avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare definitivä din tarä färä semnätura ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare definitivä din tarä färä semnätura tatälui

Dupä lupte seculare am primit incredintarea minorului,definitiv si irevocabil.Pinä si instantele germane au anulat orice drept al tatälui asupra copilului. Pentru a putea pleca defintiv si a obtine viza de plecare defintivä in altä tarä ( nu Europa),am nevoie de acordul tatälui (desi am doar eu incredintarea minorului).Ambasada mi-a atras insä atentia cä aceastä semnäturä poate fi inlocuitä de o sentintä judecätoreascä din Romania(liberä circulatie).Ca intotdeauna cer pärerea nu numai a avocatilor mei,ci si a altor persoane si mä documentez asupra acestei probleme. Despre ce poate fi vorba exact si cum decurge?Mi s-a mai räspuns odatä pe forum cu foarte mult timp in urmä,dar nu mai retin.Vä multumesc anticipat pentru päreri.
Da, este nevoie de hotarare judecatoreasca.
revin la intrebarea anterioara. in situatia unui copil nascut in afara casatoriei, dar recunoscut de ambii parinti, deci neincredintat prin hotarare judecatoreasca nici unuia dintre ei si care urmeaza sa se stabileasca peste hotare impreuna cu mama sa, care se casatoreste. mama se cam grabeste, in sensul ca vrea sa termine cat mai repede treaba asta si sa poata sa inscrie copilul la scoala acolo unde pleaca. intrebarea este urmatoarea: se poate formula o actiune cu 2 capete de cerere: 1. incredintarea copilului catre mama si pe cale de consecinta 2. suplinirea acordului tatalui care se opune plecarii copilului cu mama? ideea este sa terminam procesul cat mai repede
Pct 1 merge.
Pct 2 nu va tine in instanta.
De aceea sugeram angajarea unui avocat si judecarea pe cale de ordonanta presedintiala.Imi pare rau ca nu m-am facut inteles.
Vedeti ca sunt f sensibile aceste actiuni in justitie si daca va grabiti, nu va uitati la bani.

avocat Claudiu Lascoschi
Claudiu,
Ordonanta presedintiala nu are putere de lucru judecat faţă de procesul de fond.

Cererea poate avea cele doua capete de cerere.
Orice neintelegeri intre parinti cu privire la exprimarea acestui acord se solutioneaza de catre instanta judecatoreasca.
Elis, eu ziceam ca poate sa iasa din tara cu o ordonanta presedintiala daca dovedeste urgenta.Am inteles ca se grabeste.
Nu ziceam de ca ordonanta are autoritate de lucru judecata fata de fondul cauzei.Poate sa fie plecata din tara atunci cand se judeca fondul cauzei daca are succes pe ordonanta.
Suplinirea acordului sugeram ca nu o sa aiba succes de cauza, asa cum spera partea.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala Mary355 Mary355 Ordonanta presedentiala presupune o urgenta. Poate fi urgenta motivata prin faptul ca mama are nevoie urgenta de tratament in strainatate si copilul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliul minorului la domiciliul mamei in strainatate stefimit stefimit Buna ziua! Mama are domiciliul in strainatate . In urma unei Hotarari judecatoresti ,ramasa definitiva, i se stabileste domiciliul minorului la mama in ... (vezi toată discuția)