Dupä lupte seculare am primit incredintarea minorului,definitiv si irevocabil.Pinä si instantele germane au anulat orice drept al tatälui asupra copilului. Pentru a putea pleca defintiv si a obtine viza de plecare defintivä in altä tarä ( nu Europa),am nevoie de acordul tatälui (desi am doar eu incredintarea minorului).Ambasada mi-a atras insä atentia cä aceastä semnäturä poate fi inlocuitä de o sentintä judecätoreascä din Romania(liberä circulatie).Ca intotdeauna cer pärerea nu numai a avocatilor mei,ci si a altor persoane si mä documentez asupra acestei probleme. Despre ce poate fi vorba exact si cum decurge?Mi s-a mai räspuns odatä pe forum cu foarte mult timp in urmä,dar nu mai retin.Vä multumesc anticipat pentru päreri.
In primul rand trebuie sa deschideti un proces.Daca vrea sa se stabileasca definitiv in alta tara.
Puteti sa cereti reincredintarea minorului.Cine stie ce ar putea decide instanta.
Daca vrea doar sa mearga intr-o excursie nu vad sa aveti deloc succes.
sotul deja m-a chemat in judecata pentru ca nu i-am dat acceptul sa plece din tara pentru a se stabili in strainatate, fiindca nu i-am dat acceptul, cei de la pasapoarte au refuzat eliberarea pasaportului simplu....
am sanse sa imi impiedic sotul sa se stabileasca impreuna cu copilul in strainatate?
Parerea mea este ca nu-l puteti impiedica pe ex-sotul dv. caruia i s-a incredintat minorul.
Va recomand totusi sa depuneti o cerere reconventionala prin care sa solicitati instantei un program de vizitare al minorului la domiciliul dv.
Succes! ;)