avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare definitivä din tarä färä semnätura ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare definitivä din tarä färä semnätura tatälui

Dupä lupte seculare am primit incredintarea minorului,definitiv si irevocabil.Pinä si instantele germane au anulat orice drept al tatälui asupra copilului. Pentru a putea pleca defintiv si a obtine viza de plecare defintivä in altä tarä ( nu Europa),am nevoie de acordul tatälui (desi am doar eu incredintarea minorului).Ambasada mi-a atras insä atentia cä aceastä semnäturä poate fi inlocuitä de o sentintä judecätoreascä din Romania(liberä circulatie).Ca intotdeauna cer pärerea nu numai a avocatilor mei,ci si a altor persoane si mä documentez asupra acestei probleme. Despre ce poate fi vorba exact si cum decurge?Mi s-a mai räspuns odatä pe forum cu foarte mult timp in urmä,dar nu mai retin.Vä multumesc anticipat pentru päreri.
Buna ziua dinnou. Va multumesc ca mi-ati raspuns si imi pare rau daca nu am fost prea explicita. Fetita mea are 4 ani si plecarea din tara va fi pe termen nelimitat.
Trebuie sa mentionez ca tatal fetitei nu a inceput proces pt stabilirea dr. de vizita, deci prin urmare isi vede fetita in functie de 'amiabila' noastra intelegere.
As mai avea o mica intrebare: Ce inseamna JH?
VA multumesc dinnou
Erau niste glume cu JH.:))
Avlil, a glumit.

Puteti sa iesiti din tara cu minora.
Dar daca tatal va deschide proces veti putea avea probleme.
E bine sa iesiti din tara pana sa aveti alte surprize neplacute.Apoi va fi problema lui unde va citeaza.

avocat Claudiu Lascoschi
Da , AVLIL, si eu cand am citit m-am bucurat ca nu voi avea probleme...
=D>=D>=D>:P
ca sa vezi cat de importante pot fi o virgula, doua acolo!
Va multumesc mult pentru raspunsuri si lamuriri :"> . O zi buna si o saptamana usoara tuturor.
si daca as vrea ca sa impiedic scoaterea din tara a minorului incredintat tatalui spre crestere si educare, ce sanse am???

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala Mary355 Mary355 Ordonanta presedentiala presupune o urgenta. Poate fi urgenta motivata prin faptul ca mama are nevoie urgenta de tratament in strainatate si copilul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliul minorului la domiciliul mamei in strainatate stefimit stefimit Buna ziua! Mama are domiciliul in strainatate . In urma unei Hotarari judecatoresti ,ramasa definitiva, i se stabileste domiciliul minorului la mama in ... (vezi toată discuția)