Dupä lupte seculare am primit incredintarea minorului,definitiv si irevocabil.Pinä si instantele germane au anulat orice drept al tatälui asupra copilului. Pentru a putea pleca defintiv si a obtine viza de plecare defintivä in altä tarä ( nu Europa),am nevoie de acordul tatälui (desi am doar eu incredintarea minorului).Ambasada mi-a atras insä atentia cä aceastä semnäturä poate fi inlocuitä de o sentintä judecätoreascä din Romania(liberä circulatie).Ca intotdeauna cer pärerea nu numai a avocatilor mei,ci si a altor persoane si mä documentez asupra acestei probleme. Despre ce poate fi vorba exact si cum decurge?Mi s-a mai räspuns odatä pe forum cu foarte mult timp in urmä,dar nu mai retin.Vä multumesc anticipat pentru päreri.
sunt de acord cu dvs. ca nu conteaza daca minorul pleaca definitiv sau pt o perioada, dar cum se procedeaza in cazul in care nu a fost data hotarare definitiva si irevocabila de incredintare a minorului?
imi cer scuze daca am incalcat.
inteleg ca e nevoie de acordul tatalui in cazul in care minorul nu a fost incredintat mamei prin hotarare judecatoreasca, de fapt ea este cea care il creste, si-a gasit serviciu in alta tara, dar tatal nu vrea sa-si dea acordul. exista vreo posibilitate sa fie suplinit acordul sau, ca in cazul in care ar fi fost incredintat minorul mamei?
nu mai are timp la dispozitie sa faca actiune de incredintare, sa se trezeasca ca tatal nu vrea sa-i dea acordul sa plece cu copilul i nstrainatate, eventual sa se stabileasca acolo si s-o ia de la inceput cu instantele ca sa obtina hotarare judecatatoreasca de suplinire a acordului tatalui