avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Act sexual cu un minor!!!!!??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Act sexual cu un minor!!!!!??

Buna tuturor. Vreau sa va pun o intrebare. Desi pe unde am citit nu-mi da motive de teama, dar totusi vreau sa fiu sigur.
Am o relatie cu o fata care in martie acum face 16 ani, iar eu fac in mai 23. In ciuda varstei, tinem mult unul la altul si sunt genul de persoana care a avut doar relatii serioase de lunga durara, 3, 4 ani. Fata aceasta tine foarte mult la mine pentru ca a gasit in mine omul cu care poate vorbi orice pentru ca ai ei niciodata nu o asculta. Suntem din acelasi oras, numai ca eu acum sunt la facultate si ne vedem doar in week-end. Iar week-endul trecut ai ei au plecat la tara, iar fata a venit la mine. Ea este virgina, insa nu m-am atins de ea, doar ne-am sarutat putin in zonele intime, daca-i puteti spune sex oral, ok, desi e prea mult spus.
Acum ai ei au aflat de mine si au amenintat-o ca se duce la politie sa depuna plangere ca eu corup minori si ca nu vreau de la ea decat sex si ca "dupa ce te ... te lasa". Nu este deloc asa, eu chiar vreau o relatie serioasa si fata chiar m-a sunat acum si mi-a zis ca au zis ca o bate, ca face plangere si mi-a zis sa nu o las acum la greu si sa fiu alaturi de ea ca ea ma iubeste.

Intrebarea este, pot fi acuzat de ceva? :( Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
rex23, utilizator
Conteaza mult sa privesti totul cu calm si maturitate.Este foarte bine ca o perioada destul de mare ( 3 sapt.) nu poti merge acasa( in apropierea casei fetei),asa se mai potolesc si nervii parintilor ei.Stiu ca va va fi greu,dar orice rau ...spre bine.
Ma bucur mult cind vad ca pot ajuta prin natura profesiei mele.
Maturitate si calm,asta ar fi o buna deviza in situatia voastra.:luck:
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
ContSters179589, utilizator
lazu a scris:

Art. 220 Actul sexual cu un minor
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum si orice alte acte de penetrare vaginala sau anala comise cu un minor cu varsta intre 13 si 15 ani se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
(2) Fapta prevazuta in alin.(1), savarsita asupra unui minor care nu a implinit varsta de 13 ani, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(3) Fapta prevazuta in alin.(1) comisa de un major cu un minor cu varsta intre 13 si 18 ani, cand majorul a abuzat de autoritatea ori influenta sa asupra victimei, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
Nu am vrut decat sa-l atentionez sa fie atent. Eu sunt impreuna cu sotul meu de la 16 ani , el era major si mama mea l-a amenintat, dar nu a patit nimic si ne-am casatorit cand eu aveam 22 de ani. Oricum bafta la examene si daca fara merita iubeste-o!...:thumbup:


Stimate domn,citati un articol din Codul Penal,care nu este inca in vigoare,cel care va intra in vigoare la 11.10.2011.
Tanarul user are o judecata matura,dar trebuie intotdeauna sa aiba in vedere ca exista multi parinti,pe care dragostea ii "orbeste" si ii face deosebit de posesivi si probabil pe un anume fond intelectual cu puternice radacini intr-un "trecut rural".
Cu tact si cu inteligenta,cu respect,veti ajunge sa discutati si cu acestia si probabil ii veti convinge ca nu au motive sa se teama pentru fiica lor


Chiar daca ar fi in vigoare nu e aplicabil nimic de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia a primit o sesizare pentru ca sunt intr-o relatie cu o minora de 14ani, dar nu am intretinut relatii sexuale, eu am 23 de ani. ce pot sa patesc? Chirix Chirix Buna Ziua! Am 23 de ani si am cunoscut o fata de care m-am indragostit foarte mult. Sentimentele sunt reciproce. De 5 luni ne cunoastem, am inceput sa ... (vezi toată discuția)
Minora D3m3nTuL D3m3nTuL Buna...am 22 ani si sunt cu o fata de aproape 15 ani...fata este virgina si parinti ei au spus ca merg sa ma de`a la politie.ce mi se poate intampla?ei vor sa ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu o fata de 15 ani. bogdanida bogdanida Buna dimineata, am si eu o intrebare simpla... Umblu de ceva timp cu o fata micuta ca sa zic asa. Ea are 15 ani in momentul asta dar umblu cu ea de la 14 ani ... (vezi toată discuția)