Pentru ca este duminica si tocmai am primit o stire de la legalnet, simt nevoia unei divagatii.
Cum trebuie sa se imbrace un avocat? Am vazut avocati in: blugi, costume, culori tipatoare etc.
Cum priveste clientul avocatul imbracat in blugi?
Cred ca este unul dintre cele mai simpatice topicuri pe care le-am vazut pana acum aici. In sfarsit au disparut disputele intre utilizatori:training:, nimeni nu contrazice pe nimeni, etc. Un topic care aduce pacea si armonia pe forum:innocent:
Ideea este ca inaintea instantei data fiind solemnitatea unui proces, majoritatea avocatilor adopta o tinuta gen costum. In rest, fata de clienti, presupun ca depinde de fiecare avocat in parte ce tinuta adopta, dar de regula si in fata clientilor un avocat la costum prezinta mult mai multa incredere, siguranta. Cu toate acestea, ma simt nevoit sa mentionez un lucru:D Am un cercel cu piatra car imi place foarte mult, atat de mult incat nici inaintea instantei nu il dau jos.;probabil din obisnuinta de a-l purta. Probabil ca multe persoane, chiar si eu ma gandesc uneori, ar considera vulgar un astfel de gest sau cel putin unul neadecvat. Consider ca esentiala pt. un avocat este pregatirea si devotamentul pe care il acorda meseriei sale si clientilor sai, iar in plan secundar este tinuta, pe post de eticheta, reclama:wave:
Este foarte adevarat tot ce s-a scris la aceasta sectiune.
In zilele noastre conteaza atat de mult imaginea, accentul ce se pune pe moda, de a fi in ton cu toate schimbarile din moda, de a purta haine de firma, ceasuri scumpe etc..........de te face sa gandesti daca lucrurile acestea efemere conteaza mai mult decat meritele tale profesionale, seriozitatea de care dai dovada etc. Bineinteles ca in instanta domnii judecatori nu se uita ca ai ceas de firma ... ci ceea ce spui ...., insa clientul te judeca altfel.
Din pacate .... impactul vizual ... imaginea pe care o afisezi conteaza enorm si o spun din proprie experienta.
Eu personal am ajuns la un cult al hainelor astfel incat la mine in dressing room nu are nimeni voie sa patrunda...
iar jeansii ii port doar la sfarsit de saptamana
Este foarte adevarat tot ce s-a scris la aceasta sectiune.
In zilele noastre conteaza atat de mult imaginea, accentul ce se pune pe moda, de a fi in ton cu toate schimbarile din moda, de a purta haine de firma, ceasuri scumpe etc..........de te face sa gandesti daca lucrurile acestea efemere conteaza mai mult decat meritele tale profesionale, seriozitatea de care dai dovada etc. Bineinteles ca in instanta domnii judecatori nu se uita ca ai ceas de firma ... ci ceea ce spui ...., insa clientul te judeca altfel.
Din pacate .... impactul vizual ... imaginea pe care o afisezi conteaza enorm si o spun din proprie experienta.
Eu personal am ajuns la un cult al hainelor astfel incat la mine in dressing room nu are nimeni voie sa patrunda...
Si totusi versurile cintate de florian pitis in romana aveau dreptate
Nu conteaz cit de lung ai parul important e cit si cum gindesti... Vinovatii fara vina cer sa se faca lumina...UN avocat ce s a dovedit a fi bun , chiar daca nu e imbracat gen ultima moda, va avea intodeauna clientela... E mai greu pentru cei tineri, care trebuie sa si atraga clientii, deci sa iasa in evidenta si o face fiecare dupa constiinta sa
Pentru lamurirea celor ca mine: dressing roomul este locul in care se tin toalele alea smart casual si trendy? Ca io n-am asa ceva, am doar un dulap. Si pe-acolo intra mereu si sotul (ca sa-mi puna hainele calcate la loc) si sor-mea (ca sa vaza ce mai e, daca m-am babit au ba) ... :(( Fiecare cultiva ce stie, eu prefer sa nu calc ... ;)
Referitor la cercelul lui Bury, mie mi se par grotesti acei cercei cu piatra la moda... sunt urati, asa cum imbracatul in costum asexuat transforma femeia intr-o mumie sau similar, asa acei cercei fac un barbat sa para mai efeminat ca mine. Si pentru cine stie cum ma imbrac, da, stie ca e mai efeminat... :thumbdown:
DAR... nu am nimic impotriva celor care poarta astfel de cercei. :( Ma rog, e o chestiune de alegere. Adica nu te deranjeaza rosul sau portocaliul meu, nu bag de seama la cercelul tau... Cred ca problema apare numai atunci cand te trezesti reflectand de unul singur: "o fi prea strident?" In rest ... toleranta e o virtute pe care mi-o doresc si in alte domenii.
Apropo de haine ... eram stagiara, vine o tanti sa vorbeasca de un divort, ma trimite avocata sa stau cu ea, ca mai intarzie... Din una-n ala, vorbim cu divortu'... Apare sefa, mama lor, "maestra"...
Imaginati o relatie tensionata de cuplu, cu amanunte picante de povestit dupa 23:00, fata in fata cu doamna avocat, imbracata la costum, rezemata sigura de spatarul scaunului de birou, capul putin dat pe spate, picior peste picior, lasand biroul intre ele... Cu vreo cateva foi in mana, pusa pe consemnat... Ce mai, business ii scria pe frunte, ziceai ca e atitudine desprinsa din tratatele de drept, sub poza ei trebuia sa scrie: Exemplu de avocat profesionist.
Tanti, femeie bucuresteanca, doamna bine... s-a dat mai langa mine si m-a intrebat incet, soptit, putin cu teama: "Cu doamna trebuie sa vorbesc?"
Inutil sa spun ca a plecat speriata, tocmai fusese executata de o atitudine pe care nu o astepta... I-a spus sefei ca se mai gandeste ... ca nu stie ce sa faca... La iesire mi-a spus "Imi pare rau pentru timpul consumat, iti datorez ceva?"
Asa ca, important e ce transmiti, corect... Am putini clienti carora ma adresez, dupa mai mult de doua intalniri, la plural ... inca. Si care sa procedeze, la randul lor, la fel...
E partea aia psihologica de care spunea Nicoleta ca, vrem sau nu... face parte din meserie! Si eu nu ma pot apropia de client in costum de firma, poate numai pentru ca nu ma simt eu in el...
Nu cred ca a te imbraca frumos = a atrage clientela
E doar o preocupare pt unii sau altii in sensul asta, nimic mai mult.....
Nu cred ca esti mai putin serios , inteligent sau responsabil fata de un dosar/client daca dai un pic mai mult si pe aspectul exterior
Roba avocat
lori2007
Buna seara!
Imi puteti spune, va rog, de unde pot achizitiona roba si care ar fi costul aproximativ al acesteia? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)