avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare definitivä din tarä färä semnätura ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare definitivä din tarä färä semnätura tatälui

Dupä lupte seculare am primit incredintarea minorului,definitiv si irevocabil.Pinä si instantele germane au anulat orice drept al tatälui asupra copilului. Pentru a putea pleca defintiv si a obtine viza de plecare defintivä in altä tarä ( nu Europa),am nevoie de acordul tatälui (desi am doar eu incredintarea minorului).Ambasada mi-a atras insä atentia cä aceastä semnäturä poate fi inlocuitä de o sentintä judecätoreascä din Romania(liberä circulatie).Ca intotdeauna cer pärerea nu numai a avocatilor mei,ci si a altor persoane si mä documentez asupra acestei probleme. Despre ce poate fi vorba exact si cum decurge?Mi s-a mai räspuns odatä pe forum cu foarte mult timp in urmä,dar nu mai retin.Vä multumesc anticipat pentru päreri.
Buna ziua tuturor.
Incepand cu jumatatea anului viitor voi lucra in Frankfurt, iar intrebarea mea pentru dvs. este daca imi pot lua fetita de 4 ani cu mine. Mentionez ca sunt divortata de tatal ei de mai bine de an,iar copilul imi este incredintat mie spre crestere si educare.
Este necesar ca el sa-mi dea procura sa scot copilul din tara? Conform legii 248/2005 se pare ca as putea sa scot copilul din tara fara acceptul tatalui atata timp cat hot. de divort este definitiva si irevocabila. Eu nu sunt de specialitate si e foarte posibil sa fi interpretat gresit legea, sau poate intre timp a fost anulata.
Va rog sa ma ajutati pentru ca trebuie sa dau un raspuns conduceri si nu il pot da atata timp cat nu stiu daca-mi pot lua copilul cu mine.
Da, puteti iesi cu minorul din tara.
Nu imi dau seama insa in ce masura durata de 4 ani ar putea sa afecteze acest lucru.
De principiu, puteti.
Daca insa tatal deschide un proces ar putea exista probleme fereritoare la durata sederii.

avocat Claudiu Lascoschi
Poate ca n-am inteles eu bine, insa nu cred ca e vorba de vreo durata de 4 ani ci de faptul ca fetita are 4 ani!
In acest caz JH nu va avea probleme.
I-auzi, J H, nu vei avea probleme... =D>

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala Mary355 Mary355 Ordonanta presedentiala presupune o urgenta. Poate fi urgenta motivata prin faptul ca mama are nevoie urgenta de tratament in strainatate si copilul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliul minorului la domiciliul mamei in strainatate stefimit stefimit Buna ziua! Mama are domiciliul in strainatate . In urma unei Hotarari judecatoresti ,ramasa definitiva, i se stabileste domiciliul minorului la mama in ... (vezi toată discuția)