avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intocmire balanta in partida simpla pt asoc proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intocmire balanta in partida simpla pt asoc proprietari

Va rog sa ma ajutati in legatura cu intocmirea unei balante in partida simpla pentru o asociatie de proprietari la o scara de bloc:
1. la Activ pct.4-"restante existente la data verificarii" se iau in calcul si penalizarile sau numai restantele fara penalizari???
2. la Pasiv pct.3-" soldul sumelor speciale" se include si soldul fondului de penalitati?? (suma scriptica sau suma reala incasata??)
3. la Pasiv pct.5-"furnizori" se cumuleaza facturile neachitate aferente carei luni !!!avand in vedere ca, sa zicem balanta este facuta la 30 noiembrie 2010??? multumiri.#-o:(
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:37, 12 Decembrie 2014
am terminat balanta si am un minus in pasiv de 1.73 si asta cred din rotunjiri

totusi nu sunt multumita pentru ca am o suma in pasiv de care nu sunt sigura !
in activ am sume sigure :
1 casa = 2313.02
2 = 0
3.sume neachitate =12090.98
4 restante = 1273.40
5 debitori=29944
6 = 0
7=0

pasiv
1. f rulment am din registru val delapidata( de prima administrator) 8224+6140.13 tot din reg (prelevati in ultimii doi ani de cei care mi-au predat)+2132 strinsi de noi din luna iunie de cand am preluat = 16496.13 - sume sigure !
2. freparatii - am preluat soldul reg de f reparatii de 5391+7155 stransi de noi (vrem sa strangem un fond pt terasa ) din care am scazut o chelt cu o reparatie de 850 care s-a facut = total 11696 =suma sigura !
3 - aici e buba! - am preluat din vechiul activ pasiv suma de 6909 - suma pt care nu am primit nici un registru
4. =600 suma din chirii boxe - sigura !
5. furnizori = 8614 - sigura !
6. salarii =1308 - sigura !

acceasta este balanta mea si se inchide dar ...v-am spus am o suma la pct 3 care e ...nu stiu oare trebuia sa o pun la penalizari dar noi nu am prelevat nici o penalizare ...stam bine cu incasarile, numai in timpul fostei administratii am gasit in activul lor 9600 penalizari dar nici un registru nimic

e bine pana aici ce trebuie sa fac in situatia curenta ?
Putin mai clar, ca nu stiu ce ati numerotat in activ.
Ce inseamna 2, 3, 4, 5, 6 si 7?

Daca va da balanta, echilibrati-o si cu acel rest de 1, 73 si plecati la drum cu soldurile astfel precizate.
O refaceti la fiecare saptamana sa vedeti daca ramane nemiscata si apoi puteti sa o si puneti in excell si pe baza de formule sa o faceti dinamica, adica tot ce vi se misca in incasari, cheltuieli, datorii catre terti, sa se reflecte si in sumele din balanta.
partea din activ am trecut 1,2,3,4 exact cele 7 elemente ale activului
si la fel si la pasiv
la activ am avut 1 casa
2 banca si am trecut soldurile mel
eu intocmesc balanta pentru lunile iulie pana in decembrie inclusiv pt ca si decembrie trebuie inclusa in balanta
da mi-a iesit dar v-am spus ca nu am registru cu sume speciale si am sold luat din vechea balanta
daca as putea v-as atasa balanta mea dar aici nu stiu cum
Eu v-am intrebat despre semnificatia lor.
nu inteleg ...la 1 am sold in casa de exemplu
la 2 am banca

eu la fonduri am trecut soldurile initiale + cat aveam de incasat chair daca nu am incasat tot e bine ?
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
teo30967, utilizator

Alte discuții în legătură

Situatia elementelor de activ si pasiv la o asociatie de proprietari alenka alenka 1.Soldul la casa si la banca il iau pe cel din 30.06.2013? 2.La sume neachitate de proprietarii din asociatie pt.lista de plata curenta -asta inseamna cei ... (vezi toată discuția)
Balanta activ-pasiv asociatii proprietari pante pante Cu ceva timp in urma, radet a emis doua facturi pentru plata in aceeasi luna calendaristica, de ex. pentru decembrie si ianuarie. Acestea au fost prinse drept ... (vezi toată discuția)
Situatia elementelor de activ si pasiv la asociatiile de proprietari igescuus igescuus Buna ziua, si eu tin evidenta contabila la o asociatie din august si nu am mai lucrat cu asociatii. Am mari nelamuriri la elementele de activ si pasiv. Daca ... (vezi toată discuția)