Va rog sa ma ajutati in legatura cu intocmirea unei balante in partida simpla pentru o asociatie de proprietari la o scara de bloc:
1. la Activ pct.4-"restante existente la data verificarii" se iau in calcul si penalizarile sau numai restantele fara penalizari???
2. la Pasiv pct.3-" soldul sumelor speciale" se include si soldul fondului de penalitati?? (suma scriptica sau suma reala incasata??)
3. la Pasiv pct.5-"furnizori" se cumuleaza facturile neachitate aferente carei luni !!!avand in vedere ca, sa zicem balanta este facuta la 30 noiembrie 2010??? multumiri.#-o:(
am terminat balanta si am un minus in pasiv de 1.73 si asta cred din rotunjiri
totusi nu sunt multumita pentru ca am o suma in pasiv de care nu sunt sigura !
in activ am sume sigure :
1 casa = 2313.02
2 = 0
3.sume neachitate =12090.98
4 restante = 1273.40
5 debitori=29944
6 = 0
7=0
pasiv
1. f rulment am din registru val delapidata( de prima administrator) 8224+6140.13 tot din reg (prelevati in ultimii doi ani de cei care mi-au predat)+2132 strinsi de noi din luna iunie de cand am preluat = 16496.13 - sume sigure !
2. freparatii - am preluat soldul reg de f reparatii de 5391+7155 stransi de noi (vrem sa strangem un fond pt terasa ) din care am scazut o chelt cu o reparatie de 850 care s-a facut = total 11696 =suma sigura !
3 - aici e buba! - am preluat din vechiul activ pasiv suma de 6909 - suma pt care nu am primit nici un registru
4. =600 suma din chirii boxe - sigura !
5. furnizori = 8614 - sigura !
6. salarii =1308 - sigura !
acceasta este balanta mea si se inchide dar ...v-am spus am o suma la pct 3 care e ...nu stiu oare trebuia sa o pun la penalizari dar noi nu am prelevat nici o penalizare ...stam bine cu incasarile, numai in timpul fostei administratii am gasit in activul lor 9600 penalizari dar nici un registru nimic
e bine pana aici ce trebuie sa fac in situatia curenta ?
Putin mai clar, ca nu stiu ce ati numerotat in activ.
Ce inseamna 2, 3, 4, 5, 6 si 7?
Daca va da balanta, echilibrati-o si cu acel rest de 1, 73 si plecati la drum cu soldurile astfel precizate.
O refaceti la fiecare saptamana sa vedeti daca ramane nemiscata si apoi puteti sa o si puneti in excell si pe baza de formule sa o faceti dinamica, adica tot ce vi se misca in incasari, cheltuieli, datorii catre terti, sa se reflecte si in sumele din balanta.
partea din activ am trecut 1,2,3,4 exact cele 7 elemente ale activului
si la fel si la pasiv
la activ am avut 1 casa
2 banca si am trecut soldurile mel
eu intocmesc balanta pentru lunile iulie pana in decembrie inclusiv pt ca si decembrie trebuie inclusa in balanta
da mi-a iesit dar v-am spus ca nu am registru cu sume speciale si am sold luat din vechea balanta
daca as putea v-as atasa balanta mea dar aici nu stiu cum