adryan_ss2 a scris:
Sigur ca survin multe probleme in cazul in care mediteaza pe bani :)..nici nu contest acest lucru.Eu am vrut sa evidentiez faptul ca nu ar fi ceva in neregula daca judecatorul ar oferi lectii gratuite studentilor pentru a-i pregati in sustinerea examenului..opera de binefacere cum spui tu :).Cu toate ca am si eu mari rezerve in privinta gratuitatii..dar nah..sa admitem faptul ca mai sunt si oameni binevoitori printre noi :).
Si eu am mari rezerve in privinta asta. Meditatiile se fac pe bani.
Judecatorii sunt platiti binisor prin comparatie cu romanul mediu, dar raportat la munca pe care o fac si la cat castiga avocatii sau notarii s-ar putea spune spune ca sunt platiti prost. Iar pentru unii dintre ei, treaba cu meditatiile vine sa compenseze asta. Nimeni nu face opera de caritate in putinul timp liber pe care il are dupa ce se ocupa de sute de dosare.
adryan_ss2 a scris:
Oricum..dupa parerea mea altfel te montezi pentru acest examen greu daca ai avea ca sprijin moral un judecator..procuror..care sa-ti explice mai pe indelete..sa te faca sa intelegi mai bine sistemul juridic..
Asta e clar. Eu insumi am momente cand as avea nevoie ca cineva sa-mi explice unele chestii pe care nu le inteleg. Cum n-am un jurist in familie si cum nu mai sunt student de ceva vreme, nu-mi ramane decat sa mai cer parerea unui fost coleg de facultate sau de serviciu. Sub rezerva ca nu e obligatoriu ca cel caruia ii cer parerea sa stie mai bine decat mine chestiunea respectiva.
Daramite sa ai un parinte judecator sau procuror sau avocat.
Asta e un mare avantaj pentru cei care sunt in situatia asta.