bbitbh a scris:
sim. tranzactia poate avea si efecte declarative. rationamentul e acelasi cu ipoteza solutionarii actiunii civile de catre instanta. cand instanta solutioneaza, nu inseamna ca prejudiciul a si fost recuperat, deci ca nu poate mentine sechestrul pentru asigurarea repararii efective a prejudiciului. dar hai sa ne vedem de treaba, ca oricum cel care a lansat intrebarea bag seama ca s-a lamurit din alta parte. de asta dreptul nu e matematica...
Mda, ce sa zic ....
Pai dc instanta solutioneaza actiunea civila prin tranzactie inseamna ca partile s-au inteles cu privire la prejudiciu.
Dc e un prejudiciu de un miliard, dar p vat se constituie parte civ numai pt jumatate inst nu poate obliga sa se plateasca integral prejudiciul.
In fine ai dreptate, poate eu am alte viziuni de ansamblu, cert e ca nu corespund cu ale tale, cel care a ridicat problema s-a lamurit, asa ca ....
Din ultima postare am inteles si eu ceea ce ai vrut sa spui de la bun inceput, adica tu zici ca tranzactia nu e totuna cu impacarea, pt ca la impacare tb acoperit si prejudiciu pt ca act civ sa fie stinsa.
Dar sa revenim la ale noastre, eu cu resemnarea, tu cu asteptarea...