avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Liberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Liberare conditionata

buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare si care in monetul deciziei a fost anulata, deci un an inchisoare. avocatul nostru zice ca in termen de trei luni nu putem cere eliberare conditionata. este adevarat sau doar trage el de timp? exista si alte metode prin care am putea cere eliberarea dupa o anumita perioada de sa zicem 3 luni? multumesc
Cel mai recent răspuns: silvia7 , utilizator 22:35, 13 Septembrie 2013
oricare...
Buna seara am si eu o intrebare si in acelasi timp o nelamurire pe care as vrea sa mi-o lamureasca domnii avocati sau consilieri juridici.....problema incepe in felul urmator un amic recidivist a intrat din nou la inchisoare pentru complicitate la furt si a executat aproximativ jumatate din pedeapsa,ce sanse are sa scape inainte de termen pe buna purtare el in penitenciar a presteat si presteaza munca in folosul comunitatii. Multumesc anticipat si o seara buna.
Daca indeplineste conditiile legii poate iesi dar nu dupa executarea a unei fractii necorespunzatoare de pedeapsa.

avocat Claudiu Lascoschi
@contSters747....
Cererea de liberare conditionata se depune de avocat sau se trimite din penitenciar la judecatoria unde este arondat penitenciarul in care condamnatul executa pedeapsa.
@mihaisb
Comdamnatul trebuie sa execute 2/3 din pedeapsa ,din care care se scade numarul zilelor muncite,cel 7 zile la o luna.(art.76 din Legea nr.275/2006)
Liberarea conditionata ,in situatia in care condamnatul este staruitor in munca,a avut o comportare buna,fara a primi sanctiuni,are referate de evidentiere si se considera ca poate fi reintegrat in societate o propune Comisia de liberari a penitenciarulu,carei ia in discutie comportarea sa si in functie de aceasta,propune instantei liberarea conditionata a detinutului sau amanarea acesteia,care se numeste termen de reiterare a cererii,care va stabilit de instanta.prin hotarare.
In cazul detinutilor recidivisti,de obicei se ia in calcul si aceasta situatie,mai ales daca a comis infractiuni cu violenta.
Si in cazul infractiunilor cu violenta se iese daca au avocat ales si exista dovezi de indreptare...
Chiar daca prima instanta respinge cererea se poate admite recursul...
Oamenii nu se tin aiurea arestati...de regula...

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata eu;eu eu;eu in ce conditii se acorda eliberarea conditionata?necesita neaparat munca prestata ? (vezi toată discuția)
Buna - cerere de liberare conditionata Deea90 Deea90 Buna seara!As dori sa stiu cand s-ar putea face cerere de eliberare conditionata?sotul meu are pedeapsa de 1 si 6 luni de executat.cum se calculeaza timpul ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata pici80 pici80 daca am de executat 3 ani 6 luni cand pot sa cer eliberarea conditionata? (bineinteles cu purtare buna si daca e posibil cu zile lucrate) (vezi toată discuția)