Va rog sa ma ajutati in legatura cu intocmirea unei balante in partida simpla pentru o asociatie de proprietari la o scara de bloc:
1. la Activ pct.4-"restante existente la data verificarii" se iau in calcul si penalizarile sau numai restantele fara penalizari???
2. la Pasiv pct.3-" soldul sumelor speciale" se include si soldul fondului de penalitati?? (suma scriptica sau suma reala incasata??)
3. la Pasiv pct.5-"furnizori" se cumuleaza facturile neachitate aferente carei luni !!!avand in vedere ca, sa zicem balanta este facuta la 30 noiembrie 2010??? multumiri.#-o:(
la pct 3 am sume neachitate de locatari din lista pt decembrie care abia a fost afisata
la 4 restante ale locatarilor pe lunile precedente
5 in urma a doua expertize una extrajudiciara si una judiciara s-a stabilita ca fosta administratora a delapidat cu suma asta scara noastra si suma asta x 4 pe bloc - avem dosar la procuratura tribunal
multumesc f mult insa v-am spus ca am in pasiv o suma NESIGURA aceea a fondurilor speciale preluate din vechiul activ pasiv si cum nu am registru la el si nu voi avea cred ca ar trebui sa trec suma de la pct 3 din pasiv la pct. 7 penalizari .aici nu stiu ce sa fac ...
oricum o sa incerc si eu sa fac o balanta ""dinamica" pt a avea tot timpul in fata situatia .
Activul se poate numi si utilizari iar Pasivul resurse, pentru a va fi mai usor apelati la cineva specializat ca sa va ajute la inceput, lasati excellul si alte chestii daca nu va sunt clare cunostintele de baza deoarece ve-ti face confuzii.
Trebuie sa cunoasteti modul de miscare al sumelor intre activ si pasiv sau mai bine spus dintre utilizari si resurse. De la 1 Mar. va pot ajuta, luna asta am de pus o asociatie la punct si sunt cam ocupat. contactati-ma pe e-mail pt mai multe amanunte. Administrarea imobilelor este o treaba pentru profesionisti.