avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare definitivä din tarä färä semnätura ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare definitivä din tarä färä semnätura tatälui

Dupä lupte seculare am primit incredintarea minorului,definitiv si irevocabil.Pinä si instantele germane au anulat orice drept al tatälui asupra copilului. Pentru a putea pleca defintiv si a obtine viza de plecare defintivä in altä tarä ( nu Europa),am nevoie de acordul tatälui (desi am doar eu incredintarea minorului).Ambasada mi-a atras insä atentia cä aceastä semnäturä poate fi inlocuitä de o sentintä judecätoreascä din Romania(liberä circulatie).Ca intotdeauna cer pärerea nu numai a avocatilor mei,ci si a altor persoane si mä documentez asupra acestei probleme. Despre ce poate fi vorba exact si cum decurge?Mi s-a mai räspuns odatä pe forum cu foarte mult timp in urmä,dar nu mai retin.Vä multumesc anticipat pentru päreri.
imi cer scuze, dar tot nelamurita am ramas: am sanse cu o actiune cu 2 capete de cerere, la care sa se pronunte instanta concomitent, asa cum scriam sau trebuie da fac 2 actiuni separate: sa obtin mai intai incredintarea copilului si abia apoi sa inroduc actiune pentru obtinerea permisului de a scoate copilul din tara? multumesc
elis a raspuns, in 30 Oct, 21:18.
Asa e, cererea poate avea cele doua capete, dar al doilea e inutil. Caci cel caruia ii e incredintat copilul il poate scoate din tara, oricum.
Asa incat, formularea in acest mod a unei actiuni e gresita, daca vi se va incredinta copilul capatul doi se va respinge ca ramas fara obiect, iar cheltuielile de judecata (in caz ca le cereti) vor fi diminuate, caci castigati un capat din doua. :O

In toate cazurile, mergeti intr-o consultatie juridica in care sa va lamuriti ce inseamna fiecare capat, care sunt cheltuielile din dosar, probe etc., eventual sa va redacteze cineva o actiune buna.
Ca veti fi reprezentata sau nu, dv. decideti, nu e o actiune tocmai dificila. Dar daca nu, macar sa stiti cu ce se mananca...
Concluzia lui Avlil este corecta.
Finalitatea este sa iesiti cu minorul din tara cat mai repede (daca va grabiti cu adevarat ceea ce eu nu cred) si de aceea va recomandam ordonanta preseditiala.
Obtineti ceea ce vreti dar altfel si repede.Puteati cel putin. Acum nu stiu ce ati facut in mod concret si care va mai sunt sansele.Ati pierdut timp aiurea.:(

avocat Claudiu Lascoschi

:offtopic: Claudiu, e a nu stiu cata oara cand te rog sa nu mai citezi mesajul imediat anterior... Chiar vrei sa sterg mesaje, nu inteleg... Citezi uneori o jumatate de pagina ca sa raspunzi jumatate de rand, ce dumnezeu! Te rog frumos inceteaza, repet, fiecare mesaj trebuie sa aduca un plus de valoare discutiei prin sine insusi, nu prin citarea altor mesaje anterioare.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
am stat pana acum, pt ca mi-a spus avocatul sa aduc adeverinta de salariu de la locul de munca (fostul loc de munca, de fapt), am considerat mai oportun sa mai astept pana intru in concediu prenatal si astfel sa prezint un act care dovedeste un venit mai mare decat cel pe care il realizam. de aici intarzierea. va multumesc oricum pt ajutorul dvs.

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala Mary355 Mary355 Ordonanta presedentiala presupune o urgenta. Poate fi urgenta motivata prin faptul ca mama are nevoie urgenta de tratament in strainatate si copilul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliul minorului la domiciliul mamei in strainatate stefimit stefimit Buna ziua! Mama are domiciliul in strainatate . In urma unei Hotarari judecatoresti ,ramasa definitiva, i se stabileste domiciliul minorului la mama in ... (vezi toată discuția)