avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
@patrician,
Asa este si va sustin. Eu nu am venerabila dv. varsta - multi inainte, insa mi-am pus aceeasi problema. Mai mult, la un moment dat am fost la agentia de somaj din localitate pentru ca la un moment dat se punea problema ca si pensionarilor sa li se calculeze si retina "somajul" si intreb si eu un inspector pe care il cunostem mai bine cum sta treaba. Mi-a raspuns ca da, nu este baza legala, dar ei au propus calcularea si retinerea contributiei de la pensionari "in spirit de solidaritate fata de someri" . Zic bine frate, timp de 40 ani tot am fost solidar cu sistemul ca am vrut sau nu, dar acum ce drac' daca ma dau astia afara vin la voi sa ma treceti in somaj? Ei, intre timp s-au mai calmat, insa vedeti la celelalte contributii nu au renuntat. Aici este baza strangerii fondurilor la marele buget, de la cei multi, ca ceilalti, alesii - nuuuuuuu. Nu observati cum prinde cate unul, il inchide si apoi f. repede il "deschide", ca stiti a fost o greseala a procurorului de caz.
Si pentru ca ati deschis subiectul: pensionarul cotizeaza din greu la CAS si dupa un an tre' sa faca cerere la casa de pensii pentru recalculare in conditiile in care casa are toate informatiile din lume pentru a face acest lucru automat. Nu vorbesc aici de un modest 5 lei pe care ti-i da in conditiile in care omul depune sute de lei in contul CAS!
Precizari referitoare la Asociatiile de Proprietari: [ link extern ]
Multumim pentru link. Corect si bine argumentat.
foarte bine argumentat , dar ............... totusi, voi ce intelegeti ?
"Sub aspectul contribuţiilor sociale obligatorii, potrivit art. 296^4 alin. (1) din titlul
IX^2 „Contribuţii sociale obligatorii” al Legii nr. 571/2003, persoanele fizice pentru câştigul brut
realizat din activităţi dependente datorează contribuţiile sociale individuale, astfel:
- contribuţia individuală de asigurări sociale - 10,5%
- contribuţia individuală de asigurări sociale de sănătate -5,5%
- contribuţia individuală la bugetul asigurărilor de şomaj - 0,5%
ce sa inteleg , ca la CC platesc si CASS 5.5% ? Cum ma lasa D112 sa calculez 505 in sectiunea C ?
Daca te uiti mai atent vei vedea ca acel pasaj citat de tine e in sectiunea IV

IV. Impozitul pe venit şi contribuţiile V. sociale – în cazul veniturilor din
salarii şi din activităţi dependente

iar imediat sub titlu e scris :

veniturile din activităţi dependente sunt considerate venituri din salarii, în situaţia în care nu este încheiat un contract de muncă
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)