avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul penalizari intretinere restanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul penalizari intretinere restanta

Va rog sa ma ajutati sa aflu cum se calculeaza penalizarile la cotele de intretinere in urmatoarele situatii:
1. restantier care isi plateste partial cotele de intretinere caruia ii raman tot timpul resturi de plata la intretinere, ex.:
- restanta intretinere aprilie 2009 -501,12 lei, data afisarii 12.05.09, scadenta:30.05.09, plata facuta doar in 24.06.09 - 208 lei;
- acesta plateste cate 200, 250 lei, o data la 2-3 luni sau mai rar.
2. restantier care nu-si plateste niciodata cotele de intretinere, ex:
- restanta intretinere februarie 2010 - 561,96 lei, data afisarii 26.03, fara data scadenta si nu a facut nici o plata pana in 23 ianuarie 2011.
Va rog sa-mi explicati algoritmul de calcul al penalizarilor la cotele de intretinere, de ce repere se tine cont in aceste calcule, cunosc legea, stiu de cele 20 de zile pana la data scadenta si de 30 de zile perioada de gratie, insa nu stiu pana cand curg penalizarile si cum se face in cazurile de mai sus.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:29, 18 Februarie 2017
Buna ziua dacă se poate as putea primi un tabel sau un exemplu de calcul al penalizarile la intretinere?mie administratorul mi-a pus penalizare echivalentul cotei de întreținere. Am avut pe o luna 356 lei penalizarea a fost 356 total 712 următoarea la fel și uite așa am ajuns într-un an de restanta de 42 mi-l restanta și 42 penalizări. Robertsofelea@yahoo.ro mtumesc
Acesta este cazul pentru restante mai vechi de 500 zile in momentul calculului, daca s-a aplicat coeficientul de 0.2% / zi de intarziere.

Daca azi 16.02.2017 vi se calculeaza penalizari, sa zicem, si coeficientul de penalizare este cel scris mai sus, atunci cotele de intretinere care trebuia platite pana la 5.10.2015 se dubleaza, conform formulei de mai jos:

numar de zile de neplata * coeficient de penalizare * suma penalizata, unde

- numar de zile de neplata este diferenta intre data la care se face calculul si data scadenta a cotei respective, scadenta inscrisa pe lista de intretinere.
- coeficientul de penalizare poate fi orice procent adoptat in sistemul de penalizare al asociatiei, dar nu mai mare de 0.2% / zi.
- suma penalizata este suma totala sau partiala ramasa neachitata pana la data calculului.
Calculul se face fiecarei luni si apoi se aduna sumele calculate.

Daca sumele sunt mai recente, atunci penalizarea va fi mai mica.
Daca coeficientul de penalizare este mai mic de 0.2%, atunci cotele care se dubleaza sunt mai vechi decat in exemplul dat de mine.
Cu cat coeficientul aplicat este mai mic, cu atat posibilitatea de a dubla cotele prin penalizare se refera la sume din ce in ce mai vechi.
buna ziua , as putea primi un model de calcul al penalizarilor la intretinere,pe o perioada de 1 an cu o intretinere medie lunara restanta de 150 lei?am o restanta de 1 an la intretinere am inceput sa achit dar in loc sa scada creste..si nu achit 100-200 lei..cam 600-700-lei pe luna achit dar tot nu scade.am observat ca intr-o luna mi-a acalculat intretinerea de 707 lei intreband de ce este asa de imensa in conditiile in care am centrala mi-a raspuns ca din suma aia 550 lei sunt penalizarile.dar cum sa aduni penalizarile la luna de intretinere si sa o afisezi ca intretinere pe luna?? in felul asta a adaugat 707 lei la intretinere,
robertsofelea@yahoo.ro..va multumesc
Ca sa primiti un raspuns adecvat, ar trebui sa va straduiti sa ne dati datele amanuntite.
De exemplu:
- ianuarie, intretinere 400 lei, achitat 0 lei; data afisarii, data scadenta
- februarie, intretinere 350 lei, achitat 200 lei, data achitarii, data afisarii listei, data scadenta a listei
..............
- decembrie, intretinere 450 lei, achitat 700 lei, data achitarii, data afisarii listei, data scadenta a listei
.................... si coeficientul de penalizare = ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea penalizarilor annik annik Buna ziua,sunt propietara in constanta si am o problema legata de penalitatile la intretinere.Am un sold de plata de 6 mil si penalitatile sunt de cca 7 mil ... (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Ce date se iau in calcul pe lista de plata a intretinerii? carmenbn carmenbn Lista de plata a lunii iulie se afiseaza pe 25.08,iar scadenta e la14.09. 1.Pana la ce data se iau in calcul incasarile,atunci cand se calculeaza lista lui ... (vezi toată discuția)