avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Avocatnet 2008: Avocat in blugi
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Avocatnet 2008: Avocat in blugi

Pentru ca este duminica si tocmai am primit o stire de la legalnet, simt nevoia unei divagatii.
Cum trebuie sa se imbrace un avocat? Am vazut avocati in: blugi, costume, culori tipatoare etc.
Cum priveste clientul avocatul imbracat in blugi?
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters290615 , utilizator 21:44, 16 Mai 2013
GabrielaA a scris:

Imi aduc aminte de o carte a copilariei, "Ciresarii", in care Tic, atunci cand vroia sa scape de pedeapsa se imbraca in costumul de pionier - in care arata ca un ingeras.

Aha... deci in costum de pionier se imbraca...
...si io care am crezut pana acum ca se imbraca doar intr-un costum oarecare...:((
:"> Eu asa tineam minte. Poate gresesc.
Andreea Lisievici a scris:

prin unele parti exista si o parte din regulamentul de ordine interioara care iti impune sa iti numeri nasturii mai deosebiti, cerceii si inelele si sa nu treaca peste un anumit numar, sa porti dres si in mijlocul verii, niciodata maneca scurta, niciodata in, etc etc etc. Toate depind pana la urma nu de cine le judeca, ci de cum le judeca, si aici are o mare importanta cum porti hainele. Adica intr-un loc din cele amintite purtam intr-o zi si in, si fara maneca, si fara dres, si cu toate astea am fost complimentata, ceea ce mi s-a parut ciudat si absurd...

Am trecut si eu printr-un astfel de loc. "Filosofia" lor este estomparea stralucirii si crearea unei imagini de om sters (daca totul se judeca dupa aparente, atunci ce nu se vede ...nu conteaza).

Nu ma intelegeti gresit, eu purtam sacou si in facultate si inca garderoba mea nu contine mai mult de 2 perechi de blugi, iar in afara de verigheta si rama de la ochelari, rareori straluceste pe mine cate ceva si cu toate astea nu am gasit in mine suficienta smerenie pentru a le permite altora preluarea controlului pana si asupra infatisarii mele. Sau mai bine zis incepand cu infatisarea mea si trecand apoi la modelarea personalitatii... (la plecare colegele mi-au spus: Nu ti-a placut de noi! Ba da, de voi luate fiecare in parte, da. Dar voi va amintiti cand am ras noi ultima data in biroul asta? Daca nu va amintiti inseamna ca ati mai gasit unul din motivele pentru care plec).
Am citit prin multe locuri ca avocatul de succes (si mai ales femeia) trebuie sa fie sobru in sensul de sters, un fel de "inger" asexuat si in niciun caz sa nu fie atragator(oare). Sa nu poarte tocuri mai mari de 5 cm, pantalonii ei sa fie pana deasupra calcaiului (?!?), niciodata cercei lungi la serviciu. etc.

Problema este ca decenta e tot timpul lipsita de excese, si in aceasta linie de idei nu cred ca e nevoie sa impui cuiva cum sa se imbrace. Pana la urma lucrurile au si un mod oarecum natural de a se regla: daca umbla mult, femeia se da singura jos de pe tocuri la un moment dat; e de-ajuns o singura privire stridenta de la un om pe care il respecta ca sa isi reevalueze stilul...
... adica, tu femeie, sa umblii imbracata ca o mumie ca nu carecumva daca s-o uita vreunul la tine sa ghiceasca de ce sex esti... :tooth: si cam asta ar fi dupa unii reteta succesului. :sticktongue:
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2008
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Roba - accesoriu facultativ sau obligatoriu ? ContSters119945 ContSters119945 Sa raspund la intrebarea din titlul acestui subiect, obligatoriu in mod clar! Am cunoscut multi avocati cu experienta care, practic, refuzau sa poarte robele ... (vezi toată discuția)
Bacalaureat tinuta budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna ziua!Examenul de bacalaureat cere prin lege tinuta obligatorie astfel examinatorii fiind indreptatiti sa excluda din examen elevi imbracati neadecvat sau ... (vezi toată discuția)
Roba avocat lori2007 lori2007 Buna seara! Imi puteti spune, va rog, de unde pot achizitiona roba si care ar fi costul aproximativ al acesteia? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)