La multi ani!
Am tot citit diverse pareri, dar nu cred ca abordati problema in mod corect.
Ca idee, uitati-va pe link-ul unui furnizor de gaze:
[ link extern ]
Nu e chiar electricitate, dar este acelasi lucru.
Problema este cu cat reusesti sa scazi pretul sub cel reglementat (in contract - il aveti pe site - nu se specifica decat tariful, nu un procent din tarif.
Daca va aduceti aminte, a fost un scandal mare referitor la tariful de interconectare al operatorilor mobili la reteaua Romtelecom.
Voi credeti ca reteaua de internet metropolitana (nationala) prin fibra optica este utilizata doar de proprietarii ei (RDS, Romtelecom si inca cativa?)
Iar referitor la "imparteala pe bloc" a consumului de curent sau de gaze, furnizat de mai multe companii, nu cred ca e complicat de loc de facut distribuirea consumurilor: e o problema de matematica simpla. Credeti ca afara (in Europa) fiecare "vanzator" isi marcheaza curentul sau gazele pe care le livreaza pe racordul comun, sau fiecare mai trage cate o teava?
Sa presupunem ca in bloc exista 4 apartamente, care cumpara curent de la 2 furnizori diferiti. Notam apartamentele cu A, B, C, D, iar furnizorii cu F1, F2.
Nu uitati ca fiecare apartament are contor propriu!
A consuma de la F1 sa zicem 100KWh
B consuma de la F2 sa zicem 200KWh
C consuma de la F1 sa zicem 300KWh
D consuma de la F2 sa zicem 50KWh
Total consum bloc: 650 KWH, din care de la F1 400KWh si de la F2 250KWh.
Banuiesc ca exista o masurare la nivel de cantitate de energie electrica introdusa in sistem/consumata pe zone.
Singura problema ar putea apare daca furnizorul F1 nu baga in sistem cantitatea de energie electrica pe care s-a angajat sa o livreze, atunci clientii sai vor consuma tot de la F2.
danalex tocmai v-a dat raspunsul in timp ce scriam mesajul...