avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe salariu

In ce conditii se poate dispune poprirea directa pe salariu, de catre un executor judecatoresc, pe baza unui titlu executor? Asa direct ? Fara somatie trimisa mai intai debitorului si cu nerespectarea procedurii de executare ? :O Pai poate debitorul nici nu mai are de plata acea suma sau a platit-o de mult, sau este vorba de o creanta incerta care nu poate fi supusa executarii, sau poate debitorul este de buna credinta si doreste sa plateasca suma, sau poate este vorba de hotarari judecatoresti care au fost date cu nerespectarea legii....etc. Eu cred ca instituirea popririi pe salariu se poate face doar daca s-a emis mai intai o somatie, debitorul a fost instiintat, si da dovada de REA CREDINTA. Nu asa....ca sa ne aflam in treaba si " sa facem de ras la servici debitorul ca asa vrem noi sa aratam ca avem putere " ...X-( Ce spun specialistii in acest sens ? Astept comentarii....Va rog. :-/

Completare : somatia de la executor suna asa " va facem cunoscut ca s-a dispus infiintarea popririi asupra salariului dvs. pana la concurenta sumei de....1800 lei....conform titlului executoriu din decizia civila nr..../2006 - fara a se da detalii cu privire la componenta sumei de 1800 lei si ce reprezinta exact. Cica e "debit" ....#-o
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2008
Krissia ., Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 14:29, 4 Mai 2008
Krissia a scris:

Dar de ce ambele sunt in copie xerox....? Asa este normal ? ( scrie pe ele "conform cu originalul" si sunt semnate si stampilate de avocata ). :((

Da, este normal.
Executorul iti va comunica doar copii dupa titlu sau alte inscrisuri din dosarul de executare. Singurele acte care le vei primi in original sunt actele de executare: somatie, poprire, etc.
Sa-mi spui ce ai mai facut.:)
Am citit de la cap la coada toate mesajele de pe acest topic si situatia a devenit de neinteles. Nu s-a lamurit problema competentei teritoriale a executorului judecatoresc, nu s-a lamurit problema titlului executoriu, si multe alte chestii. Pe alte forumuri se raspunde un pic mai la subiect, mai responsabil.
Ei na!
Pai...lumineaza-ne tu Eugen!:)
Asa...si cam ce ar fi ... iresponsabil in mesajele mele?
Ce am incercat eu sa transmit utilizatorului interesat de aceasta speta ?
Ca : 1. titlul executoriu (asa cum a fost prezentata speta)nu se mai poate modifica; 2. contestatia la executare trebuie facuta intrun anumit timp (avand termen de decadere), si ca...3. executorii sunt baieti buni!
Pentru a putea motiva responsabil o contestatie la executare (invocand "chestii" legate de competenta executorului si ..alte ) trebuie sa ai dosarul pe birou! Si cu siguranta ca nu noi suntem cei care putem "lamuri" aceste probleme!
Tot ce afla justitiabilul pe net sunt doar simple informatii .

No offence!:)
Uite cum un avocat, face mult bai bine fata situatiei, in conditii de presiune. De altfel explicabil.

Sunt multumit de raspuns, nu atat pentru mine, cat pentru persoana care chiar avea nevoie de el.

Multumesc.
1. Pai referitor la competenta teritoriala a executorului judecatoresc ....asta m am intrbat si eu. Din cate stiu eu, in asemenea situatii ar fi competent un executor judecatoresc din sectorul in care domiciliaza debitorul sau eventual unde are sediul creditorul....Dar am primit informatii prin care mi s-a spus ca nu mai conteaza acest aspect. Oare chiar asa e? Toti executorii sunt competenti sa faca o executare indiferent de sector? De ex. in cazul de fata eu si creditorul suntem in sectorul 4 iar executorul este din sectorul 3. Este competent ? :-/

2. O alta problema ;

Nu am reusit sa depun contestatia in timp util. Dar ulterior, executorul a trimis inca o adresa catre aceeasi unitate, - asta fiind saptamana trecuta - (desi i se raspunsese odat oficial ca nu sunt salariata lor) la care i s-a raspuns la fel, ca nu sunt salariata lor. Implicit mi a trimis inca o data si mie, acealasi lucru. Deci un alt termen. Problema este ca pe a doua nu am mai ajuns sa o ridic de la posta pt ca m-am imbolnavit, fiind in concediu medical.Maine ar trebui sa ajung si la spital pt ca am bilet de internare in spital. / Contestatia am facut-o, dar nu am reusit sa depun inca. As putea totusi sa o depun si sa atasez copii zerox dupa certificatul medical? din care sa rezulte ca am fost in imposibilitatea de a o depune in termen ? :((

4. Unde trebuie sa depun contestatia ? La judecatorie sau la tribunal ? Avand in vedere faptul ca executorul a anexat 2 titluri executorii : o hot jud data de judecatorie si una data de TMB ( cea in recurs). Stiu ca ar trebui sa o depun la instanta care a dat hotararea. Deci la TMB.Asa e? Sau .... ?
Ce incadrare juridica sa dau la contestatie? Doar art. din c.p.c. care se refera la asta?
As aprecia daca as primi un raspuns azi cat mai rapid daca e posibil pt ca e ultima zi cand mai pot, dupa aceea trebuind sa merg la spital.
Va multumesc...
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2008
Krissia ., Alte profesii

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)
Contestatie la executare galati galati buna ziua, am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare prima data cand s-a primit somatia sau se poate si ... (vezi toată discuția)
Termen pt contestatia la executare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Caz: Se face executarea unor drepturi pe baza unei hotariri judecatoresti definitive, fara a se trimite somatie la sediul firmei. Societatea afla de aceasta ... (vezi toată discuția)