avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Avocatnet 2008: Avocat in blugi
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Avocatnet 2008: Avocat in blugi

Pentru ca este duminica si tocmai am primit o stire de la legalnet, simt nevoia unei divagatii.
Cum trebuie sa se imbrace un avocat? Am vazut avocati in: blugi, costume, culori tipatoare etc.
Cum priveste clientul avocatul imbracat in blugi?
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters290615 , utilizator 21:44, 16 Mai 2013
Respectul in instanta cred ca apare atunci cand cunosti dosarul, nu deviezi de la subiect iti pregatesti motivat apararea si nu bati campii aiurea. Atunci respectul se poate vedea clar si pe fizionomia judecatorilor (uni dintre ei), iar daca nu din felul in care te asculta si ti se adreseaza, indiferent daca pe sub roba ai blugi si tricou cu Iron Maiden. (tricoul oricum nu se vede:)):)))
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2008
Darius Bobic, Avocat
Ap[ropo de ce spunea Gabriela mai sus, am vazut avocati in costum, in mijloc de vara, fara roba! Mi se pare enervant!
Nene, nu scrie nicaieri "costumul obligatoriu", insa e notat "roba obligatorie".
Asta da, mi se pare enervant...

Chestia cu ciorapii e din moda de acum 20-30 de ani... Ciorapul era o chestie de eleganta pe vremea cand piciorul femeii nu era apreciat la justa lui valoare, cand nu exista epilare care sa dureze saptamani si cand femeia trebuia sa sufere pentru a arata bine, acesta fiind scopul ei principal in viata.
Ma bucur ca nu te-a deranjat chestia cu smart, ca la mie blugul e casual, fata de raiatul care e sport... si ma gandeam: o fi vreun blug mai destept? :))
Am intrebat si eu acum o vreme ce e aia "smart casual" si am inteles intr-un final ca e mai putin casual decat blugi si tricou Iron Maiden. Cu toate astea, exact in locul de care vorbeam ca avea (nu stiu daca mai are) tot felul de reguli foarte bine puse la punct, am vazut o avocata in pantaloni trei sferturi si tricou cu tweety. Din pacate, exact in ziua aia a avut o intalnire neasteptata cu un client super important :tooth: . Cam jenant, mai ales vazand cum au reactionat ceilalti, la 4 ace fiind...
Ba chiar acum 40 de ani. Se spunea ca: "o adevarata doamna nu iese in oras fara ciorapi".

AVLIL a scris:

Chestia cu ciorapii e din moda de acum 20-30 de ani... Ciorapul era o chestie de eleganta pe vremea cand piciorul femeii nu era apreciat la justa lui valoare, cand nu exista epilare care sa dureze saptamani si cand femeia trebuia sa sufere pentru a arata bine, acesta fiind scopul ei principal in viata.
GabrielaA a scris:

Liliana, mi-a placut teribil raspunsul tau. =D>

Andrei, zici ca in instanta trebuie sa impui respect si, prin urmare, trebuie sa te imbraci intr-o tinuta demna. Dar, ai vazut cati judecatori isi pun roba peste blugi? Avocatii de ce sa nu faca la fel?

Am spus eu ca as fi de acord ca judele sa poarte blugi? In fine, discutia a inceput sa se indeparteze de cea initiala. Costumul o sa-l port doar la nunta...sau pot sa ma duc in blugi? Glumeam =D>:P

Alte discuții în legătură

Roba - accesoriu facultativ sau obligatoriu ? ContSters119945 ContSters119945 Sa raspund la intrebarea din titlul acestui subiect, obligatoriu in mod clar! Am cunoscut multi avocati cu experienta care, practic, refuzau sa poarte robele ... (vezi toată discuția)
Bacalaureat tinuta budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna ziua!Examenul de bacalaureat cere prin lege tinuta obligatorie astfel examinatorii fiind indreptatiti sa excluda din examen elevi imbracati neadecvat sau ... (vezi toată discuția)
Roba avocat lori2007 lori2007 Buna seara! Imi puteti spune, va rog, de unde pot achizitiona roba si care ar fi costul aproximativ al acesteia? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)