avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
In Codul Fiscal se precizeaza ca deducerea personala se aplica doar la functia de baza.Daca persoana in cauza nu are si in alta parte un alt CIM nu vad de ce nu i-ati acorda ( chiar daca e cu timp partial).Nu specifica nimic de pensionari.
Eu nu cred.
Argumentul este ca "functia de baza" a unui pensionar este chiar pensia unde deja beneficiaza de deducere.
@b3rt1,
Referitor la deduceri. Este vorba de CIM si daca legea spune ca la functia de baza si numai acolo se poate aplica deducerea personala, apoi asa trebuie sa fie. Noi avem 3 salariati cu CIM dintre care 2 pensionari. Avand in vedere ca au functia de baza la noi (nu mai au si alte contracte) pe statul de plata li se aplica deducerea personala astfel incat baza de impzitare se diminuiaza cu valoarea respectiva.
Aveti grija ca aceasta deducere este variabila functie de salariu si nr. de persoane aflate in intretinere (am undeva in calculator un tabel).
Doamna Elga, eu sunt pensionar si nu stiam ca beneficiez de deducere la cele 'nspe milioane, ba din contra, m-au taxat de nu m-am vazut si observ ca fac ce fac baietii acestia din Gov. si gasesc resurse importante de bani pe seama pensionarilor. Vai ce "deduceri" ne-au facut in ultima perioada...
D-le grandanat, administratori, care sunt peste 80%, pensionari, sunt cu CC. Ca vrea statul , ca eu administrator , care am 75 ani de exemplu, sa fac CIM , sa platesc TOATE 2 ani si dupa aia sa dau coltul si imi...... mai recalculeaza pensia sf. Petru.
@Adam Grecu
Este vorba de deducerea de 1000 pentru plata impozitului.
Pentru ca vorbim despre deduceri clar numai pentru calculul impozitului.

Ca ne-au facut de platim CASS la intreaga pensie in cazul celor care depasesc 740 lei, aiasta-i alta poveste!

Deci e vorba de deducerea personala la prima sursa de venit. O putem interpreta cum vrem, la urma-urmei. Si eu interpretez activitatea profesionala dependenta sau independenta, CIM sau CC....dar nu prea importa cum interpretam noi decat pana la un moment dat, de care sa speram ca nu vom avea parte niciodata - controlul autoritatilor- ca atunci ne vor "interpreta" ele pe noi cu amenzi de nu le vom putea "interpreta"....! :))

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)