avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
In alta ordine de idei. am sunat la Adm. Fin sect 6. la nr. de tel: 021.315.32.70/ int. 221 si o doamna draguta de acolo mi-a raspuns la nelamuriri:
1. CASS nu se plateste la CC
2. Cand depunem D112, va trebui sa folosim cate un cd pt. fiecare pers. juridica pe care sa scriem : denumire societate, cui , si data de raportare ( luna - an )
Da, cate un CD pentru fiecare asociatie + paper + folie plastic, pe care domnii il opresc acolo, pesemne vor sa-si placheze "necajitele"sedii cu CD-uri. In cateva luni reusesc sigur acest lucru.
Cineva spunea aici ca salvarea nu se poate face pe stik? Da nu se poate direct cred ca tocmai in ideea de mai sus, insa eu ca tot omul mi-am creat undeva pe masina un director care se cheama chiar asa Declaratia 112, am burdusit-o cu alte 7 subdirectoare (as. 1, as.2...) De aici se poate salva lesne si pe stik, nu stiu de ce dumnealui ANAF-ul nu salveaza pe masinele lor.
Dar sa le acordam circumstante atenuante (tot noi)...
Lucrurile incep sa fie simple. pana la proba contrarie. Ca sa nu intram mai rau in confuzie, asa cu s-a tot spus pana acum si de catre unii membri si de catre asistenta contributabililor de la ANAF; declaratia 100 se depune doar pentru pensionarii "angajati" prin conventie civila. Pentru toti ceilalti se depune declaratia 112.
Acest lucru mi-a fost confirmat si telefonic de catre serviciul de asistenta al ANAF. Pe site-un anaf la asistenta contribuabili gasiti un numar de telefon pus la dispozitia contribuabililor.

D-le grandanat, am recitit OUG 58, 82, 117, codul 517, normele de aplicare la 58(parca HG 741 sau 791). ASA AM INTELES si eu , 100 pentru pensionari CC.
Problema este cu art. 7 din 58 ,modificat prin 82, cu activitate dependenta. Aici e baiul.! Fiind activitate dependenta, si este, eu pensionar chiar cu activitate dependenta, ce platesc? 16% 10,5% , 5,5 % , 1%, 0,85%, 0,25% ?.
Dupa ANAF (asistenta contribuabili, am patit-o eu ), trebuie sa platesc pana si ajutor de somaj. ,,Am cazut pe spate'' si am iesit afara.
Dati din nou telefon si sa vorbiti cu alta persoana, daca NU VA spune altceva, sa nu-mi spuneti mie.........cum vreti.
O zi buna!
@patrician
V-am mai zis care e povestea cu activitatea dependenta.
O activitate dependenta se poate desfasura legal numai sub un contract individual de munca !
Faptul ca dvs sunteti angajat prin conventia civila va face sa fiti in afara legii. Iar in urma unui control sunteti pasibil de amenda(ca asociatie), recalculare contributii, majorari si penalitati aferent(atat la asociatie cat si dvs ca persoana fizica).

Situatia dumneavoastra de administrator cu conventie civila e in contradictie si cu art 7 din Codul Fiscal si cu art 1471 din codul civil si cu art 276 din codul muncii.

Renuntati la conventia civila, faceti un CIM si platiti contributiile ca la orice salariu.

Domnita cu care ati vorbit ori n-a inteles bine situatia. Pentru pensionari nu se plateste somaj. Nici cei cu conventie civila nici CIM.
Acum ca s-au mai asezat treburiele vin si eu cu o intrebare:

pot lua in calcul deduceri la salariul unui pensionar cu CIM?

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)