avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea somajului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea somajului

Buna ziua,
Am o o problema in ce priveste faptul ca angajatorul nu vrea sa-mi acorde somaj.
M-am casatorit de curand shi , va trebui sa ma mut din localitatea ONESTI, Judetul Bacau, in Cernavoda, judetul Constanta.
pentru a fi impreuna cu familia mea.
Daca pe adresa mea de buletin va apare adresa de Cernavoda , angajatorul va mai avea voie sa ma oblige sa vin la servici fiind dat ca legea spune ca nu poti obliga o persoana sa presteze la un loc de munca aflat la o distanta mai mare de 50Km.(art.42 -(1))din Legea somajului.
Dar problema mea este ca dupa mai bine de 6 ani de munca in aceasta la aceasta firma, macar atat am shi eu dreptul:de a benefica de somaj. Problema e ca nu vreau sa plec la demisie , pentru a nu pierde dreptul de somaj.
Cum pot rezolva problema , avand in vedere ca am schimbat adresa, cum il pot determina sa ma concedieze?
Cu stima shi respect, Lefter Marinela

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:10, 23 Septembrie 2009
Buna ziua!

Am si eu o intrebare. Indemnizatia de realocare. Vreau sa stiu daca imi fac dosarul si o sa iau acea indemnizatie daca am dreptul sa fac masterul fara sa dau acei bani inapoi.(cele 7 salarii minime pe economie). Trebuie neaparat sa aflu un raspuns cat mai repede. Va multumesc mult.

2. ,,,,,,l, in plus este o adeverinta tip care se ridica de la somaj ( formularul respectiv )si se completeaza de catre societate in care se inscrie pe fiecare luna cat este contributia de somaj si prin ce ordin de plata a fost virata

si daca nu mai poate fi facuta aceasta adeverinta pentru ca in 2 ani (am fost in cic) s-au ratacit toate actele contabile ale firmei si mai este doar administratorul firmei , nici un alt angajat ?
1. Pentru somaj, in adeverinta se trec 12 luni inainte de CCC.
2. Daca s-au ratacit actele exista dubluri la alte institutii.
3. Luati adeverinta tip de la AJOFM si, pentru completare, mergeti intai la ITM unde exista o copie dupa statele de plata, apoi la AJOFM unde au declaratiile lunare facute de angajator, apoi la banca prin care s-au virat contributiile (pentru a trece ordinul de plata).
4. E cam complicat dar rugati pe cineva care se pricepe sa va ajute.
multumesc pentru raspuns

complicat nu pare decat ca tb sa alerg cu copilul dupa mine ca nu am cu cine sa-l las si mai grav nu sta fara mine!

intrebarea mea este daca se poate duce altcineva in locul meu pentru mine si ce acte sau copii trebuie sa-i dau eu ?
1. Daca aveti carnet de munca il dati unei alte persoane sa se duca pe unde v-am spus.
2. Daca nu aveti carnet de munca ii dat contractele de munca si deciziile de incetare a acestora sau ii dati, pe o hartie, locurile de munca unde ati lucrat inainte de CCC si perioadele in care ati lucrat, pentru a va gasi mai repede.
Ar fi bine daca ati da si CUI (codul fiscal) al unitatilor in care ati lucrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj dupa cic- care este procedura legala? Ella_75 Ella_75 Buna ziua! Momentan sunt in CIC, urmand ca in luna iunie pe 27 sa reincep serviciul la societatea la care lucrez de 13 ani cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Instiintare, preaviz, concediere, somaj DONA OTILIA DONA OTILIA Buna ziua, as avea si eu o mare problema. Am discutat cu cei de la firma in cadrul careia am lucrat pana sa intru in concediul de crestere copil si am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dupa ccc marcigr8 marcigr8 Acum sunt in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsa de pana la doi ani (pana 16 aprilie) ,cu contractul de munca suspendat si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)