scarmen a scris:
Dl Adriantot,
Cum ati completat Decl 112, la sectiunea C, (C.C. pentru pensionari, pentru care nu se platesc contributii (CAS si somaj)), intrucat la aceasta sectiune programul
calculeaza automat CAS-ul ?
Nu aveti cum sa selectati manual optiunea de plata / neplata a CAS-ului #-o
Daca in Sectiunea C mergeti cu mousul pe pozitie 6.Venit brut realizat, o sa va apara urmatorul mesaj (indicatie):
6. Venit brut realizat-se completeaza in vederea calcularii contributiilor de asigurari sociale pentru pensii conform OUG 117/2010. Nu se includ indemnizatiile de asigurari sociale
Am scri "zero" in acel spatiu pentru ca nu platesc asigurari sociale pentru o conventie incheiata cu un pensionar. La zero baza de calcul rezulta zero contributie la pensii.
In Sectiunea A am selectat 29(616) si-am scris impozitul rezultat aplicand 16% la venit.
Si-asa am depus la finante, cu o singura creanta "Impozit pe veniturile rezultate din activitati profesionale desfasurate in baza contractelor/conventiilor incheiate potrivit Codului civil".
Primita, validata dar..., ma astept peste o luna, doua sau un an, sa primesc instiintare ca ceva nu e bine.