avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare definitivä din tarä färä semnätura ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare definitivä din tarä färä semnätura tatälui

Dupä lupte seculare am primit incredintarea minorului,definitiv si irevocabil.Pinä si instantele germane au anulat orice drept al tatälui asupra copilului. Pentru a putea pleca defintiv si a obtine viza de plecare defintivä in altä tarä ( nu Europa),am nevoie de acordul tatälui (desi am doar eu incredintarea minorului).Ambasada mi-a atras insä atentia cä aceastä semnäturä poate fi inlocuitä de o sentintä judecätoreascä din Romania(liberä circulatie).Ca intotdeauna cer pärerea nu numai a avocatilor mei,ci si a altor persoane si mä documentez asupra acestei probleme. Despre ce poate fi vorba exact si cum decurge?Mi s-a mai räspuns odatä pe forum cu foarte mult timp in urmä,dar nu mai retin.Vä multumesc anticipat pentru päreri.
Buna ziua

Sunt divortata, am doi copii minori care mi-au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Fostul sot nu are drept de vizita si oricum nici nu prea cere sa ii vada. Intentionez sa plec in SUA si sa ma stabilesc acolo, urmand sa ma casatoresc. As vrea sa stiu daca imi trebuie semnatura fostului sot pentru a stabili domiciliul minorilor in SUA.

Va multumesc anticipat.
Nu, nu aveti nevoie, insa asta nu ii va impiedica pe copii sa sufere dupa tata.
Ar fi indicat sa pastrati o minima relatie cu tatal lor, pentru ei... fie numai prin corespondenta sau prin internet...
In rest, ar fi fair play sa-i spuneti tatalui niste coordonate de contact, chiar daca nu are drept de vizitare... dar nu aveti nevoie de acordul lui ca sa plecati cu minorii.
Copii fericiti!
Nu vreau sa ii impiedic pe copii sa isi cunoasca tatal, de cand am divortat m-am chinuit sa il fac sa vina mai des la ei. De suferit ei nu vor suferi, pentru ca, nici nu il cunosc, el venind o data la 6 luni sa-i vada(copiii au un an si opt luni).
De instiintat o sa-l instiintez de noua adresa.
Va multumesc mult pentru raspuns.

O zi buna.
Am o prietena separata de sotul ei de 3 ani(nu e divortata, din motive religioase). Ea are servici si locuinta in strainatate si doreste sa isi aduca minorul cu ea, dar tatal nu isi da consimtamantul pt eliberarea pasaportului si trecerea granitei. Tatal nu si-a vazut copil de 5 ani, caci considera ca ar avea o influenta nefasta asupra copilului, copilul ar suferi daca l-ar cunoaste si apoi ar trai departe de el. Este posibila incerepea actiunii prin ordonanata prezidentiala pt a obtine o hotarare judecatoreasca ce ar substitui acordul tatalui, daca parintii nu sunt divortati legal?
Daca este posibil, in ce judet trebuie inceputa actiunea? In judetul in care locuieste sotul sau sotia?
Va multumesc mult. Ana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala Mary355 Mary355 Ordonanta presedentiala presupune o urgenta. Poate fi urgenta motivata prin faptul ca mama are nevoie urgenta de tratament in strainatate si copilul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliul minorului la domiciliul mamei in strainatate stefimit stefimit Buna ziua! Mama are domiciliul in strainatate . In urma unei Hotarari judecatoresti ,ramasa definitiva, i se stabileste domiciliul minorului la mama in ... (vezi toată discuția)