avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare definitivä din tarä färä semnätura ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare definitivä din tarä färä semnätura tatälui

Dupä lupte seculare am primit incredintarea minorului,definitiv si irevocabil.Pinä si instantele germane au anulat orice drept al tatälui asupra copilului. Pentru a putea pleca defintiv si a obtine viza de plecare defintivä in altä tarä ( nu Europa),am nevoie de acordul tatälui (desi am doar eu incredintarea minorului).Ambasada mi-a atras insä atentia cä aceastä semnäturä poate fi inlocuitä de o sentintä judecätoreascä din Romania(liberä circulatie).Ca intotdeauna cer pärerea nu numai a avocatilor mei,ci si a altor persoane si mä documentez asupra acestei probleme. Despre ce poate fi vorba exact si cum decurge?Mi s-a mai räspuns odatä pe forum cu foarte mult timp in urmä,dar nu mai retin.Vä multumesc anticipat pentru päreri.
yuandreea,
sotul poate fi "ditamai patronul" si, in acelasi timp, salariat in propria-i societate (contract de munca). Salariul este venitul lui regulat, lunar. Banii pe care ii castiga (sau nu) din vanzarea marfurilor sunt banii S.C., din care isi plateste si salariul. Poate sa isi repartizeze ceva dividende, daca are profit. Poate avea multe staduri, dar nu e obligatoriu ca firma sa aiba profit...

Dle Lascoschi,
Decizia 410/1992 TMB poate fi citita in Culegere de practica judiciara civila pe anul 1992, p.60.

AVLIL,
nu am spus ca tatal nu poate pleca – e chiar... ideal in situatii de acest gen – mai ales daca are o alta locuinta sau posibilitatile materiale ii permit sa isi procure o alta locuinta. Dar, in mod cert, fara avocat, yuandreea nu va reusi mare lucru in acest sens.

Am cunostinta despre o femeie care a obtinut dreptul sa locuiasca in apartam proprietate pers a fostului sot (5 ani), pana ce a implinit varsta de 18 ani si copilul cel mai mic cand, in mai putin de o saptamana, fostul sot aproape ca a aruncat-o in strada... Copiii au avut de ales: raman acolo sau pleaca si ei cu mama; au ramas...
J.H. are mare dreptate cand scrie despre “sabia cu doua taisuri” in cazul unei asemenea hot judec pt ca asemenea hot nu se... digera prea usor!
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2008
trope_doi, utilizator
va multumesc mult............mi-ati fost de ajutor..........mult succes tuturor.voi consulta un avocat poate totusi voi avea noroc in problema asta pt k am gasit contractul apartamentului s nu e cum am crezut eu....imobilul sa fie donat lui de nasi ci....e act de vanzare cumparare el fiind proprietarul doar banii pt achizitionarea lui au foat donati banii........bineinteles............asta la urma acum trebuie s am apreocupe copilul......
muuuuult succes
Buna ziua,

As dori sa-mi spuneti daca pentru stabilire definitiva in SUA imi trebuie acordul tatalui. Va multumesc
Si situatia intreaga de fapt o ghicim noi?
In unele situatii aveti nevoie de acordul tatalui, in altele nu.
Sper ca raspunsul va ajuta.
Imi cer scuze.... Sunt divortata, cu un copil minor care imi este incredintat.

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala Mary355 Mary355 Ordonanta presedentiala presupune o urgenta. Poate fi urgenta motivata prin faptul ca mama are nevoie urgenta de tratament in strainatate si copilul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliul minorului la domiciliul mamei in strainatate stefimit stefimit Buna ziua! Mama are domiciliul in strainatate . In urma unei Hotarari judecatoresti ,ramasa definitiva, i se stabileste domiciliul minorului la mama in ... (vezi toată discuția)