avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Avocatnet 2008: Avocat in blugi
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Avocatnet 2008: Avocat in blugi

Pentru ca este duminica si tocmai am primit o stire de la legalnet, simt nevoia unei divagatii.
Cum trebuie sa se imbrace un avocat? Am vazut avocati in: blugi, costume, culori tipatoare etc.
Cum priveste clientul avocatul imbracat in blugi?
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters290615 , utilizator 21:44, 16 Mai 2013
Fiindca deja observ o anumita tenta a mesajelor asupra celor care condamna blugii in instanta, vreau sa intervin si sa imi completez mesajul. Nu am nimic cu blugii in general, port si eu blugi, dar de la a nu imi place o anumita vestimentatie in instanta si pana la a se spune ca ma las inselat de aparente, este o cale lunga si anevoioasa in acelasi timp. Conteaza mai mult ce ai in cap, dar si o anumita tinuta impune respect si uneori si calitatea persoanei . pai ce ar mai fi sa mergem in instanta imbracati in pantofi, trening(rosu) si sacou(galben) :)) si avand o freza cu creasta? Am fi considerati avocati sau clovni? Eu cred ca se impune o tinuta demna de o instanta, nu de mers la peste sau la mina. :P
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2008
aNdreiD, utilizator
Cred ca elis a sintetizat cel mai bine problema: "depinde ce vrea sa vada clientul..." eventual cu completarea la adresa avocatilor angajati "... sau seful!"

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as muri daca as avea o tinuta impusa. Fie ea si blugi!!

Ma imbrac insa sport, foarte sport, si vreau sa spun ca uneori blugii sunt chiar eleganti pe langa raiatii mei (ca sunt mai comozi decat blugii, de-aia port mai mult raiati) cu 6 buzunare, cu talie joasa, si cu sacul din denim in spate...
Stii ce usor ti se pare sa-ti transporti roba in rucsac?

Mi se intampla foarte rar sa fiu masurata din cap pana-n picioare, de regula e uimire, foarte rar dezaprobare... Imi place intrebarea "Sunteti avocat?" :thumbup: Daca vezi dezaprobare pe o fata, ii faci un compliment fustei doamnei (de regula sunt doamne, apropo de preconceptii...) si-i spui ce pacat ca nu poti sa te imbraci si tu mai elegant... in 2 minute e prietena ta care te compatimeste amical....

Eu iau putine dosare ca imi place sa ma ocup de ele, iar terenul e viata mea. Asa ca includ in onorariu toate drumurile la toate admininstratiile financiare, birourile comunitare de evidenta, primarii, plus ca merg in arhiva pentru a vedea dosarele destul de des intre termene.
Asa ca... alerg mult. Si-mi place. Si nu voi merge pe tocuri doar ca sa am de ce face tratamente impotriva vaselor de sange pocnite peste 10 ani...

Nu am clienti care sa ma judece, poate doar se ascund foarte bine; ceea ce e semn bun, ca sunt destepti. Am avut o clienta care imi amintea mereu cu o zi inainte: sa nu va uitati roba... ;) Tare haioasa...

Adevarul e ca ma consider si eu imbracata ciudat... deci nu poate fi un lucru chiar bun, dar mie imi place si e viata mea, sa vad care jude o sa ma dea afara pentru asta...
In plus, eu nu dau spaga si merge mult mai bine o fata nemachiata infipta-n raiati ca sa obtina un favor gratis... Sau sa inteleaga sa stea de vorba cu tine...

Asa cum spunea cineva, depinde de stil, de om, de cum se simte el bine.
Referitor la aparente, du-te la Camera Notarilor imbracat ca mine! :D Ma indoiesc sa obtii ceva! Dar daca vrei sa le spui logica, sa ii faci sa te asculte, te duci imbracat notarial, ca un notar de birou pentru care tinuta conteaza. Te adaptezi, de acord... ca nu e greu sa cari in sac un sacou de pus peste blugi... si sa ascunzi sacul sub scaun... :)

Pentru mine nu conteaza cat de lung am parul si am observat ca, in general, daca-i explici omului de ce arati asa, tinde sa formeze o relatie personala cu tine care te ajuta mai mult decat un costum. Clientii mei stiu ca vor un avocat care sa alerge pentru ei si nu sa se perie mereu de scame...

Sa nu se inteleaga faptul ca am ceva contra tinutei smart casual (:-/) sau business, dar depinde de om. daac te simti bine, e ok si smart si dumb casual, chiar daca nu stiu ce inseamna...

P.S. Andreea, imi cer scuze fata de tine, nu a fost vreun misto la adresa ta, doar ca mi s-a parut atat de tehnic termenul folosit de tine, ca de la fashion tv. Chiar nu stiu ce inseamna smart casual fata de de trendy sau casual simplu. Te rog sa ma ierti daca am insistat enervant.
AVLIL a scris:
P.S. Andreea, imi cer scuze fata de tine, nu a fost vreun misto la adresa ta, doar ca mi s-a parut atat de tehnic termenul folosit de tine, ca de la fashion tv. Chiar nu stiu ce inseamna smart casual fata de de trendy sau casual simplu. Te rog sa ma ierti daca am insistat enervant.

Nicio problema, chiar m-ai amuzat si sunt de acord cu tine, sa stii ca prin unele parti exista si o parte din regulamentul de ordine interioara care iti impune sa iti numeri nasturii mai deosebiti, cerceii si inelele si sa nu treaca peste un anumit numar, sa porti dres si in mijlocul verii, niciodata maneca scurta, niciodata in, etc etc etc. Toate depind pana la urma nu de cine le judeca, ci de cum le judeca, si aici are o mare importanta cum porti hainele. Adica intr-un loc din cele amintite purtam intr-o zi si in, si fara maneca, si fara dres, si cu toate astea am fost complimentata, ceea ce mi s-a parut ciudat si absurd...

Acuma ce sa zic, la mine smart casual a insemnat inclusiv blugi, tenisi si camasa cu sacou... N-a zis nimeni nimic :))
Liliana, mi-a placut teribil raspunsul tau. =D>

Andrei, zici ca in instanta trebuie sa impui respect si, prin urmare, trebuie sa te imbraci intr-o tinuta demna. Dar, ai vazut cati judecatori isi pun roba peste blugi? Avocatii de ce sa nu faca la fel?

Alte discuții în legătură

Roba - accesoriu facultativ sau obligatoriu ? ContSters119945 ContSters119945 Sa raspund la intrebarea din titlul acestui subiect, obligatoriu in mod clar! Am cunoscut multi avocati cu experienta care, practic, refuzau sa poarte robele ... (vezi toată discuția)
Bacalaureat tinuta budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna ziua!Examenul de bacalaureat cere prin lege tinuta obligatorie astfel examinatorii fiind indreptatiti sa excluda din examen elevi imbracati neadecvat sau ... (vezi toată discuția)
Roba avocat lori2007 lori2007 Buna seara! Imi puteti spune, va rog, de unde pot achizitiona roba si care ar fi costul aproximativ al acesteia? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)