Andreea Lisievici a scris:
prin unele parti exista si o parte din regulamentul de ordine interioara care iti impune sa iti numeri nasturii mai deosebiti, cerceii si inelele si sa nu treaca peste un anumit numar, sa porti dres si in mijlocul verii, niciodata maneca scurta, niciodata in, etc etc etc. Toate depind pana la urma nu de cine le judeca, ci de cum le judeca, si aici are o mare importanta cum porti hainele. Adica intr-un loc din cele amintite purtam intr-o zi si in, si fara maneca, si fara dres, si cu toate astea am fost complimentata, ceea ce mi s-a parut ciudat si absurd...
Am trecut si eu printr-un astfel de loc. "Filosofia" lor este estomparea stralucirii si crearea unei imagini de om sters (daca totul se judeca dupa aparente, atunci ce nu se vede ...nu conteaza).
Nu ma intelegeti gresit, eu purtam sacou si in facultate si inca garderoba mea nu contine mai mult de 2 perechi de blugi, iar in afara de verigheta si rama de la ochelari, rareori straluceste pe mine cate ceva si cu toate astea nu am gasit in mine suficienta smerenie pentru a le permite altora preluarea controlului pana si asupra infatisarii mele. Sau mai bine zis incepand cu infatisarea mea si trecand apoi la modelarea personalitatii... (la plecare colegele mi-au spus: Nu ti-a placut de noi! Ba da, de voi luate fiecare in parte, da. Dar voi va amintiti cand am ras noi ultima data in biroul asta? Daca nu va amintiti inseamna ca ati mai gasit unul din motivele pentru care plec).