ch_mi a scris:
Pentru depunerea dosarului de somaj,printre alte documente necesare, se mentioneaza si:
1. acte eliberate de organele financiare teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri.
INTREBARE: mai exact ce trebuie sa fac, unde trebuie sa ma duc pt acestea,cum se procedeaza?
2.carnetul de munca sau dc nu exista adeverinta eliberata de angajatori si vizata de Inspectoratul Teritorial de Munca din care sa rezulte perioadele in care s-a prestat activitatea (...)de la ultimul angajator.
INTREBARE:este vorba despre decizia de incetare a contractului de munca pe care o am de la angajator si care poarta stampilaI.I.T.M. Constanta?
3.declaratie pe propia raspundere din care sa rezulte ca nu are loc de munca, nu realizeaza venituri (...)
INTREBARE: aceasta este tip sau trebuie sa o "construiesc" eu?
In afara de acestea mai trebuie cava facut?Va multumesc.
1. Se solicita adeverinta la Administratia financiara de care apartii - de la fisc adica
2. Solicita de la societatea o adeverinta de la societatea la care ai lucrat : este o adeverinta in care se specifica nr. contract angajare, perioada, salariu avut, decizia de desfacere cu ce litera este desfacut contractul, in plus este o adeverinta tip care se ridica de la somaj ( formularul respectiv )si se completeaza de catre societate in care se inscrie pe fiecare luna cat este contributia de somaj si prin ce ordin de plata a fost virata
3.Declaratia pe proprie raspundere se completeaza la somaj pe un formular tip pe care il obtii cand depui dosarul de somaj.
In plus mai ai nevoie de:
-copii ale actelor de identitate CI, certificat nastere, casatorie ( daca este cazul) si ale actelor de studii : diplome si alte acte de calificare
- in mod obligatoriu ai nevoie de o adeverinta de la medicul de familie in care se specifica amp de munca si necesara la AJOFM.