avem posibilitatea sa alegem dar "toti consumatorii", odata, toti la fel!?#-o
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 23:29, 16 Ianuarie 2011
Domnule Adrian,
Am citit postarile dvs. si pot sa va spun ca teoretic este posibil sa alegi furnizorul de energie electrica (despre gaze si alte utilitati nu vorbesc pentru ca nu stiu).
Practic, nu este posibil pentru abonatii casnici. Nici un furnizor de energie electrica nu se incurca in hatisul documentatiei pentru maxim 100 kWh/luna cat poate consuma un consumator casnic. Alegerea furnizorului se face de consumatorii mari, 3-5 MWh unde exista si profit.
Pentru mai multe detalii consultati www.anre.ro care este Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei si vedeti ce trebuie facut de catre abonat si ce trebuie facut de furnizor.
O zi buna
Colceag_Marin a scris:

Practic, nu este posibil pentru abonatii casnici. Nici un furnizor de energie electrica nu se incurca in hatisul documentatiei pentru maxim 100 kWh/luna cat poate consuma un consumator casnic. Alegerea furnizorului se face de consumatorii mari, 3-5 MWh unde exista si profit.

Chiar si pe forum sunt useri care au spus ca si-au schimbat distribuitorul, si la casa si la bloc. Daca dumneavoastra ati incercat si n-ati reusit atunci vi s-a facut un abuz. Dar asta nu inseamna ca nu se poate. Nu mai faceti afirmatii in necunostinta de cauza.
Cum sa-l "alegi" daca exista doar unul?
Rasarit a scris:

Eu am bunicii in Teleorman unde actioneaza CEZ.Astia vin si citesc o data la 6 luni si nu emit facturi decat atunci la regularizare.

Am schimbat pe enel de circa 6 luni ca sa le vin facturi lunar chiar daca sunt estimate.

Sper ca v-am lamurit si daca vreti uploadez 2 facturi scanate de la furnizorii diferiti ENEL si CEZ cu acceasi adresa.
A si inca o chestie la care sigur nu v-ati gandit.
Cind sun la Enel ca a cazut curentul vin cei de la Ene desi imi spun la telefon ca deranjamentele se solutioneaza de distribuitorul care administreaza infrastructura respectiva respectiva dar vin imediat chiar daca tataie e singurul in zona de CEZ si la 10 km de zona enel adica judetul Giurgiu.

Pretul este la fel dar la interventii cind a cazut curentul vecinii unii au sunat la CEZ si unii au mers la primaria.(problema era cu tot satul)

Bunicii au rabdare de obicei dar daca dureaza ei nu stie sa sune la ENEL asa ca au sunat la mine si eu sun mereu.Fiind ocupata la servici am vb cu ei dupa inca 4 ore.Am sunat la ENEL si in 1H se rezolvase pentru tot satul.Cei de la CEZ au aparut abia a 2 zi ca ei nu lucreaza noaptea(intre timp se facuse noapte.

Doamna w_v_w_v si dl Kappauser nu va mai bateti capul degeaba ca nuaveti cu cine.
Sigur Dl Adriantot stia ca se poate schimba si in ceea ce priveste restul lumii cine vrea sa inteleaga intelege cine nu ramane cu "FURNIZORUL" lui si nu il mai updateaza nicodata.

Este foarte interesant ce spui tu, am dori, daca se poate sa ne uploadezi facturile emise de cei doi furnizori, pentur a putea face comparatie intre ce a oferit unul si ce a oferit celalalt.
Multumesc foarte mult,

Gabi
Este adevarat ca unii au preturile crescute ca o paine buna, tocmai de aceea trebuie sa incercam si ca persoane fizice sa schimbam distribuitorul, noi la firma de cand am schimbat plata aproape s-a injumatatit, facand comparatie intre acelesi luni octombrie-decembrie, la un distribuitor si la altul, deci sanse mai exista, trebuie sa iesim noi putin din "amorteala si lene", pentru ca este ceva bataie de cap, dar zic eu ca merita:hammer:

Alte discuții în legătură

Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa taie crengile dintre firele de curent? flori54 flori54 Cine trebuie sa taie crengile dintre firele de curent? Am 2 nuci pe domeniul public care acum sunt foarte masivi și ajung printre crengile de curent ... (vezi toată discuția)
Ce tarife incasati de la firmele de cablu?aveti abonamnt colectiv? unlocatar unlocatar As dori sa stiu ce tarife incasati de la firmele de cablu pentru acordul de cablare a locatarii scarilor dv. A ajuns in sfarsit si la noi o companie de cablu ... (vezi toată discuția)