avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Avocatnet 2008: Avocat in blugi
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Avocatnet 2008: Avocat in blugi

Pentru ca este duminica si tocmai am primit o stire de la legalnet, simt nevoia unei divagatii.
Cum trebuie sa se imbrace un avocat? Am vazut avocati in: blugi, costume, culori tipatoare etc.
Cum priveste clientul avocatul imbracat in blugi?
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters290615 , utilizator 21:44, 16 Mai 2013
Liliana tind sa fiu de acord si cu acest pdv.
Dar imi sta in fire sa folosesc dar-ul :))
Stiu o povestioara interesanta cu un tip intr-o agentie marketing. Il vedeai pe strada, incepeai sa fluieri, nu te puteai uita la el. Dar observai ca totusi se urca in ceva la care tu inca visezi. Aducea contracte cu sume fabuloase.
Daca il vezi pe strada te gandesti ca cu asa ceva nu defilezi, dar totusi...Asta e singurul argument in contra prima impresie nu conteaza sau haina nu face pe om ;)
Oricum, fiecare judeca mai mult sau mai putin aspru, in definitiv limita ti-o impui singur(a) ref. "codefilator" :D

"Am zis"
Se urca in ceva la care eu visez?... Daca e bicla, visez demult sa invat a merge pe bicla... Daca e motocicleta sau de gen, visez sa am dar nu-mi voi lua niciodata, mi se pare un risc crescut. Daca e masina, nu e ceva ce-mi doresc. Nu am carnet si nici nu intentionez. Imi scuteste mult timp si deranj.
=D>
E clar ca sunt exceptii, iar mie imi plac oamenii nonconformisti. Daca insa noncomformismul inseamna miros ... urat, e "prea extrem" pentru mine. Si zic pas.
Cred ca nu as putea colabora cu un om foarte diferit fata de mine, or haina nu face pe om referitor la inteligenta etc., dar sa gasesti puncte comune intr-o relatie e normal.
Daca prapastia intre haine e imensa si nu se poate acoperi prin compensare cu alte puncte comune...
De acord cu partea ref. bicla :D
Se pare ca astazi nu aleg cele mai fericite exprimari, daca mi se permite. Nu ma refeream la tine cand am spus ca se urca in ceva la care tu Liliana visezi.
:">
Tindem inspre extreme acum, ref. miros and so on :)) Evident nu poti incepe, cu atat mai mult continua o astfel de colaborare.
Doar daca nu miroase a bani....:))
Nu obisnuim sa apreciem cartile dupa coperta, dar cand vine vorba despre oameni uitam ca ce avem in fata poate sa fie doar un costum elegant fara OM inauntru. Nu pare logic sa facem o legatura intre felul in care aratam si ceea ce suntem, dar cu toate astea toti procedam asa.

Am cateva istorioare interesante...
Spre pilda: Trebuia sa ajungem la o intalnire importanta. Ploua, inca nu se luminase bine de ziua ... masina ne-a lasat in drum. Trei dintre noi fusesera stropiti din cap pana in picioare cu noroi de un tir. Singura sansa de a ajunge la timp a fost sa ne rugam de un tractorist sa ne duca in oras. Cand am coborat din remorca tractorului in fata hotelului cu multe stele, plini de noroi de parca veneam de la sapa... credeti ca ne-au dat camere fara ... plata in avans?

Sau: Dupa o lunguta discutie pe marginea pretului cu multicele zerouri in euro celalalt avocat mi-a soptit ingrijorat: clientul asta al tau arata cam ... dezbracat pentru sumele pe care le promite.
Da, dar daca tot am batut palma pe pret merita sa-ti spun ca n-a venit cu pluta, ci cu avionul personal...
=D> Frumoase istorioare.
Deci, daca esti plin de bani te imbraci cu ce vrei.:P

Imi aduc aminte de o carte a copilariei, "Ciresarii", in care Tic, atunci cand vroia sa scape de pedeapsa se imbraca in costumul de pionier - in care arata ca un ingeras.

Alte discuții în legătură

Roba - accesoriu facultativ sau obligatoriu ? ContSters119945 ContSters119945 Sa raspund la intrebarea din titlul acestui subiect, obligatoriu in mod clar! Am cunoscut multi avocati cu experienta care, practic, refuzau sa poarte robele ... (vezi toată discuția)
Bacalaureat tinuta budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna ziua!Examenul de bacalaureat cere prin lege tinuta obligatorie astfel examinatorii fiind indreptatiti sa excluda din examen elevi imbracati neadecvat sau ... (vezi toată discuția)
Roba avocat lori2007 lori2007 Buna seara! Imi puteti spune, va rog, de unde pot achizitiona roba si care ar fi costul aproximativ al acesteia? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)