avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Platim la termoficare cei cu centrale mai mult decit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Platim la termoficare cei cu centrale mai mult decit cei fara

La noi la bloc eu care am centrala am de plata de ron pentru 4 tevi subtiri care imi trec prin camera si baie din care una e rece una e calduta si nu mai stiu ce tevi comune iar la un apartament fara centrala plata e 120 ron, ca sa nu mai vorbim de cei care si-au inchis repartitoarele si se incalzesc cu aragazul si care platesc mai putin decit mine. Cum vine asta? Daca m-ati putea lamuri stiu ca acum citiva ani daca iti izolai tevila care trec prin casa nu mai trebuia sa platesti nimic dar acum am inteles ca toata lumea trebuie sa plateasca indiferent ca sunt sau nu tevile izolate.La noi sunt 5 apartamente care nu platesc nimic pt ca sunt tevile izolate.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:34, 31 Ianuarie 2011
[ link extern ]

petitii@anrsc.ro

Dar va sfatuiesc sa sunati si va vor raspunde pe loc si va vor spune daca e cazul sa trimiteti mail

0 800 800 457
Factorul de amplasare inseamna un coeficient cu care se inmulteste numarul total de unitati calorice rezultat din consumul masurat pe repartitoare si el este subunitar pentru apartamentele amplasate pe colt, la ultimul etaj, la parter, adica li se mai scade din consum un pic.

Nu are legatura cu coloanele de caldura eventual izolate....:)
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
elga50, moderator
elga50 a scris:

Nu uitati ca in noiembrie a fost foarte cald toata luna. N-as vrea sa va dau exemplul meu personal, ca poate nu se potrivesc situatiile, dar eu pe noiembrie am platit mult mai mult pentru caldura la comun. Cea individuala a fost o nimica toata!

Revin cu nelamuririle mele sau poate ca nu mi se pare corect, dar... apartamentul meu este pe partea cu soarele: de dimineata pana seara. Vara e jale , dar iarna e superb. Izolat toate conditiile.
In decembrie nu am dat drumul la caldura foarte mult pentru ca noi suntem "cam rai de caldura" cum se spune. (21-22 de grade pentru noi e foarte bine).
Si acum surpriza: caldura in casa consumata in decembrie 78 unitati iar la comun (pentru ca avem repartitoare pentru fiecare coloana- sau ceasuri cum le-o spune) 190 unitati. Deci am platit pentru caldura in casa 12 lei, iar pentru comun 45 lei.
Sunt vecini care nu stau pe acasa si nu au dat drumul la caldura deloc si au de plata 65 lei doar pentru comun.
Asta ar fi una, iar a doua e faptul ca oricat incerc sa-i explic administratorei ca cel de sub mine care are centrala proprie trebuie sa plateasca tevile alea la comun, chiar daca le-a izolat , ea insista ca nu si nu. Ce se poate face in cazul asta? Bine omul a platit si el 25 lei comun, dar daca eu am avut 45 lei si el sta sub mine nu are aceeasi parte de plata la comun ? Adica 45 lei?
Oricum situatia e nasoala : poate ca sunt unii care nu-si permit si fac economie inchid caloriferele ca nu au cu ce sa plateasca, te trezesti la sfarsitul lunii ca mai bine consumai ca oricum platesti comunul mai mult decat caldura ta in casa??????
Ma gandesc foarte bine ce am de facut ca m-am saturat de astia de la bloc: cred ca ma mut la casa. Este prea mare tiganie la comun. Si lumea nu este unita si nu stiu sa-si impuna punctul de vedere. Toti dau din gura si nu fac nimic. Pleaca capul si le este rusine: pe banii lor. Eu as vrea sa schimb ceva in scara de bloc dar nu am cu cine. Am constatat ca sunt singura care cere explicatii cand merge sa plateasca intretinerea. Cred ca 90% din ei nici nu stiu ce dracu platesc. Sunt varza. Asa ca mai bine ma mut.
Si am uitat sa mai spun ceva : sa vezi din martie cand o sa fie cald (sper) si disperatii astia de la RADET o sa dea caldura ca nebunii - cum fac de obicei: cand e frig nu fac fata , cand e cald recupereaza - si aprilie ultimile luni si cand o sa se ia in calcul 50%. ce o sa ne usture la facturi. Tare de tot.
Daca va fi foarte cald afara si totusi RADET va furniza agent termic, apartamentele fiind dotate cu repartitoare, caloriferele vor fi inchise de proprietari si factura va fi suficient de mica cat sa nu creeze probleme majore.

Alte discuții în legătură

Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)