avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Platim la termoficare cei cu centrale mai mult decit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Platim la termoficare cei cu centrale mai mult decit cei fara

La noi la bloc eu care am centrala am de plata de ron pentru 4 tevi subtiri care imi trec prin camera si baie din care una e rece una e calduta si nu mai stiu ce tevi comune iar la un apartament fara centrala plata e 120 ron, ca sa nu mai vorbim de cei care si-au inchis repartitoarele si se incalzesc cu aragazul si care platesc mai putin decit mine. Cum vine asta? Daca m-ati putea lamuri stiu ca acum citiva ani daca iti izolai tevila care trec prin casa nu mai trebuia sa platesti nimic dar acum am inteles ca toata lumea trebuie sa plateasca indiferent ca sunt sau nu tevile izolate.La noi sunt 5 apartamente care nu platesc nimic pt ca sunt tevile izolate.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:34, 31 Ianuarie 2011
elga50 a scris:

Inseamna ca firma (al carei nume va rog sa-l stergeti) cu pricina lucreaza nelegal, dupa standarde vechi.
Intr-adevar acum cativa ani exista aceasta conditie in normele ANRSC de repartizare a cheltuielilor cu incalzirea. Aceasta prevedere a disparut si toate apartamentele indiferent de izolarea sau neizolarea tevilor trebuie sa plateasca caldura la comun.


Multumesc moderatorilor, prin care am aflat un raspuns pe care il cautam de foarte multa vreme, ptr. ca parerile oamenilor erau impartite si in mare parte nu cunosteau realitatea, la fel cum nu o cunoaste nici doamna avocata.
deci se vede ca si o parte din cei care lucreaza cu legile gresesc, si inca cum ...#-o
curios mi se pare ca administratorul blocului unde locuiesc, nu vrea sa incaseze de la cei care au centrala proprie. oare incalca sau nu administratorul legea ?
s-auzim numai de bine.=D>
Alin-Ionut a scris:

si daca tai tevile care imi trec prin casa pe motiv ca vreau sa pun mobilier sau altceva in acea zona?

Indiferent de motivul invocat, tevile din apartamentul dvs. nu pot fi taiate pentru simplul motiv ca nu va apartin. Acele tevi fac parte din proprietatea comuna si este interzis prin lege sa le dezafectati.

@sacrifice

Acel administrator despre care vorbiti nu ca incalca legea ci o calca in picioare.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Armenteros, utilizator
sunt administratorul unei asociatii fara repartitoare,procentul pentru plata caldurii la parile comune il stabileste AG? Multumesc!
@rosu marioara

Da. ANRSC a raspuns unei interpelari pe aceasta tema in care precizeaza ca ordinul 343/2010 se aplica numai in condominiile in care sunt montate repartitoare de costuri.

Pentru asociatiile in care nu sunt montate repartitoarele de costuri, procentajul este stabilit astfel:

a) conventional, prin decizie a comitetul executiv al asociatiei de proprietari,
conform atributiilor dispuse de prevederile art. 30 alin. (1) lit. d) din Legea nr.230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietaii, cu modificarile si completdrile ulterioare;
b) prin mesuratori, in mod exact pentru tot sezonul suprafala de incalzire, ca raport intre suprafata echivalenta termic a instalaliilor aflate in spaliile comune si suprafata echivalenta termic totala din condominiu, in conformitate cu prevederile art. 12 din contractul-cadru de furnizare a energiei termice aprobat prin ordinul presedintelui A.N.R.S.C . nr. 483/2008.

Precizare: cele doua puncte de mai sus reprezinta o reproducere din raspunsul unei interpelari adresate ANRSC.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Armenteros, utilizator
Armenteros a scris:

Alin-Ionut a scris:

si daca tai tevile care imi trec prin casa pe motiv ca vreau sa pun mobilier sau altceva in acea zona?

Indiferent de motivul invocat, tevile din apartamentul dvs. nu pot fi taiate pentru simplul motiv ca nu va apartin. Acele tevi fac parte din proprietatea comuna si este interzis prin lege sa le dezafectati.

@sacrifice

Acel administrator despre care vorbiti nu ca incalca legea ci o calca in picioare.



Am inteles, dar problema sta cam asa: 2 apartamente au incalzire centrala, iar alte 10 au centrale.
Daca ar fii sa o luam pe partea cu adunarea generala, este evident ca ei formeaza majoritatea si vor spune NU.
in cazul asta cele 2 apartamanete trebuie sa plateasca caldura in totalitate, si ptr. cea a tevilor de la subsolul blocului si ptr. tevile care trec prin apartamente.
si o precizare, presedintele blocului cu de la sine putere, a taiat toate tevile de caldura de pe scara blocului, de mentionat ca acest presedinte lucreaza in cadrul primariei orasului X.
ce e de facut impotriva administratorului si a presedintelui, care isi fac impresia ca toate proprietatile le apartin doar lor ?
multumesc ptr. raspuns.

Alte discuții în legătură

Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)