avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce sanse am sa o dau pe mama in judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce sanse am sa o dau pe mama in judecata

buna ziua, aceasta este drama mea :
sunt casatorita din 17 septembrie 2010, mama mea locuieste in germania si ne-a chemat la ea sa putem castiga mai multi bani, insa nu a a fost asa si ne-a facut viata un calvar in primul rand ca ne-a dat afara din casa dupa care ne-am reintors la ea in casa. Sotul meu cand si-a dat seama ca nu avem prea mari sanse sa ne realizam acolo a decis sa ne intoarcem in romania insa eu am spus ca o sa mai raman o perioada pana termina tatal meu vitreg cu operatia si cu spitalul ca sa o pot ajuta p mama cu sora mea mai mica in timp ce ea este la munca,insa ea dupa ce a plecat sotul meu mi- violat intimitatea ...a intrat pe id-ul meu de messenger pe propriul meu pc si mi-a citit dscutiile intime ce le purtam cu sotul meu...dupa care a lansat vorbe neadevarate legate de mine si de sotul meu in toata familia...si mai nou il ameninta pe sotul meu ca il va distruge...sau chiar il va omora ...eu sunt inca in germania am bilet de intoarcere in romania pe data de 9 martie 2011 dar tot ceea ce traiesc aici este un adevarat chin ...si imi este teama ca nu imi va da voie sa ajung in romania imi este teama ca ma va tine legata aici....ce sanse ar fi sa am castig de cauza?
INSPERANTA CA O SA-MI DATI UN RASPUNS
Va multumesc anticipat
Gabriela

Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
GABRIELlA87, utilizator
Cel mai recent răspuns: gicusculeru , utilizator 14:46, 21 Februarie 2011
Buna
Ceea ce relatati dvs este de ordin moral - familial
Sunteti majora , nu va obliga nimeni si nimic sa plecati de la mama dvs
Mergeti la ambasada Romaniei in Germania, CONSIDERAT UN CAZSOCIAL ca suteti la distata de sot si au intervenit astfel de probleme sunt in masura sa va ajute privitor la intregirea familiei cu biletul de avion se ocupa ei" daca vor"
Legat de aspectul juridic - probabil ca mama are si ea motivele ei - de multe ori copii nu vad ce vad parintii intr-o casatorie care se crede perfecta .
Parearea mea este sa rupeti legaturile momentan cu mama fara scandal - amiabil , "sangele apa nu se face"
Luati o hotatare dvs personal fara influienta altora stiti dvs in romania este un proverb cum iti asterini asa dormi"
Va puteti judeca in Germania cu mama dvs pentru orice doriti - e de durata dar cu dovezi clare si certe.

Parerea mea este cu este nevoie de niciun litigiu costisitor,de altfel intr-o tara straina,este nevoie doar de hotararea de a pleca in liniste.
Poate doamna mama,isi va da seama mai tarziu ca astfel isi instraineaza propriul copil,in loc sa si-l apropie.
Eu cred ca aceasta,daca dvs este un om totusi un om rational,va fi cea mai grea pedeapsa
Doamna,

Situatia despre care vorbiti este urata si neplacuta.
Trebuie insa sa va calmati si sa nu luati decizii pe care mai tarziu le veti regreta.

Nu pun la indoiala cele relatate, dar:

1. in afara de cheltuieli, nervi si tergiversari, nu cred ca veti obtine mare lucru. Pentru ca este ne-natural sa-ti dai in judecata parintii, iar probele sunt "subtiri" si probabil multe din ele indirecte, nu veti reusi sa demonstrati nimic. Veti reusi insa sa treceti o "nerecunoscatoare", pentru ca mama v-a chemat sa va ajute, iar dvs. o dati in judecata. Devine o chestiune de "spalat rufele" la tribunal, pe care o generati dvs. intr-un moment de vulnerabilitate al mamei. Juratii vor achita pe toata lumea si clasifica problema ca pe una de "comunicare".

2. Parintii cred ca fac doar bine. Asta motiveaza si justifica lipsa lor de respect fata de copii. Dar retineti ca viata va apartine in exclusivitate. Incercati sa ajungeti la aeroport singura, fara ajutorul nimanui, mai ales al mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract romanesc cu deplasare in germania nicolae1986 nicolae1986 Am pe 17 martie semnat un contract de munca romanesc cu deplasare in germania, pe 23 am plecat in germania ajunsi acolo nu am gasit nimic din ceea ce o promis ... (vezi toată discuția)
Nora a plecat la munca teetw116 teetw116 Buna ziua!Nora mea plecat la munca in Germania,si chiar din prima saptamana,s-a culcat cu patronul!A urmat alti barbati,iar acum traieste cu o ... (vezi toată discuția)
Accident de munca rezultat cu deces in germania. ciorogar_paraschiva ciorogar_paraschiva Ce demersuri trebuie sa faca familia ca sa afle mai multe detalii despre accident si cum decurge ancheta?! (vezi toată discuția)