avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce sanse am sa o dau pe mama in judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce sanse am sa o dau pe mama in judecata

buna ziua, aceasta este drama mea :
sunt casatorita din 17 septembrie 2010, mama mea locuieste in germania si ne-a chemat la ea sa putem castiga mai multi bani, insa nu a a fost asa si ne-a facut viata un calvar in primul rand ca ne-a dat afara din casa dupa care ne-am reintors la ea in casa. Sotul meu cand si-a dat seama ca nu avem prea mari sanse sa ne realizam acolo a decis sa ne intoarcem in romania insa eu am spus ca o sa mai raman o perioada pana termina tatal meu vitreg cu operatia si cu spitalul ca sa o pot ajuta p mama cu sora mea mai mica in timp ce ea este la munca,insa ea dupa ce a plecat sotul meu mi- violat intimitatea ...a intrat pe id-ul meu de messenger pe propriul meu pc si mi-a citit dscutiile intime ce le purtam cu sotul meu...dupa care a lansat vorbe neadevarate legate de mine si de sotul meu in toata familia...si mai nou il ameninta pe sotul meu ca il va distruge...sau chiar il va omora ...eu sunt inca in germania am bilet de intoarcere in romania pe data de 9 martie 2011 dar tot ceea ce traiesc aici este un adevarat chin ...si imi este teama ca nu imi va da voie sa ajung in romania imi este teama ca ma va tine legata aici....ce sanse ar fi sa am castig de cauza?
INSPERANTA CA O SA-MI DATI UN RASPUNS
Va multumesc anticipat
Gabriela

Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
GABRIELlA87, utilizator
Cel mai recent răspuns: gicusculeru , utilizator 14:46, 21 Februarie 2011
Poate ca mama dumneavoastra stie ce stie ! Care este relatia cu sotul si ce va poate oferi acesta , cat de mult va respecta ,daca da dovada de responsabilitate fata de familie ,etc . In general mamele doresc binele copilului si nu se prea inseala cand simt ca ceva este in neregula , de multe ori fiind necesare actiuni impotriva vointei copilului , indiferent de varsta .
Domnule Daponte, de la ce ati scris Dvs pana la "eu l-am facut, eu il omor", sintagma de mare voga in societatea romaneasca, nu mai e decat un pas...Din pacate. O sustin moral pe doamna care a deschis topic-ul, probabil ca ii e foarte greu sa fie abuzata moral chiar de mama dansei.
1.Dupa parerea mea,ceea ce nu e foarte indicat sa ascultati, nu exista asa ceva. Amenintari si rusine in familie, nu se poate pedepsi,cel putin nu cred ca exista inregistrari in asa fel incat,orice s-ar auzi din gura ei sa poata demonstra ca ea a inventat povestile.
2.Nici nu e foarte indicat sa-ti dai mama in judecata,chair daca ai fi convinsa ca ai castig de cauza, imagineaza-ti ca vei castiga procesul...tatal tau,despre care spui ca are probleme de sanatate si pentru care iti faci griji, crezi ca-i va fi mai bine singur si asta in caz ca va fi arestata sau pedepsita in vre-un fel(sau se va alege mama ta cu o amenda consistenta)?
3.In concluzie, ar trebui sa folosesti aceeasi arma,sa o faci sa sufere in sensul ca: Iti iubesti sotul, bine,rau,in orice situatie v-ati afla, ati putea creste un nepotel pe care nu-l prezentati mamei :tease: ....nu cred ca va fi tocmai incantata,si se va da pe breazda. :))
ori esti dusa cu pluta ori minti caci daca esti majora si ai bilet numeni nu te retine . eu cred ca te -ai trezit cu subiectul accesta ca sa fii bagata in seama.drum bun spre gindire matura!!!!!
E un gest nobil sa iti ajuti parintii, dar nu cu sacrificiul familiei personale aflata la inceputul drumului. Asta daca iti doresti cu adevarat noua familie (sotul si viitorii copii, fara de care nu are sens viata)
Spunea cineva mai sus ca parintii stiu cel mai bine ce e bun sau ce e rau pentru copii lor, dar sa nu uitam ca vremurile s-au schimbat, iar faptul ca, copiii nu se iubesc dupa modelul parintilor, nu inseamna ca iubirea lor e falsa, incorecta sau fara viitor.
Casnicia este asemeni unei constructii facuta pe o fundatie puternica, de aceea e foarte important sa fiti impreuna si sa claditi viitorul vostru pe o temelie puternica.
Daca nu puteti fi impreuna in Germania, trebuie sa fiti impreuna in tara. Cat despre situatia familiei lasata acolo, nu cred ca statul german nu ofera solutii pentru astfel de cazuri.
Cat despre gestul de indiscretie a mamei, putin mai multa atentie pe viitor, valabil pentru toata lumea:
- creati-va un user diferit pe calculator daca acest calculator este folosit de mai multe persoane,
- nu divulgati nimanui parolele de pe conturile de mail si messenger,
- debifati de fiecare data casuta "Keep me signed in" sau "Salveaza parola pe acest calculator",
- la sfarsitul activitatii pe mail sau messenger, dati "Log Out", "Iesire" sau "Sign Out" . Doar inchiderea ferestrei de la butonul [X] nu este suficienta
Aviz pe aceasta cale tuturor parintilor-socrii, excesul de implicare in familia copiilor are efecte "nocive" asupra acesteia din urma. Demonstrat stiintific, psihologic.

Alte discuții în legătură

Contract romanesc cu deplasare in germania nicolae1986 nicolae1986 Am pe 17 martie semnat un contract de munca romanesc cu deplasare in germania, pe 23 am plecat in germania ajunsi acolo nu am gasit nimic din ceea ce o promis ... (vezi toată discuția)
Nora a plecat la munca teetw116 teetw116 Buna ziua!Nora mea plecat la munca in Germania,si chiar din prima saptamana,s-a culcat cu patronul!A urmat alti barbati,iar acum traieste cu o ... (vezi toată discuția)
Accident de munca rezultat cu deces in germania. ciorogar_paraschiva ciorogar_paraschiva Ce demersuri trebuie sa faca familia ca sa afle mai multe detalii despre accident si cum decurge ancheta?! (vezi toată discuția)